Minä olen ollut aina vohveleiden suuri fani ja varsinkin
niiden itsetehtyjen. Hassu juttu vaan, sitä rautaa ei ole tullut hankittua
kotiin.
Euroopassa monessa kaupungissa löytyy kioskeja, jotka myyvät
pelkästään vohveleita, nam, ihan paratiisi paikkoja siis.
Vohveleita on paistettu keskiajalta asti eli ei siis mikään uusi
keksintö.
Nyt sain aivan super hienon tilaisuuden, kun KitchenTime
lähestyi minua ja tarjosi vohvelirautaa. Ihanaa, enää ei tarvitse lainata
sukulaisten rautoja ja vohveleita voi paistaa silloin, kun himo iskee.
Vohvelitaikina on erittäin helppo ja nopea valmistaa. Vain
maitoa tai kermaa, kananmunaa ja vehnäjauhoja, tilkka voisulaa ja halutessa
leivinjauhetta.
Tässä reseptissä käytetään myös valmista piparitaikinaa ja
keitetään itse maukas luumuhillo.
Näin syntyivät jouluiset herkulliset
PIPARIVOHVELIT LUUMUHILLOLLA JA PIPARKAKKURAHKALLA (6 isoa)
Raaka-aineet:
VOHVELIT:
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 1 kananmuna
- ¼ juoksevaa margariinia/voisulaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- juoksevaa margariini paistamiseen
- piparkakkutaikinaa
LUUMUHILLO:
- 500 g luumuja (6-8 kpl)
- 1 dl hillosokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1-2 rkl sitruunan mehua
- ½ dl vettä
PIPARKAKKURAHKA:
- 1 dl kuohukermaa
- 1 prk Arla piparkakkurahkaa
- Koristeluun piparkakkuja ja tomusokeria
OHJE:
Valmista ensin luumuhillo.
Pese ja halkaise luumut sekä poista kivet.
Leikkaa luumut neljään osaan, voit jättää osan myös
puolikkaiksi.
Mittaa kattilaan vesi, sitruunanmehu, vaniljasokeri sekä
hillosokeri.
Laita myös luumut kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä
hiljaisella lämmöllä 15-20 minuuttia.
Kaada puhtaaseen purkkiin ja jäähdytä.
Luumuhillo säilyy kylmässä useita viikkoja.
Valmista seuraavaksi vohvelitaikina.
Vispaa monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella kuohukerma
vaahdoksi.
Lisää joukkoon juokseva margariini/voisula, maito,
leivinjauhe, suola ja vehnäjauhot.
Vatkaa taikina tasaiseksi.
Anna tekeytyä noin 15 minuuttia.
Valmista tällä välin piparkakkuvaahto.
Vatkaa kuohu/vispikerma vaahdoksi ja sekoita se
piparkakkurahkan kanssa. Laita kylmään odottamaan tarjoilua.
Kauli piparkakkutaikina ja ota siitä haluamallasi muotilla 3-4
cm kokoisia piparkakkuja. Yhteen vohveliin tarvitaan 4 kpl esim tähteä.
Lämmitä vohvelirauta kuumaksi.
Laita hiukan juoksevaa margariini.
Lisää tähdet (4 kpl/tuplarautaan 8 kpl) vohveliraudalla ja kaada reunoille
vohvelitaikinaa.
Paista vohvelit kypsiksi.
Anna jäähtyä hiukan.
Koristele tomusokerilla.
Lusikoi päälle piparkakkurahkaa sekä luumuhilloa.
Halutessa voi laittaa myös valmiita piparkakkuja.
Nautinnollisia hetkiä herkullisten jouluisten
piparivohveleiden kera.
Jos sinulla ei vielä ole vohvelirautaa, voit tutustua täältä KitchenTimen valikoimiin.
Mitä?! Tää kuulostaa ihan sairaan hyvältä!
VastaaPoista