Katselin sunnuntaina televisiosta Yle femman lähettämää ruotsalaista puutarha ohjelmaa. Taisi olla nimeltään puutarhakausi tai jotain sinnepäin.
Kaikkea kivaa taas pakersivat ulkona.
Näistä ohjelmista saa aina kivoja ideoita, joita sitten
haluaa itsekin kokeilla.
Tällä kertaa teemana oli mm. puutarhahäiden järjestelyä
sekä tarjottavien suunnittelua. Vilahtipa ruudussa myös jogurttijuustopallerot (Yle Areenasta voit käydä katsomassa, jos kiinnostaa).
Näiden juustopallojen valmistuksesta ei ikävä kyllä tullut
reseptiä tai muutakaan infoa, mutta kokeileva ei tieltä eksy tai miten sen nyt ilmaisisi.
Näistä palleroista tuli nyt tällaisia, kun en paremminkaan osannut tehdä, hyviä
kuitenkin ja hihkaise toki, jos tiedät jonkin paremman niksin pyöritellä näitä..
Voit käyttää myös osan aurinkokuivattujen tomaattien öljystä.
Uskoisin, että ainakin viikon säilyvät jääkaapissa hyvinä.
KOTONA TEHDYT JUUSTOPALLEROT OLIIVIÖLJYSSÄ
Raaka-aineet:
- 500 g turkkilaista jogurttia
- 1 l täysmaitoa
- 2 kananmunaa
- 2-2 ½ tl suolaa
- yrttejä, esim. persiljaa ja ruohosipulia
- 6-8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2-3 valkosipulinkynttä
- hyvää oliiviöljyä
OHJE:
Valmistus alkaa edellisenä iltana, jolloin jätät jogurtin
huoneenlämpöön yöksi (tai vähintään 10 tuntia).
Jatka valmistusta kun jogurtti on tekeytynyt.
Lämmitä maito kattilassa kiehuvaksi ja lisää joukkoon
suola.
Riko kananmunat jogurtin sekaan ja sekoita. Kaada seos
kattilaan, sekoita ja kiehauta uudelleen. Ota pois liedeltä.
Pilko yrtit pieneksi ja lisää kattilaan.
Laita kansi kattilan päälle ja anna juustomassan seistä noin 30
minuuttia.
Kun hera on erottunut juustomassasta, nosta reikäkauhalla massa
vedellä kostutetun harson päälle siivilään.
Ota lusikalla tai melonikauhalla massaa ja purista kämmentä
apuna käyttäen palloksi, nosta lautaselle (voit laittaa talouspaperia alle, jos
massa on kovin märkää).
Omassa melonikauhassa oli reikä, jonka kautta ylimääräisen nesteen sai puristettua pois.
Juustopalloja tuli reilu 30 kappaletta.
Anna palleroisten kuivahtaa noin 30 minuuttia lautasella.
Ota esille puhtaat lasipurkit.
Pilko aurinkokuivatut tomaatit sekä valkosipulinkynnet.
Laita juustopalloja purkkiin ja lisää välillä sekä tomaatin
että valkosipulin paloja. Kaada oliiviöljyä niin, että pallerot peittyvät.
Laita jääkaappiin. Voit nauttia jo samana päivänä.
Ehkä on parasta ottaa juustopalloja teelusikalla purkista,
jotta ne eivät hajoa täysin.
AURINKOISIA HERKUTTELUHETKIÄ SINULLE!