Tulipa taas sunnuntaina katseltua kokkiohjelmia televisiosta.
Niistä saa kyllä kivoja ja mielenkiintoisia ideoita omaankin ruokapöytään.
Jamie Oliveri yhdessä rap-artisti Tinie Tempah:in kanssa
kokkailivat Länsi-Afrikkalaista (Nigeria) Suya Beef Kebabia, niin sanottua
nigerialaista katuruokaa.
Vesi kielellä katselin poikien puuhia keittiössä, vaikka olin
itse juuri syönyt.
Alkuperäinen Suya Beef Kebab tehdään joko lampaasta tai
naudanlihasta ja nautitaan punakaalisalaatin kera.
Ruokaa maustavat pähkinät ja erilaiset pippurit, mutta ruoka
ei suinkaan ole tulista tai liian voimakkaan makuista.
No tämä ruoka jäi pyörimään mieleeni ja siitähän oli sitten
tehtävä oma suomalainen versioni.
Tämä ruoka valmistuu kätevästi ja nopeasti myös uunissa eli
et tarvitse grilliä.
SUYA POSSUN VARTAAT (4:lle)
Raaka-aineet:
- 800 g possun sisäfilettä
Suya mausteseos:
- 2,5 dl suolattuja maapähkinöitä
- 1 tl mustapippuria
- 1 ½ tl paahdettua paprikajauhetta
- 1 tl valkopippurijauhoa
- 1 tl inkiväärijauhoa
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl sipulijauhetta
- ½ tl chilijauhetta
- 1 kanaliemikuutio
Öljyä paistamiseen, foliopaperia, varrastikkuja tai
bambutikkuja
OHJE:
Putsaa possun sisäfileestä kalvot ja leikkaa file/fileet n. 2
cm leveiksi pihveiksi.
Nuiji pihvejä nyrkillä hiukan. Laita lautaselle odottamaan.
Paahda suolapähkinöitä kuivalla pannulla muutama minuutti ja
laita ne sitten mixeriin.
Jauha pähkinöitä hetki ja mittaa sitten kaikki kuivamausteet
sekä kanaliemikuutio mixeriin ja jatka jauhamista, älä kuitenkaan jauha liikaa, seoksen
täytyy olla melko karkeaa.
Kieritä nyt pihvejä mausteseoksessa, niin että ne peittyvät
kokonaan. Anna maustua vähintään ½ tuntia. Lihaa ei tarvitse laittaa
jääkaappiin, vaan voit jättää sen huoneen lämpöön.
Jos käytät bambutikkuja laita ne nyt veteen likoamaan.
Aseta uunin lämpötilaksi 210 kiertoilma tai tavallinen 230.
Laita foliopaperi uunipellille ja öljyä sen pinta.
Tikuta possun pihvit vartaisiin pihvin kyljestä (kannattaa käyttää kahta
tikkua vierekkäin, silloin on helpompi kääntää vartaita)
Ripottele pinnalle vielä hiukan Suya-mausteseosta sekä hiukan
öljyä.
Paista vartaita uunin keskitasolla ensin 10 minuuttia. Ota
pelti pois uunista ja käännä vartaita.
Jatka paistamista vielä noin 7 minuuttia, jonka jälkeen
käännä grillivastus päälle ja lisää asteita 250, grillaa noin 3 minuuttia
kunnes vartaat saavat hiukan väriä.
Tarjoa vartaita salaatin kera ja vaikka bataatti-kesäkurpitsalaatikon
kanssa (ohje laatikolle)
Salaatti:
Punakaali suikaleita,punasipulia, vihreää rapeaa salaatti, tomaattia,
kurkkua, viinirypäleitä, hyvää öljyä ja sitruunan mehua.
Ps. Tiesithän, että voit seurata minua myös facebookissa ja instagramissa nimimerkillä: saaranlautasella, olisi kiva nähdä sinut myös siellä vierailijana :)
Ai että! Nyt jäi tämä minun päähäni pyörimään :) Rauhaa en saa, ennen kuin olen testannut nämä.
VastaaPoistaHeh heh heee, sulle kävi siis samoin kuin mulle, maku tuli heti suuhun pelkästään kuvan välityksellä :), pähkinä on kyllä niin ihana mauste mm. Myös broilerin filee käy hyvin näihin vartaisiin :).
VastaaPoista