Suunnitelmissa oli jo ollut tehdä suolainen piirakka
sunnuntaiksi, mutta nyt se vain vahvistui. Löysin nimittäin kaupasta ihan uutta Härkistä, texmex maustettua.
Mikäs sen parempi lounas voisi olla leppoisan viikonlopun
viettoon.
Texmex Härkis ei nimestään huolimatta ole mikään överi
mausteinen eikä tulinen. Paljoa lisämausteita ei piirakka kuitenkaan
tarvinnut. Aavistus suolaa ja chiliä myllystä riitti mausteeksi hyvin. Jalapenoilla saat voimakkaan twistin piirakkaan.
Leivoin piirakan Semperin gluteenittomista jauhoista, mutta
uskon, että onnistuu hyvin myös tavallisilla vehnäjauhoilla.
Käytin ihania pikkuruisia paprikoita, punasipulia ja
herkkusieniä härkiksen lisäksi täytteenä, mutta ihan hyvin voit lisäillä oman
mieltymyksen mukaan täytteet.
TEXMEX HÄRKIS PIIRAKKA GLUTEENITON
RAAKA-AINEET
Pohja:
- 3,5 dl Semper Fin Mix hieno
jauhoseosta
- 150 g kylmää voita kuutioina
- 2 rkl kylmää vettä
- 1,5 dl emmental juustoraastetta
- vuoka sprayta piirakkavuoan
voiteluun
Täyte:
- 1 pkt Härkis Texmex
- 1 punasipuli
- 6-7 isoa herkkusientä
- 1 ps pikkuruisia paprikoita/paprikoita eri värisiä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2.5 dl Oatly ruokaan (kaurakermaa)
- 1 tl suolaa
- ½ tl chilirouhetta myllystä/jalapenon siivuja
- 3 kananmunaa
- 150 g juustoraastetta (cheddarjuusto sopii hyvin)
- öljyä paistamiseen
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 185-190 astetta.
Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita monitoimikoneella
pienellä nopeudella muutama minuutti tai ihan vain käsin.
Pyöritä taikina palloksi.
Voitele piirakkavuoka vuoka spraylla.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita hiukan
hienoa jauhoseosta pohjan päälle, niin sitä on helpompi työstää.
Voit laittaa piirakkavuoan jääkaappiin odottamaan täyteen
valmistumista.
Kuori ja pilko punasipuli isommiksi lohkoiksi. Leikkaa
herkkusienet neljään osaan ja silppua valkosipulinkynnet.
Laita pieni määrä öljyä pannulle ja lisää pilkotut kasvikset sekä
valkosipulinkynnet. Paista niitä hetki ja lisää texmex Härkis joukkoon. Mausta
suolalla ja chilirouheella. Sekoita ja paista vielä hetki ja nosta pannu
sivuun.
Kaada Oatly kerma kulhoon ja riko kananmunat joukkoon. Sekoita ja
lisää lopuksi juustoraaste.
Ota piirakkapohja jääkaapista. Lisää paistos piirakkavuokaa ja
kaada päälle kerma-kananmuna-juustoseoa.
Lisää lopuksi huuhdellut pikkuruiset paprika painamalla ne
täytteeseen. Jätä noin 1-2 cm paprikasta näkyviin (älä ota varsia pois, ne voi
ottaa pois syödessä). Jos käytät tavallisia paprikoita, paista niitä hetki muiden kasvisten kera.
Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
Anna jäähtyä ja tarjoa silmusalaatin/vihersalaatin kera.
Siis niin herkullinen ohje, sinulla on kyllä yksi Suomen herkullisimpia ruokablogeja : ) Ja meillä sama rakkaus tuohon härkikseen!
VastaaPoistaKiitos paljon Heli <3, joo härkis on kyllä uponnut meidän sydämiin tai oikeammin vatsaa lähtemättömästi :)
PoistaSiis tuo Härkis on niin mainio keksintö. Ja piirakkasi upean näköinen ja varmaan makuinenkin!
VastaaPoistaKiitos paljon Anne <3, härkis on juurtunut meidän keittiöön pysyvästi ja hauskinta on, että siitä pitää niin lapset kuin aikuisetkin, hieno tuote kertakaikkiaan :)
PoistaHärkis on meillä vielä ihan kokonaan kokeilematta. Pitäisi varmaan jossan välissä sellainen paketti kiikutta kotiin ja kokeilla vaikkapa juuri tätä piirakkaa. Gluteenittomia reseptejä ei meillä ole koskaan liikaa, kun on vieraana monesti keliaakikkoja. Vaihtelua on kiva olla. Kiitos mielenkiintoisesta reseptistä!
VastaaPoistaHeissan Maria :)...joo siis kipinkapin kauppaan ja Härkistä ostoskoriin, mä niin uskon, että myös sinä pitäisit tästä :)
PoistaJosko olisi perjantaisen kauppareissun kohdalla onnea ja kaupassa Härkistä olisi. :)
Poista