Pages

tiistai 28. maaliskuuta 2017

Meillä on keittiöapulainen ja oikea ihme onkin! Testattavana uusi Slow Cooker 2.0





Sain mukavan kirjeen viime viikolla sähköpostiini, jossa minulle tarjottiin mahdollisuutta testata aivan uudenlaista laitetta eli Crock-Pot DuraCeramic pataa.

Olin kuullut aiemmin jo paljon kyseisistä haudutuspadoista ja varsinkin englanninkielisiä reseptejä lukiessani, näitä Slow Cookereiksikin kutsuttuja laitteita on varsin usein niissä ollut käytössä.


No tottahan toki otin tilaisuuden vastaan ilomielin, sillä kaikki mikä helpottaa keittiössä varsinkin arkisin on vain plussaa.

Testattava pata olikin ihan uutta mallia, Slow Cooker 2.0, jonka sisäpata soveltuu suoraan minkälaiselle liedelle vain eli ruskistaminen sekä kastikkeen teko onnistuu vallan mainiosti, unohtamatta riisin, pastan tai perunoiden keittämistä, vähemmän tiskattavaa!.

Voin unohtaa tai lahjoittaa vanhan patani kokonaan pois, sillä tällä voi hauduttaa ruoan myös uunissa ilman kuumennusjalustaa.

Sitä voi säilyttää myös jääkaapissa ja uudelleen lämmittää ruokaa samassa astiassa. Kätevää, EIKÖ!


Tällä haudutuspadalla valmistuu herkullinen ateria isommallekin joukolle helposti, tervetuloa siis ystävät ja läheiset sunnuntailounaalle. Voidaan käydä vaikka kävelyllä koko porukka ennen ruokaa :).

Olen innolla kokkaillut ja opetellut erilaisten ruokien valmistusta tällä padalla.




Ensimmäiseksi kokeiluun meni porsaan grilliribsit. Reilut 2 kiloa mahtui kerralla vallan mainiosti. Kuivamausteet hieroin pintaan ja leikkasin ribsirivin kolmeen/neljään osaan ja laitoin pataan. Perään heitin sipulia, valkosipulia ja nesteeksi kokakolapohjaisen marinadin. Kansi kiinni ja koska oli jo lauantai-iltapäivä niin valmistustavaksi valitsin sen nopeamman kypsennyksen. Ajaksi riitti 4,5 tuntia ja pikainen grillaus vielä uunissa maapähkinä-sweetchilimarinadin kera. Voi pojat, mitä herkkua meillä nautittiin, liha irtosi luista ja suli purematta suussa.




Sunnuntain päivälliseksi valmistin broilerin fileepihvejä (6 kpl eli yksi/ruokailija) talon tapaan. Fileet kypsennyskulhon pohjalle, 5 salottisipulia reiluina paloina, 2 valkosipulinkynttä, rasiallinen herkkusieniä puolitettuina niiden päälle sekä muutama oksa timjamia. Nesteeksi  0,5 dl vettä, johon sulatin Fond du Chef liemikuution sekä 1 tl paprikajauhetta, 1 tl kurkumaa, ¼ tl cayennepippuria. Päällimmäiseksi vielä murustelin aurajuustoa (reilu 100g). Kansi kiinni ja 3,5 tuntia matala (hidas) kypsennys, sitten tuoretta basilikaa sekä 1 dl kermaa joukkoon ja vielä puoli tuntia korkea  (nopea) kypsennys.






Ah miten broilerin fileet olivat mehukkaita, ei näitä pannulla paistaen saisi näin mureiksi.

Sillävälin kun päivällinen valmistui, kerkesin pestä kaksi koneellista pyykkiä, imuroida koko talon, no joo joo …ei niitä neliöitä ole kuin 80, lattiat sekä pölyt tuli pyyhittyä eikä muuten yhtään liian myöhään, kiitos kevätauringon. Aikamoista vaikka itse kehaisenkin, mutta ruoanhan hoiti kätevä uusi apulainen, Slow Cooker. Ja pikku lenkki piristi aurinkoisella säällä :).

Lisää tietoa tästä mainiosta keittiöapulaisesta löydät täältä.

