Siitä onkin jo kulunut pidempi aika, kun on tullut tehtyä
savusiiasta ateriaa. Oikein kaipasinkin jo kevyempää ruokaa.
Savustettu siika on melko edullinen kala ja helppo perattava.
Ostoskoriin päätyi myös upean kokoinen fenkoli. Voi sitä
ihanan tuoksun tuomaa aromia, minkä fenkoli antoi paahtuessaan pannulla.
Kivan säväyksen salaattiin antoi myös uunissa paahdetut
tummat viinirypäleet sekä parsakaali.
Lisäksi vielä salaatinlehtiä ja raikas sitruskastike.
Nopeasti valmistui herkullinen ja ruokaisa kala-ateria.
SAVUSIIKA SALAATTI, PAAHDETTUA FENKOLIA, RYPÄLEITÄ JA PARSAKAALIA (4:lle)
Raaka-aineet:
- 700-800 g savusiikaa
- 1 iso fenkoli (450 g)
- 350 g parsakaalia
- 300 g tummia viinirypäleitä
- 1 ps salaattia
- 1 rkl hunajaa
- 1-2 rkl Rajamäen balsamikastiketta
- öljyä
- ruohosipulia/tilliä
Salaattikastike:
- 4 rkl hyvää öljyä
- ½ sitruunan mehu
- ½ appelsiinin mehu
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl pippuria
- ½ tl sokeria
- ¼ aniksen siemeniä
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.
Perkaa savusiika, poista nahka ja ruodot. Ota kalasta isoja
paloja lautaselle.
Pese viinirypäleet ja laita leivinpaperin päälle
uunipellille.
Pilko parsakaali pienemmäksi samalle uunipellille.
Lorauta viinirypäleiden päälle hunajaa ja parsakaaleille
vaaleaa balsamikastiketta.
Paahda niitä n. 15 minuuttia uunin keskiosassa (varo polttamasta).
Voit halutessasi lisätä parsakaalien päälle hiukan suolaa.
Leikkaa fenkoli siivuiksi. Lorauta öljyä pannulle ja grillaa
fenkoli siivuja, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät hiukan.
Valmista salaattikastike. Purista sitruunan ja appelsiinin
mehut lasiin tai pieneen kulhoon. Lisää suola, pippuri ja sokeri. Murskaa
huhmareessa aniksen siemeniä ja lisää ne kastikkeeseen. Anna kastikkeen
tekeytyä jääkaapissa.
Revi salaattia kulhoon, lisää grillatut fenkolin siivut ja
niiden päälle savusiikapaloja. Nosta viinirypäleet päällimmäiseksi ja
parsakaalit reunoille.
Silppua ruohosipulia tai tilliä koristeeksi.
Kaada salaattikastiketta.
Hyvää ruokahalua!