Pages

maanantai 22. toukokuuta 2017

Kevään vihreä Currykanakeitto vihanneksilla



Kiireisen ja työntäyteisen päivän päälle ei mahdottomia jaksa keittiössä. Kuitenkin hyvää ruokaa on saatava, vähän niin kuin palkinnoksi itselle.

Keitot valmistuvat nopeasti ja ovat muutenkin mainio ruoka illalliseksi.



Tämän keiton valmistuksessa ei tarvita koko arsenaalia mausteita, riittää kun hankit vihreää curry pastea ja kanaliemikuution sekä kuivattua korianteria.

Keiton muut raaka-aineet ovat broilerin fileesuikaleet sekä vihreitä vihanneksia ja liemeen makua antamaan lisätään veden lisäksi kookosmaitoa.


Sisko poikkesi kotimatkallaan ja huokaili moneen kertaa, että onpa ihanaa keittoa, tästä täytyy mainita myös ystäville. Aika kiva kiitos vai mitä J



VIHREÄ CURRYKANAKEITTO 6:lle



Raaka-aineet:

  • 700 g broilerin fileesuikaleita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 varsisellerin vartta (n. 150g)
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 200 g pimiento de padros pikku paprikoita tai 1 iso vihreä paprika
  • 5 tl vihreää curry paste (esim. Spice Up)
  • 1 tlk kookosmaitoa (400ml)
  • 4 dl vettä
  • ½ tl kuivattua korianteria
  • 1 kanaliemikuutio
  • 3 rkl öljyä
  • 1 ruukku lehtikaalia/nokkosta
  • 1 limen mehu


OHJE:

Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Pese varsisellerin varret, kesäkurpitsa sekä paprikat ja viipaloi vihannekset melko suuriksi suupaloiksi.

Mittaa öljy kattilaan (2-3 litran) ja lisää joukkoon vihreä curry paste sekä sipuli ja valkosipulinkynnet.
Sekoita ja kuullota sipuleja hetki.

Lisää seuraavaksi broilerin fileesuikaleet ja jatka paistamista kokoajan sekoittaen muutama minuutti. Älä kuitenkaan ruskista, vaan alenna lämpöä liedellä. Broilerin fileesuikaleiden ei tarvitse kypsyä ihan kokonaan.

Lisää loput raaka-aineet eli pilkotut varsisellerit, kesäkurpitsat ja paprikat. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.

Kaada kookosmaito kattilaan sekä saman verran vettä (ota hanasta vettä tölkkiin). Lisää kanaliemikuutio ja kuivattu korianteri.

Anna keiton porista hiljalleen noin 10 minuuttia. Vihannekset on tarkoitus jättää al denteksi, jotta niissä olisi hiukan purutuntumaa.

Lisää juuri ennen tarjoamista ruukullinen lehtikaalia tai tuoreita vedellä huuhdeltuja nokkosen varsia (muista käyttää kumihanskoja ja voit ryöpätä ne nopeasti ennen keittoon lisäämistä) sekä 1 limen mehu.





HYVÄÄ RUOKAHALUA!

4 kommenttia:

  1. Tämän ohjeen talletan ja toivottavasti saan aikaiseksi tehdäkin ja pian 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla Tuija, ilohan on vain minun puolellani. Kevyttä ja hyvää oli maistajien mielestä, tosin itse ahmin taas liikaa, pitäisi osaa lopettaa ajoissa. Mukavaa uutta viikkoa sinulle :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta - kaikki nopea ja helppo uppoaa tähän ladyyn. Ja onneksi tuossa on vähän säveltämisen varaakin jos ei ne nokkoset tulekaan poimittua;)
    Aurinkoista viikkoa, Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan ja juu säveltää voi ja ihan suotavaakin omien mieltymysten mukaan. Minä en ole vielä löytänyt yhtään nokkosta poimittavaksi, mutta josko ne kohta ilmestyisivät esiin. Aurinkoa päiviisi :)

      Poista