Perusasioista mitä kannattaa ottaa huomioon:


  • Käytettävän nesteen määrä on puolet normaalista.
  • Poista liika rasva lihoista, leikkaa liha pienempiin paloihin, jotta kaikki ainekset kypsyvät samaan tahtiin. Voit myös ruskistaa lihaa etukäteen. Kana ja possunfilee kypsyvät nopeammin kuin esim. naudanpaisti tai luullinen liha.
  • Vihannekset kypsyvät paremmin eikä niistä tule ylikypsiä.
  • Kala kypsyy nopeasti ja se kannattaa lisätä pataan vasta loppuvaiheessa.
  • Pavut pitää esikeittää ennen pataan lisäämistä.
  • Riisiksi kannattaa valita pitkäjyväistä.
  • Pasta kannattaa lisätä loppuvaiheessa.
  • Maito ja kerma lisätään ihan loppuvaiheessa etteivät ne juoksetu.
  • Keittoja tehdessä vettä/lientä vain sen verran, että ainekset peittyvät. Lientä voi lisätä loppuvaiheessa lisää tarpeen mukaan.

Siinä noin pääpiirteittäin koko homman ydin, ei voi ruoanlaitto olla enää helpompaa. 

Seuraavaksi meillä nautitaan aitoa pitkään haudutettua Bolognesekastiketta, niinkuin Italialainen mamma sen vain taitaa, siitä lisää seuraavassa postauksessa.




Jälleenmyyjiä löydät tästä.

Postaus on tehty yhteistyössä The Original Slow Cooker, Crock-Potin kanssa.

torstai 23. maaliskuuta 2017

Aina ei jaksa eikä makaronilaatikkokaan maistu, JUUSTOINEN LIHAPERUNAVUOKA


Miten onkin niin masentavaa. Harmaata ja olokin niin ”ihan sama mulle”. Vaikka kevät onkin ihanaa aikaa, valon määrä lisääntyy ja tieto kesän lähestymisestä, ei se mielialaani positiivisesti vaikuta.

Mitenkäs sinulla? Tunnetko itsesi energiseksi vai vaivaako sinuakin tämä outo ”ahdistus”.

Vaikeintahan tässä tunnetilassa on se, kun periaatteessa mikään ei ole pielessä ja kuitenkin tuntuu, että kaikki kaatuu päälle. Olen ihan vetämättömissä, kuka tulisi ravistelemaan?


Tällainen olotila vaikuttaa myös kokkailuintooni, pää lyö tyhjää, eikä oikeastaan mikään maistu. Ruokaa on kuitenkin tehtävä.



Helpolla pääsee kun kävelee kaupan pakastinaltaalle, nappaa mukaan perunasipulisekoituksen, lihatiskiltä jauhelihaa ja vihannesosastolta kesäkurpitsaa ja paprikaa.





Kotona pikainen lihan paisto, mausteet perään ja onneksi uuni hoitaa loput.

No pikku viilausta piti kuitenkin tehdä, kun pöydällä nökötti Nacho Cheese Dip, juustokastikedippi. Sopi muuten tosi hyvin tähän vuokaan ja olokin parani syötyäni J. Eihän tämä mitään kevyttä ruokaa ole, vähän kuin lohturuokaa enemmänkin. Ehkä kaipasinkin juuri tätä!





Mitenkäs sinulla, mitä sinä tarjoilet ruoaksi, kun mikään ei huvita? Olisi kiva kuulla sinun lohturuoastasi tai siitä nopeasti nyt pöytään versiosta.


 JUUSTOINEN LIHAPERUNAVUOKA 4-6:lle



Raaka-aineet:

  • 1 kg perunasipulisekoitusta
  • 600 g jauhelihaa
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 1 paprika
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria jauheena
  • ¼ cayennepippuria jauheena (voi jättää myös pois)
  • ½-1 tl Garam masala maustesekoitusta
  • 2 dl kevytkermaa
  • 1 prk Nacho Cheese Style dip (santamaria juustokastike)
  • 1 pallo mozzarellaa
  • n. 8 pikkutomaattia
  • Öljyä, voita vuoan voiteluun



OHJE:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Pese ja raasta kesäkurpitsa. Leikkaa paprika kuutioiksi.

Voitele uunivuoka.

Lämmitä paistinpannu ja lisää jauheliha pannulle.

