Pages

tiistai 4. lokakuuta 2016

IHANA RAIKAS PUOLUKKA-SUKLAA TIRAMISU LASEISSA TARJOTTUNA






Nyt on viimeinen myönnettävä, kesä on auttamattomasti ohi. Aamulla oli nurmikko valkoisena hallasta, auton ikkunat melkein jäässä. Kai tähän taas tottuu, onneksi syksy on ollut mitä parhain, aurinkoinen ja lämmin.





Vietimme viikonloppuna perinteisiä kesäkauden lopettajaisia mökillä paljuillen ja saunoen, ihanien ystävien kesken. Näiden ystävien kesken olemme viettäneet paljon aikaa yhdessä. Tapasimme ystävinä aikuisiällä, mutta kuitenkin ennen lapsia ja mikä jännintä ryhmä on pysynyt samana, puolisoitakaan ei ole kukaan vaihtanut, ollaankohan me liimauduttu yhteen  :D.





Miten sitä voikin saada niin paljon lämpöä ja voimaa ystävistä. Se tuntuu kuin olisit saanut super multivitamiini ruiskeen ja extra lämpimän halauksen. Näillä eväillä jaksaa pitkään.





Halusin yllättää ystäväni ihan erilaisella jälkiruoalla ja mieleni teki mieli käyttää puolukkaa. Eräs näistä ystävistäni tekee todella hyvää tiramisua, mutta uskaltauduin kuitenkin ottaa sen tuunauksen alle.
Tästä tiramisusta löytyy kotitekoista puolukkahilloketta, tuoreita puolukoita, kaakaoon kastettuja savoijardikeksejä, suklaata ja tietysti niitä perinteisiä raaka-aineita.





 PUOLUKKA-SUKLAA TIRAMISU  (8 annosta lasiin)



Raaka-aineet:


Puolukkahilloke:
  • 4 dl puolukoita
  • ½ dl vettä
  • ¾ dl hillosokeria
  • (2-3 rkl marjalikööriä)



Tiramisu täyte: 
  • 2 keltuaista
  • ¾  dl sokeria
  • 2 valkuaista
  • 200 g mascarponejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • n. 1 dl puolukoita (sulata pakastetut)
  • 16-20  kpl savoijardikeksiä
  • 1 annospussi kaakaota (kupillinen) maitoon tai kermaan
  • Muutama pala tummaa suklaata raastettuna


OHJE:

Valmista ensin puolukkahilloke. Laita kattilaan puolukat ja vesi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä vielä saman verran hiljaisella lämmöllä. sekoita välillä ja lisää hiukan vettä tai likööriä, ettei hilloke kuivaa liikaa. Hillokeen on tarkoitus olla jämäkkää kuin marmeladi. Jäähdytä.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi niin kauan, että vaahto vaalenee, noin 5 minuuttia.

Lisää mascarponejuusto, ripaus suolaa ja vaniljasokeri keltuaisvaahtoon ja vatkaa kaikki sekaisin.

Laita valkuaiset omaan kulhoon ja vaahdota niin kauan, että vaahto pysyy astiassaan, vaikka kääntäisit sen ympäri.

Vaahdota seuraavaksi kerma omassa astiassaan.

Yhdistä nyt reilu puolet kermavaahdosta sekä  kaikki valkuaisvaahto mascarpone-keltuaisvaahtoon varovasti kaapimella tai lusikalla kääntäen.

Valmista kaakao ja laita se laakeaan astiaan. Jäähdytä.

Raasta suklaa rouheeksi.

Kastele keksejä ympäriinsä kaakaossa (voit kastella ensin vain 8 keksiä) ja nosta ne leikkuulaudalle.

Ota tarjoilulasit esille (itse käytin viskilaseja)

Tee ensimmäinen kerros tiramisua lasiin.

Puolita keksit veitsellä ja aseta 2 puolikasta lasin pohjalle.

Laita seuraavaksi lusikalla tai pursottimella mascarponetäytettä lasiin noin puoleen väliin.

Lisää seuraavaksi lusikallinen puolukkahilloketta (jaa kaikki hilloke annoslaseihin) ja hillon päälle noin 2 rkl  kokonaisia puolukoita/tarjoilulasi.

Seuraavaksi laitetaan taas keksikerros, jos yksi puolitettu keksi ei riitä, niin lisää kuitenkin niin, että puolukat peittyvät.

Jaa nyt loppu mascarponevaahto annoslaseihin.

Lusikoi vaahdon päälle sivuun jätetty kermavaahto päällimmäiseksi laseihin.
Koristele annokset suklaarouheella.

Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Voit toki koota tämän puolukka-suklaa tiramisun myös laakeaan pieneen vuokaan.




3 kommenttia:

  1. Ihana tiramisu ohje!
    Kauniit kuvat!

    VastaaPoista
  2. Heissan ja kiitos, puolukka tiramisu on kyllä kiva jälkkäri. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  3. Herkullinen raikastus puolukalla tiramisuun.

    VastaaPoista