Minulla oli tuuria muutama viikko sitten, kun voitin
SantaMaria:n järjestämässä kuvakilpailussa ja sain oikein kotiin kuljetettuna paketillisen
heidän mausteitaan.
Paketista löytyi mm. paljon erilaisia maustesekoituksia,
joista osa oli ihan uusia minulle.
Koska pidän paljon intialaisista ruuista, halusin heti
testata SantaMarian ”Indian Seekh kebab” valmista maustesekoitusta.
Seekh kebab:n kerrotaan olevan pakistanilainen versio
kebabista. Se tehdään perinteisesti lampaanjauhelihasta, muotoillaan vartaisiin
ja grillataan.
Kaupan palvelutiskiltä ei kuitenkaan löytynyt lampaan
jauhelihaa, niinpä päädyin ”kylän parhaaseen paistinjauhelihaan”, sillä nimellä
sitä ainakin myytiin :).
Ruoka valmistuu kyllä helposti ja nopeasti näillä valmis
sekoituksilla, joka onkin arki-iltana hieno homma.
Yksi pussi riittää 4 annokseen, en kuitenkaan käyttänyt kuin
puolet ja lisäsin hiukan valkosipuli- ja sipulijauhetta sekä paprikaa ja
cayennepippuria.
Lampaan jauhelihaa käytettäessä tuo koko pussi olisi varmaan
tarpeen.
PAKISTANILAISET SEEKH KEBABIT JA RAITAKASTIKE 4:lle
Raaka-aineet:
- 500 g hyvää naudan jauhelihaa
- 1/ ps SantaMaria indian seekh kebab maustesekoitus
- 2 tl valkosipulijauhetta
- 2 tl sipulijauhetta
- 2 tl paprikajauhetta
- ½-1 tl cayennepippuria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl persiljasilppua
- sitruunan siivuja tai lohkoja
- öljyä paistamiseen
- vartaita tai bambutikkuja
Raitakastike:
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- ½ sitruunan mehu
- 1 ps SantaMaria indian Raita
OHJE:
Jos käytät bambutikkuja, laita ne nyt veteen likoamaan
(vähintään 15 minuuttia)
Mittaa kaikki kuivamausteet kuppiin ja sekoita ne kulhossa jauhelihan
joukkoon.
Silppua persilja ja lisää massaan.
Jätä massa hetkeksi sivuun ja tee raita-kastike.
Kaada valmis raita mix jogurtin joukkoon ja lisää sitruunan
mehu.
Laita kastike jääkaappiin tekeytymään.
Jaa jauhelihamassa kahdeksaan osaan pulliksi ja leivo ne ensin
”nakkimakkaran” muotoon.
Työnnä vartaat pötkylän läpi.
Kuumenna öljy kuumaksi pannulla ja paista vartaita noin 1-1,5
minuuttia/puoli.
Purista sitruunaa valmiiden kebab vartaiden päälle.
Tarjoa esimerkiksi salaatilla, pitaleivällä, tortilloilla tai
riisillä.