Mittaa paprikajauhe, valkosipulijauhe, valkopippuri, suola, cayennepippuri sekä Garam Masala kuppiin ja kaada jauhelihan joukkoon.

Paista jauheliha melkein kypsäksi ja lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste sekä kuutioitu paprika. Purista raastetta nyrkissä, jotta saat liian nesteen pois. Paista vielä noin 5 minuuttia.

Kaada puolet perunasipulisekoituksesta vuokaan. Ripottele myllystä hiukan suolaa perunoiden päälle.

Lisää jauheliha-vihannespaistos vuokaan ja kaada loput perunasipulisekoituksesta päälle. Ripottele myllystä vielä aavistus suolaa.

Kaada kevytkerma vuokaan.

Leikkaa mozzarella pallo 6 siivuksi ja laita siivut vuokaan päällimmäisiksi.

Lusikoi Nacho Cheese Style juustodippikastiketta mozzarella siivujen ympärille.

Paista vuokaa noin 45 minuuttia uunin alatasolla.

Ota vuoka uunista ja lisää tomaatteja vuoan pinnalle ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia uunin keskitasolla.

Tarjoillessa voit leikata yrttejä vuoan pinnalle.


Ruoka maistuu yhtä hyvin punajuurien kuin puolukoiden tai hillon kera. Meillä oli marja-aroniahilloa, AAA ETTÄ, NAM!


Loppujen lopuksi hyvä ruoka = parempi mieli :)





maanantai 20. maaliskuuta 2017

TÄYDELLINEN VOHVELIVIIKONLOPPU, aamupalaksi, lounaaksi ja jälkiruoaksi





Meillä vietettiin hiukan erilaista viikonloppua ainakin ruokailun suhteen. Nimittäin vohveliviikonloppua!

Voisihan tuo huonomminkin viettää tai oikeastaan näin jälkikäteen mietittynä sehän oli ihan parasta vaihtelua pitkään aikaan.





Aamupalaksi oli tarjolla valmiista Croissant taikinasta tehtyjä vohveleita. Vähän aluksi kyllä jännitti, mitä niistä tulisi, mutta ou jees eihän tuo herkullinen taikina pettänyt tälläkään tavalla.

Croissantit valmistuivat yhtä helposti kuin ne olisivat tulleet perinteisellä uunipaistamisella.



Päivällä kokkailimme meille niin rakkaasta vihanneksesta, kesäkurpitsasta herkullisia vohveleita. Näissä vohveleissa ei ole käytetty lainkaan jauhoja, joten ne sopivat mainiosti niin gluteenittomaan kuin vähähiilihydraattiseenkin ruokavalioon.




Ruokaisampia niistä tuli, kun paistoimme lisäksi broilerinjauhelihaa vohveleiden väliin laitettavaksi. Voisin syödä näitä vaikka jokapäivä!


Jälkiruokaa ei toki unohdettu, joten manteliset suklaabaananivohvelit kruunasivat tämän vohveliviikonlopun täydellisesti. Nam :)


TÄYDELLINEN VOHVELIVIIKONLOPPU!





TÄYTETYT CROISSANT VOHVELIT 6 kpl

Raaka-aineet:

  • 1 valmista Croissant taikinaa Danerolles
  • 1 mozzarella pallo
  • 24 siivua pepperonimakkaraa (tai vaihtoehtoisesti voit käyttää mitä haluat)
  • mozzarella juustoraastetta
  • tuoretta pinaattia
  • vuokasprayta tai juoksevaa margariinia


paistettua kananmunaa, vihanneksia

OHJE:

Revi paketti ja avaa croissant taikina auki. Leikkaa se pystysuunnassa katkoviivoja pitkin ensin 3 osaan ja sitten ne vielä puoliksi myös pystysuunnassa. (Taikina on valmiiksi leikattu kolmioiksi, mutta älä välitä siitä vaan paina ne kolmiot toisiinsa kiinni).

Siivuta mozzarella pallo 6 osaan.

Paina sormilla hiukan taikinaa leveämmäksi ja levitä toiseen reunaan ensin makkarat, mozzarellajuustosiivu, pinaatinlehdet sekä juustoraaste. Käännä toinen sivu päälle kanneksi.

