Katselin sunnuntaina televisiosta Yle femman lähettämää ruotsalaista puutarha ohjelmaa. Taisi olla nimeltään puutarhakausi tai jotain sinnepäin.
Kaikkea kivaa taas pakersivat ulkona.
Näistä ohjelmista saa aina kivoja ideoita, joita sitten
haluaa itsekin kokeilla.
Tällä kertaa teemana oli mm. puutarhahäiden järjestelyä
sekä tarjottavien suunnittelua. Vilahtipa ruudussa myös jogurttijuustopallerot (Yle Areenasta voit käydä katsomassa, jos kiinnostaa).
Näiden juustopallojen valmistuksesta ei ikävä kyllä tullut
reseptiä tai muutakaan infoa, mutta kokeileva ei tieltä eksy tai miten sen nyt ilmaisisi.
Näistä palleroista tuli nyt tällaisia, kun en paremminkaan osannut tehdä, hyviä
kuitenkin ja hihkaise toki, jos tiedät jonkin paremman niksin pyöritellä näitä..
Voit käyttää myös osan aurinkokuivattujen tomaattien öljystä.
Uskoisin, että ainakin viikon säilyvät jääkaapissa hyvinä.
KOTONA TEHDYT JUUSTOPALLEROT OLIIVIÖLJYSSÄ
Raaka-aineet:
- 500 g turkkilaista jogurttia
- 1 l täysmaitoa
- 2 kananmunaa
- 2-2 ½ tl suolaa
- yrttejä, esim. persiljaa ja ruohosipulia
- 6-8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2-3 valkosipulinkynttä
- hyvää oliiviöljyä
OHJE:
Valmistus alkaa edellisenä iltana, jolloin jätät jogurtin
huoneenlämpöön yöksi (tai vähintään 10 tuntia).
Jatka valmistusta kun jogurtti on tekeytynyt.
Lämmitä maito kattilassa kiehuvaksi ja lisää joukkoon
suola.
Riko kananmunat jogurtin sekaan ja sekoita. Kaada seos
kattilaan, sekoita ja kiehauta uudelleen. Ota pois liedeltä.
Pilko yrtit pieneksi ja lisää kattilaan.
Laita kansi kattilan päälle ja anna juustomassan seistä noin 30
minuuttia.
Kun hera on erottunut juustomassasta, nosta reikäkauhalla massa
vedellä kostutetun harson päälle siivilään.
Ota lusikalla tai melonikauhalla massaa ja purista kämmentä
apuna käyttäen palloksi, nosta lautaselle (voit laittaa talouspaperia alle, jos
massa on kovin märkää).
Omassa melonikauhassa oli reikä, jonka kautta ylimääräisen nesteen sai puristettua pois.
Juustopalloja tuli reilu 30 kappaletta.
Anna palleroisten kuivahtaa noin 30 minuuttia lautasella.
Ota esille puhtaat lasipurkit.
Pilko aurinkokuivatut tomaatit sekä valkosipulinkynnet.
Laita juustopalloja purkkiin ja lisää välillä sekä tomaatin
että valkosipulin paloja. Kaada oliiviöljyä niin, että pallerot peittyvät.
Laita jääkaappiin. Voit nauttia jo samana päivänä.
Ehkä on parasta ottaa juustopalloja teelusikalla purkista,
jotta ne eivät hajoa täysin.
AURINKOISIA HERKUTTELUHETKIÄ SINULLE!
Tämän täytyy olla tämän kesän hittiresepti :P Testiin menee.
VastaaPoistaNo hitistä en tiedä :D, mutta olihan näitä kiva tehdä ja voisin vaikka tuliaiseksi viedä. Kiitos kaunis sinulle <3.
PoistaBtw, sulla on niin ihanat sivut nykyään !!!!
PoistaHyvän näköiset juustopallerot:) Täällä ,(myös minä) tehdään labaneh-juustopalleroita,myöskin jugurtista, mutta jugurttia ei keitetä eikä mukaan tule munia,vaan ihan vaan valutetaan nesteet pois jugurtista (mieluiten vuohen tai lampaanjugurttia,tai paksua turkkilaista jugurttia) minkä jälkeen ne säilöytään oliiviöljyyn kuten sinulla:)
VastaaPoistaHei, mun pitääkin tutustua tuohon kertomaasi juustoon. Mulle ihan outo tuo labaneh, kiitos vinkistä Jael ja iloa päiviisi :)
PoistaKiitos Sari:olen kerran laittanut blogiin, mutta en palloina ,vaan jatkoin jugurtin kuivattamista niin että sitä pystyi leikkaamaankin
Poistahttp://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2016/12/leikattava-jugurttijuusto.html
No niin, tutustuin tähän "juustoon", onpa todella helppo tekoista, kuitenkin erot ihan valtava näidin juustopalleroihin, jotka tehdään samalla periaatteella kuin kotijuusto, ainoa samankaltaisuus on vain jogurtti.
PoistaNo nam!
VastaaPoistaMä taisin ohimennen katsoa samaa ohjelmaa :)
Nää on niin mun lempiohjelmia telsussa niin kuin kotimaiset versiotkin, voisin varmaan katsoa monta tuntia peräkkäin �� Mukavaa viikkoa sinulle 😊😘
PoistaNää on niin mun lempiohjelmia telsussa niin kuin kotimaiset versiotkin, voisin varmaan katsoa monta tuntia peräkkäin �� Mukavaa viikkoa sinulle 😊😘
VastaaPoistaKatsoit kuvia televisiosta ja sitten vain aloit kehitellä. Myönnän, ei onnistuisi minulta. Aikamoinen mestarikokki olet. Mutta ohjeittesi kera olen taikonut vaikka mitä. Nämäkin voisivat onnistua. Kiitos Sari ja mukavaa viikkoa!
VastaaPoistaKiitos Tuula <3, juu jostain se inspiraatio aina kaivetaan :). Kiitos ihanista kommenteistasi ja juu nämä juustopallerot onnistuvat varmasti myös sinulta :).
PoistaKuulostaa herkulliselta
VastaaPoistaOlen myös kokeillut noita Jaelin mainitsemia labneh-palleroita
Kiitos Tuuli <3 ja hyviähän nää ovatkin, juu tuo Labneh on kuitenkin ihan eri, vain jogurtti reseptissä on sama. Nämä kuitenkin tehdän samalla periaatteella kuin kotijuustokin.
PoistaIhana idea! Siitä on vuosia aikaa kun tein viimeksi kotijuustoa. Niin hyvää. Pitääpä pitkästä aikaa kokeilla. Aurinkoista viikonloppua <3
VastaaPoistaKaunis kiitos Tiina <3, kotijuusto on kyllä hyvää. Aurinkoista viikonloppua myös sinulle!
PoistaHyvät hyssykät nuo pallerot oikein tunnen niiden sulavan suussa!
VastaaPoistaAurinkoista sunnuntaita Sari <3
Kiitos kaunis sanoistasi, tänään viimeiset juustopallerot päätyivät salaatin sekaan ja hyvältähän ne maistuivat vieläkin. Aurinkoista sunnuntaita myös sinulle ihana <3.
Poista