Pages

torstai 16. maaliskuuta 2017

THE PANNUPIZZA ja 1-vuotissynttärit



Hip Hei Hurraa! Voinko uskoa tätä, ensimmäinen vuosi vierähti kuin huomaamatta. Blogini on saavuttanut yhden virstanpylvään. Ei se aina ole ollut kuin ruusuilla tanssimista, johtuen tästä omasta ailahtelevasta luonteestani. Olen välillä pää pilvissä ja välillä päätä myöden suossa. En tiedä johtuuko se siitä, että olen vaaka horoskoopiltani vai mistä, mutta noin ylipäätänsä suhtaudun kyllä asioihin positiivisesti ja haluan nähdä aina sen aurinkoisemman puolen.



Tähän kuluneeseen vuoteen on mahtunut paljon ihanaa ja minulle täysin uusia asioita. Ehkä suurin muutoksista tapahtui, kun pääsin syksyllä mukaan 40 + blogit yhteisöön. Sitä kautta olen päässyt moniin tilaisuuksiin ja tutustunut ihaniin ihmisiin tällä blogisaralla. Oikeasti niin paljon uutta ja voimaannuttavaa, mistä en olisi aiemmin osannut edes haaveilla.

Toinen iso juttu oli kun pääsin tämän vuoden tammikuussa perustettuun yhteisöön, joka on suunnattu meille Keski-Uusimaisille eli KUBLOON, käyhän tutustumassa ja tykkäämässä.




Synttärijuhlat olivat kyllä varsin vaatimattomat. Tosin yksinhän minä tätä blogia pyöritän, mies toimii kyllä valaistusassarina ja onneksi välillä siivoaa myös keittiön (se on muuten postausiltoina varsinainen hävityksen kauhu).

Meinasi nää synttärit ensin kyllä unohtua, onneksi eräs ystäväni pyysi reseptiä savulohikeitosta ja (juu se oli ensimmäinen postaukseni) sitä tulostaessa osui silmäni myös päivämäärään.



Pari päivää sinne tänne, hui hai ja pizzallahan me tätä vuosipäivää sitten juhlimme.

Assarin toivomuksesta tätä tehtiin, kun ei kuulemma mistään muualta saa niin hyvää ja täydellistä. No pakko myöntää, että tätä pizzaa syön mielelläni itsekin (ja taas liikaa :D).


THE PANNUPIZZA, JOSTA OLET AINA HAAVEILLUT


Pohja yhdelle pannupizzalla:

  • 1 ½ dl vettä
  • 1 rkl öljyä
  • ½ tl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 3- 3 ½ dl vehnäjauhoja (voit korvata 1 dl ruisjauhoilla)
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (1 rkl kuivattua ruohosipulia)




OHJE:

Lämmitä vesi + 42 asteiseksi ja mittaa joukkoon öljy, sokeri ja suola.

Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kuivahiiva, leivinjauhe ja kuivattu ruohosipuli. Lisää nesteeseen. Peitä taikina liinalla ja anna nousta noin 20-30 minuuttia.

Tee tällä välin tomaattikastike.

Aseta uunin lämpötilaksi 250 astetta (tarkista, että vuokasi kestää tuon lämmön).

Voitele piirakkavuoka (myös valurautapannu käy) öljyllä tai vuokaspraylla.

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoilla. Käytä vehnäjauhoja apuna.

Kaada jäähtynyt tomaattikastike päälle.

Laita reilu puolet juustoraasteesta päälle.

Lisää haluamasi täytteet ja ripottele loput juustoraasteesta ja halutessasi myös valkosipulimurskaa.

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.



Tomaattikastike:

  • 1 tlk tomaattimurskaa (200g)
  • 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl oreganoa
  • ½ tl sokeria
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl öljyä


OHJE:

Mittaa kaikki aineet kattilaan kiehauta ja anna hautua pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte 1

  • Juustoraastetta 175g (mozzarella ja emmental)

  • Vuolu kanafilettä (atria)
  • pepperonimakkaraa
  • tomaattia
  • punasipulia
  • aurajuustoa
  • oliivia


Täyte 2

  • Juustoraastetta 175g (mozzarella ja emmental)

  • tonnikalapaloja öljyssä
  • anjovista
  • pinaatinlehtiä
  • tomaattia
  • kaprista
  • punasipulia
  • kananmuna 


Lisäksi voit laittaa valmiin pizzan päälle tuoretta rucolaa tai Napoli mix salaattisekoitusta.

Yhdestä pannupizzasta riittää 3-4:lle 

Herkullisia pizzahetkiä sinulle ja ihanaa kun olet lukijani, kiitos!




Tässä vielä blogin luetuimpia ohjeita:

Herkulliset kesäkurpitsatortillat,tästä

Raikas kurkku avokadosalaatti, tästä

Kukkakaalipullat, tästä

Savukalkkunapiirakka, tästä

15 kommenttia:

  1. Onnea synttäreistä! Ja kiitos ohjeesta, menee varmaan kokeiluun viikonloppuna! Ulkona upea ilma ja minä kökötän koneella ja vain haaveilen syömisistä, kun joku mahapöpö tai sopimaton aamupala estää kaikenlaisen fyysisen suorittamisen, tai jopa ajattelua vaativan kirjoittamisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raija <3. Harmitus tuo vatsahommeli, toivottavasti menee pian ohi. Todellakin ulkona mitä ihanin kevät sää ja tästä vain menemme kohti kesää JIHUU!

      Poista
  2. Onnea upealle ja niin herkulliselle blogillesi - se on mahtava inspiraatioiden lähde ja mitkä kuvat! Hienoja vuosia bloggaamisen tiellä jatkossakin <3

    VastaaPoista
  3. Onnea kovasti ja 40+ on kyllä maailman ihanin blogiyhteisö. Nam mitä pizzoja, täälläkin halutaan pannupizzaa, ikinä en ole osannut tehdä, joten kiitos reseptistä. <3

    VastaaPoista
  4. Huraa, huraa, huraa, paljon onnea ja rutkasti tulevia vuosia Sari sinulle ihanan blogisi kanssa <3. Eipä merkkipäivää voisi paljon paremman herkun myötä juhlistaa. ne näyttävät jo kuvissa niin taivaalliselle. Menee ehdottomasti myös tämän rouvan to do -listalle <3.

    Sisältöjen tuottamisen iloa ja aurinkoa bloggaajan päiviisi <3!

    VastaaPoista
  5. Tämä pizzapohja on sairaan hyvä! Kiitos siitä ihana! Ja myöhästyneet onnittelut! :)

    VastaaPoista