Lämmitä vohvelirauta kuumaksi (ei kuitenkaan kannata ihan täysillä paistaa) ja voitele rauta vuokaspralla tai juoksevalla margariinilla. Laita täytetty croissantvohveli levylle. Paista noin 3-5 minuuttia kunnes vohveli on kypsä.

Tarjoa vohveleiden kanssa paistettuja kananmunia ja haluamiasi vihanneksia.





KESÄKURPITSA-PINAATTIVOHVELIT 6-8 kpl

Raaka-aineet:

  • 350 g kesäkurpitsaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • (1/2 porkkana raasteena)
  • 2-3 kourallista tuoretta pinaattia silppuna
  • 2 kananmunaa
  • 100 g mozzarella juustoraastetta
  • 75 g parmesan juustoraastetta
  • ripaus mustapippuria
  • vuokasprayta tai juoksevaa margariinia


OHJE:

Raasta kesäkurpitsa, laita kulhoon ja lisää suola. Sekoita ja anna seistä noin 20 minuuttia.

Levitä puhdas keittiöliina työpöydälle ja ota kulhosta kouralla kesäkurpitsaraastetta, purista kädessä jo nestettä pois ja laita pyyhkeen päälle. Jatka kunnes kaikki raaste on liinan päällä. Kiedo pyyhe kiinni ja purista nyt loput nesteet. Laita kuivattu raaste kuivaan kulhoon.

Lisää joukkoon silputtu sipuli, silputut pinaatinlehdet, porkkanaraaste ja ripaus mustapippuria, sekoita.

Lisää sekä mozzarella että parmesan juustoraasteet, sekoita.

Riko lopuksi joukkoon kananmunat, sekoita hyvin.

Kuumenna vohvelirauta. Laita raudalle vuokasprayta tai juoksevaa margariinia

Ota kauhallinen kesäkurpitsamassaa ja laita vohveliraudalle. Paista noin  2-4 minuuttia kunnes kesäkurpitsavohveli on paistunut rapeaksi.

Voit paistaa esim. jauhelihaa, pekonia, broilerinsuikaleita, kalaa, tai vaikka härkistä näiden vohvelien kanssa tarjottavaksi tai nauttia niitä ihan sellaisenaan vaikka jogurtilla tai hillolla.






MANTELISET SUKLAABANAANIVOHVELIT 6 kpl

Raaka-aineet:

  • 2 banaania
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl mantelijauhoa
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl sokeria (itse käytin ruokosokeria)
  • (1 rkl Marianne Crush jauhetta, Fazer)
  • ½ tl leivinjauhetta (tämän voi myös jättää pois)
  • vuokasprayta tai juoksevaa margariinia
 marjoja, kermavaahtoa tai tuorejuustoa


OHJE:

Kuori ja soseuta banaanit haarukalla.

Riko kananmunat sekaan.

Yhdistä mantelijauhot ja leivinjauhe.

Mittaa kulhoon mantelijauhot, kaakaojauhe, sokeri ja Marianne Crush. Sekoita hyvin ja kuumenna vohvelirauta.

Voitele rauta vuokaspraylla tai juoksevalla margariinilla.

Laita kauhallinen massaa raudalle ja paista vohveleita noin 3-4 minuuttia.


Tarjoa vohvelit marjoilla sekä kermavaahdolla (voit käyttää myös maustettuja tuorejuustoja).


MAUKKAITA VOHVELIPÄIVIÄ MYÖS SINULLE :)

torstai 16. maaliskuuta 2017

THE PANNUPIZZA ja 1-vuotissynttärit



Hip Hei Hurraa! Voinko uskoa tätä, ensimmäinen vuosi vierähti kuin huomaamatta. Blogini on saavuttanut yhden virstanpylvään. Ei se aina ole ollut kuin ruusuilla tanssimista, johtuen tästä omasta ailahtelevasta luonteestani. Olen välillä pää pilvissä ja välillä päätä myöden suossa. En tiedä johtuuko se siitä, että olen vaaka horoskoopiltani vai mistä, mutta noin ylipäätänsä suhtaudun kyllä asioihin positiivisesti ja haluan nähdä aina sen aurinkoisemman puolen.



