Pages

perjantai 23. syyskuuta 2016

SITRUUNAISET BROILERIN KOIPINUIJAT, HERKULLISTA SORMIN SYÖTÄVÄÄ






Tykätäänkö teillä sormiruuista, sellaisista napostelu aterioista?




Nyt taas kun ”Vain Elämää” – ohjelma on alkanut televisiosta, niin meillä sitä hehkutetaan juurikin käsin syötävillä ja dipattavilla herkuilla, ne ovat kuin yksityiset cocktailkutsut olohuoneessa television äärellä.




Hyvää musiikkia korvista sisään ja maukasta ruokaa suuhun. Voi ihanuutta se on elämää.




Tässä on yksi vanhempi ja niin hyväksi todettu ohje, juurikin tällaisia tilaisuuksia varten.





Sitruunaisia nuijia on ihana kaluta käsin ja tuota lientä kiva imeyttää patonkiin.





SITRUUNAISET KOIPINUIJAT


Raaka-aineet:
  • 3-4 kpl  broilerin koipinuijia/ruokailija
  • 1 litra vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 tl punaista currypaste
  • 2 rkl sitruuna täysmehua (se keltainen pullo)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 sitruunaa
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 4-6 kpl limen lehteä (kaffir)
  • 12-20 kpl oliiveja
  • öljyä paistamiseen
  • patonkia dippailuun


OHJE:

Aseta kiertoilmauuni 180 asteeseen (tavallinen 200).
Lorauta paistinpannulle öljyä ja anna sen kuumeta.
Paista nuijia noin 2 minuuttia/puoli (jos käytät valmiiksi marinoituja nuijia, muista pestä marinadi pois ja kuivaa ne hyvin ennen paistamista)
Aseta paistetut koipinuijat uunivuokaan.
Kuumenna vesi ja lisää kanaliemikuutio, sitruuna täysmehu sekä punainen currypaste ja inkiväärijauho.
Viipaloi valkosipulinkynnet ja 1 ½ sitruunaa ja lisää ne vuokaan nuijien joukkoon.
Laita vuokaan myös oliivit ja limen lehdet.
Kaada kuuma liemi päälle ja paista vuokaa n.45-60 minuuttia uunin alatasolla.

Muista tarjota patonkia tai muuta leipää aterian kanssa, sillä liemi on todella hyvää leivän kera dippaillen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti