Pages

tiistai 30. toukokuuta 2017

KOTONA TEHTYJÄ JUUSTOPALLEROITA MAUSTETUSSA OLIIVIÖLJYSSÄ




Katselin sunnuntaina televisiosta Yle femman lähettämää ruotsalaista puutarha ohjelmaa. Taisi olla nimeltään puutarhakausi tai jotain sinnepäin. Kaikkea kivaa taas pakersivat ulkona.

Näistä ohjelmista saa aina kivoja ideoita, joita sitten haluaa itsekin kokeilla.


Tällä kertaa teemana oli mm. puutarhahäiden järjestelyä sekä tarjottavien suunnittelua. Vilahtipa ruudussa myös jogurttijuustopallerot (Yle Areenasta voit käydä katsomassa, jos kiinnostaa).


Näiden juustopallojen valmistuksesta ei ikävä kyllä tullut reseptiä tai muutakaan infoa, mutta kokeileva ei tieltä eksy tai miten sen nyt ilmaisisi. Näistä palleroista tuli nyt tällaisia, kun en paremminkaan osannut tehdä, hyviä kuitenkin ja hihkaise toki, jos tiedät jonkin paremman niksin pyöritellä näitä..






Voit käyttää myös osan aurinkokuivattujen tomaattien öljystä.

Uskoisin, että ainakin viikon säilyvät jääkaapissa hyvinä.


KOTONA TEHDYT JUUSTOPALLEROT OLIIVIÖLJYSSÄ


Raaka-aineet:

  • 500 g turkkilaista jogurttia
  • 1 l täysmaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2-2 ½ tl suolaa
  • yrttejä, esim. persiljaa ja ruohosipulia
  • 6-8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • hyvää oliiviöljyä



OHJE:

Valmistus alkaa edellisenä iltana, jolloin jätät jogurtin huoneenlämpöön yöksi (tai vähintään 10 tuntia). 

Jatka valmistusta kun jogurtti on tekeytynyt.

Lämmitä maito kattilassa kiehuvaksi ja lisää joukkoon suola.

Riko kananmunat jogurtin sekaan ja sekoita. Kaada seos kattilaan, sekoita ja kiehauta uudelleen. Ota pois liedeltä.

Pilko yrtit pieneksi ja lisää kattilaan.

Laita kansi kattilan päälle ja anna juustomassan seistä noin 30 minuuttia.

Kun hera on erottunut juustomassasta, nosta reikäkauhalla massa vedellä kostutetun harson päälle siivilään.

Ota lusikalla tai melonikauhalla massaa ja purista kämmentä apuna käyttäen palloksi, nosta lautaselle (voit laittaa talouspaperia alle, jos massa on kovin märkää).
Omassa melonikauhassa oli reikä, jonka kautta ylimääräisen nesteen sai puristettua pois.

Juustopalloja tuli reilu 30 kappaletta.

Anna palleroisten kuivahtaa noin 30 minuuttia lautasella.

Ota esille puhtaat lasipurkit.

Pilko aurinkokuivatut tomaatit sekä valkosipulinkynnet.

Laita juustopalloja purkkiin ja lisää välillä sekä tomaatin että valkosipulin paloja. Kaada oliiviöljyä niin, että pallerot peittyvät. Laita jääkaappiin. Voit nauttia jo samana päivänä.


Ehkä on parasta ottaa juustopalloja teelusikalla purkista, jotta ne eivät hajoa täysin.




AURINKOISIA HERKUTTELUHETKIÄ SINULLE!

18 kommenttia:

  1. Tämän täytyy olla tämän kesän hittiresepti :P Testiin menee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hitistä en tiedä :D, mutta olihan näitä kiva tehdä ja voisin vaikka tuliaiseksi viedä. Kiitos kaunis sinulle <3.

      Poista
    2. Btw, sulla on niin ihanat sivut nykyään !!!!

      Poista
  2. Hyvän näköiset juustopallerot:) Täällä ,(myös minä) tehdään labaneh-juustopalleroita,myöskin jugurtista, mutta jugurttia ei keitetä eikä mukaan tule munia,vaan ihan vaan valutetaan nesteet pois jugurtista (mieluiten vuohen tai lampaanjugurttia,tai paksua turkkilaista jugurttia) minkä jälkeen ne säilöytään oliiviöljyyn kuten sinulla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mun pitääkin tutustua tuohon kertomaasi juustoon. Mulle ihan outo tuo labaneh, kiitos vinkistä Jael ja iloa päiviisi :)

      Poista
    2. Kiitos Sari:olen kerran laittanut blogiin, mutta en palloina ,vaan jatkoin jugurtin kuivattamista niin että sitä pystyi leikkaamaankin
      http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2016/12/leikattava-jugurttijuusto.html

      Poista
    3. No niin, tutustuin tähän "juustoon", onpa todella helppo tekoista, kuitenkin erot ihan valtava näidin juustopalleroihin, jotka tehdään samalla periaatteella kuin kotijuusto, ainoa samankaltaisuus on vain jogurtti.

      Poista
  3. No nam!
    Mä taisin ohimennen katsoa samaa ohjelmaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on niin mun lempiohjelmia telsussa niin kuin kotimaiset versiotkin, voisin varmaan katsoa monta tuntia peräkkäin �� Mukavaa viikkoa sinulle 😊😘

      Poista
  4. Nää on niin mun lempiohjelmia telsussa niin kuin kotimaiset versiotkin, voisin varmaan katsoa monta tuntia peräkkäin �� Mukavaa viikkoa sinulle 😊😘

    VastaaPoista
  5. Katsoit kuvia televisiosta ja sitten vain aloit kehitellä. Myönnän, ei onnistuisi minulta. Aikamoinen mestarikokki olet. Mutta ohjeittesi kera olen taikonut vaikka mitä. Nämäkin voisivat onnistua. Kiitos Sari ja mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula <3, juu jostain se inspiraatio aina kaivetaan :). Kiitos ihanista kommenteistasi ja juu nämä juustopallerot onnistuvat varmasti myös sinulta :).

      Poista
  6. Kuulostaa herkulliselta

    Olen myös kokeillut noita Jaelin mainitsemia labneh-palleroita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuuli <3 ja hyviähän nää ovatkin, juu tuo Labneh on kuitenkin ihan eri, vain jogurtti reseptissä on sama. Nämä kuitenkin tehdän samalla periaatteella kuin kotijuustokin.

      Poista
  7. Ihana idea! Siitä on vuosia aikaa kun tein viimeksi kotijuustoa. Niin hyvää. Pitääpä pitkästä aikaa kokeilla. Aurinkoista viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Tiina <3, kotijuusto on kyllä hyvää. Aurinkoista viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  8. Hyvät hyssykät nuo pallerot oikein tunnen niiden sulavan suussa!

    Aurinkoista sunnuntaita Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis sanoistasi, tänään viimeiset juustopallerot päätyivät salaatin sekaan ja hyvältähän ne maistuivat vieläkin. Aurinkoista sunnuntaita myös sinulle ihana <3.

      Poista