Tähän kuluneeseen vuoteen on mahtunut paljon ihanaa ja minulle täysin uusia asioita. Ehkä suurin muutoksista tapahtui, kun pääsin syksyllä mukaan 40 + blogit yhteisöön. Sitä kautta olen päässyt moniin tilaisuuksiin ja tutustunut ihaniin ihmisiin tällä blogisaralla. Oikeasti niin paljon uutta ja voimaannuttavaa, mistä en olisi aiemmin osannut edes haaveilla.

Toinen iso juttu oli kun pääsin tämän vuoden tammikuussa perustettuun yhteisöön, joka on suunnattu meille Keski-Uusimaisille eli KUBLOON, käyhän tutustumassa ja tykkäämässä.




Synttärijuhlat olivat kyllä varsin vaatimattomat. Tosin yksinhän minä tätä blogia pyöritän, mies toimii kyllä valaistusassarina ja onneksi välillä siivoaa myös keittiön (se on muuten postausiltoina varsinainen hävityksen kauhu).

Meinasi nää synttärit ensin kyllä unohtua, onneksi eräs ystäväni pyysi reseptiä savulohikeitosta ja (juu se oli ensimmäinen postaukseni) sitä tulostaessa osui silmäni myös päivämäärään.



Pari päivää sinne tänne, hui hai ja pizzallahan me tätä vuosipäivää sitten juhlimme.

Assarin toivomuksesta tätä tehtiin, kun ei kuulemma mistään muualta saa niin hyvää ja täydellistä. No pakko myöntää, että tätä pizzaa syön mielelläni itsekin (ja taas liikaa :D).


THE PANNUPIZZA, JOSTA OLET AINA HAAVEILLUT


Pohja yhdelle pannupizzalla:

  • 1 ½ dl vettä
  • 1 rkl öljyä
  • ½ tl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 3- 3 ½ dl vehnäjauhoja (voit korvata 1 dl ruisjauhoilla)
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (1 rkl kuivattua ruohosipulia)




OHJE:

Lämmitä vesi + 42 asteiseksi ja mittaa joukkoon öljy, sokeri ja suola.

Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kuivahiiva, leivinjauhe ja kuivattu ruohosipuli. Lisää nesteeseen. Peitä taikina liinalla ja anna nousta noin 20-30 minuuttia.

Tee tällä välin tomaattikastike.

Aseta uunin lämpötilaksi 250 astetta (tarkista, että vuokasi kestää tuon lämmön).

Voitele piirakkavuoka (myös valurautapannu käy) öljyllä tai vuokaspraylla.

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoilla. Käytä vehnäjauhoja apuna.

Kaada jäähtynyt tomaattikastike päälle.

Laita reilu puolet juustoraasteesta päälle.

Lisää haluamasi täytteet ja ripottele loput juustoraasteesta ja halutessasi myös valkosipulimurskaa.

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.



Tomaattikastike:

  • 1 tlk tomaattimurskaa (200g)
  • 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl oreganoa
  • ½ tl sokeria
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl öljyä


OHJE:

Mittaa kaikki aineet kattilaan kiehauta ja anna hautua pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte 1

  • Juustoraastetta 175g (mozzarella ja emmental)

  • Vuolu kanafilettä (atria)
  • pepperonimakkaraa
  • tomaattia
  • punasipulia
  • aurajuustoa
  • oliivia


Täyte 2

  • Juustoraastetta 175g (mozzarella ja emmental)

  • tonnikalapaloja öljyssä
  • anjovista
  • pinaatinlehtiä
  • tomaattia
  • kaprista
  • punasipulia
  • kananmuna 


Lisäksi voit laittaa valmiin pizzan päälle tuoretta rucolaa tai Napoli mix salaattisekoitusta.

Yhdestä pannupizzasta riittää 3-4:lle 

Herkullisia pizzahetkiä sinulle ja ihanaa kun olet lukijani, kiitos!




Tässä vielä blogin luetuimpia ohjeita:

Herkulliset kesäkurpitsatortillat,tästä

Raikas kurkku avokadosalaatti, tästä

Kukkakaalipullat, tästä

Savukalkkunapiirakka, tästä

maanantai 13. maaliskuuta 2017

Vastasyntynyttä juhlistamassa Andalusian auringossa





Oli tiistai iltapäivä ja olin niin innoissani matkalla katsomaan ”vastasyntynyttä”.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut nyt ihmisvauva vaan ihanan Erja Ariela Säkkisen, Andalusian Auringossa blogin kirjoittajan, vastailmestyneen ruokakirjan julkistamistilaisuus.

Se miksi olin niin innoissani ja utelias tämän kirjan suhteen, johtuu siitä, että minähän olen melkein ollut mukana tätä upeaa kirjaa tekemässä! Siis, no ainakin meiltä tämän kirjan fanittajilta kysyttiin mielipiteitä niin kirjaan tulevien kuvien kuin kansienkin suhteen J.


Ja voi miten kaunis esikoinen siitä tulikaan <3.

Julkkarit pidettiin Helsinkiläisessä Bar Bhangrassa, mikä mielestäni sopikin mainiosti kirjan ja sen tekijän tyyliin. Mukavan idyllinen ja kivasti itämaiseen tyyliin sisustettu paikka.

Saimme maistiaisia tästä upeasta ja takuuvarman herkullisesta kirjasta. Tarjolla oli Zavatar-sipsejä hummuksella, arabialaisia minipizzoja Sfihoja sekä aah niin maistuvaa Shish Barakia eli lampaan lihapullia jogurttikastikkeessa. Vaikka nimet ehkä ovat hiukan vaikeita lausua, niin oi niitä makuja ja tuoksuja. Jälkiruoaksi nautimme marokkolaista appelsiinisalaattia, raikasta ja helppoa myös kotona valmistettavaksi (sama pätee näihin kaikkiin ruokiin).









Andalusian auringossa taisi olla ensimmäinen blogi, jota aloin itse seurata. Ihastuin kirjoittajan hersyvään tekstiin niin matkakuvausten kuin reseptienkin suhteen. Jos äitini antoi sykäyksen ruoanlaittoon niin Andalusian auringossa polkaisi vaihteet täysille. Se innosti omien ruokien kuvaamisen ja mielenkiinnon muutenkin uudelleen ruoanlaittoon.


                                           kirjan ohjeen mukaisesti tehtyjä Bisslejä
              kirjan ohjeen mukaisesti tehdyt kalakeftat

Olen nyt viikon verran ahminut tätä uutta ruokakirjaa, jonka reseptit kulkevat Jerezistä Jerusalemiin. Makuhermot ovat olleet kovilla, niin on vesi herahtanut kielen päälle ja pakosti on pitänyt kaupassa poiketa hakemassa raaka-aineita, joita tämän kirjan resepteissä on käytetty. Ja niin meillä on herkuteltu ja tullaan herkuttelemaan jatkossakin.

Minäpä tiedän jo, mitä meillä pääsiäisenä syödään. No tietysti kirjan ohjeen mukaisesti valmistettuja lampaankyljyksiä. Ja ihan pakko on järjestää myös Tapas-ilta ystäville.



Kirja on kauniisti nidottu, täynnä upeita kuvia ja helposti kotona kokkailtavia reseptejä. Ohjeita on pikkunälästä kokonaisiin aterioihin, suolaisista makeisiin leipomuksiin ja erittäin paljon myös kasvisvaihtoehtoja eli kaikille kaikkea.







Tässä siis ruokakirja, joka pitäisi löytyä jokaisesta keittiöstä!

Turha myöskään pelätä, että reseptit olisivat liian eksoottisia, mausteisia tai muutenkin vaikeasti toteutettavia. EI, vaan ne ovat kirjailijan 10 vuoden matkoilta Välimeren maista (Espanjan Andalusia, Pohjois-Afrikka ja Lähi-Itä) keräämiä ja hyviksi havaitsemia reseptejä, joista osa varmasti myös siellä vierailleille tuttuja.




Voin vaan siis onnitella sinua, jolta jo löytyy tämä kirja kotoa tai sinua joka olet sitä hankkimassa. Iloa eikä inspiraatiota tule keittiöstäsi puuttumaan.


Kiitos tästä omasta kirjasta ihana Andalusian auringossa Erja Ariela <3. Varmaan ensimmäinen ruokakirja, jonka sivuja tulen kääntelemään niin usein, jotta pelkään niiden irtoavan.