Pages

maanantai 8. elokuuta 2016

MEHEVÄT VIHREÄT KESÄKURPITSAVENEET






Olipa mukava elokuun ensimmäinen viikonloppu. Aurinko paistoi ainakin meillä joka päivä ja lämmintä riitti.





Nyt kun olen hurahtanut tuohon frisbeegolfiin, niin pakko oli päästä heittelemään. Sitä tulee vahingossa ja niin huomaamatta liikuttua enemmän.





Tosin en ole kyllä huomannut mitään kehitystä näiden 2 viikon aikana, syytin jo kiekkoakin ja sunnuntaina piti sitten uusi käydä ostamassa.





Hah, hah haaa… no ei se tainnut sen pidemmälle lentää kuin nuo edellisetkään.





Yhtä kipeäksi tuli käsikin (olisikohan syytä alkuverrytellä).





Mökillä pyörähdettiin vain pikaisesti, kastelemassa kukkia ja keräämässä sato (kesäkurpitsaa ja hiukan perunoita).
Komeasta kesäkurpitsasta tehtiin eilen sitten herkulliset veneet.


MEHEVÄT VIHREÄT KESÄKURPITSAVENEET 4:lle


Raaka-aineet:
  • n. 1 kg kesäkurpitsaa (2 kpl)
  • n. 500 g broilerin filettä
  • 4-5 tl vihreä currypaste
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 vihreä chilipalko
  • suolaa, pippuria
  • 3-4 dl tuoretta pinaattia
  • 3 dl parmesan juustoraastetta
  • tuoretta timjamia
  • öljyä paistamiseen


OHJE:

  • Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa ne puoliksi.
  • Kaavi sisus kesäkurpitsoista ja pieni se.
  • Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
  • Laita kesäkurpitsan puolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille.
  • Ripottele hiukan öljyä kesäkurpitsoihin sekä ripaus suolaa ja pippuria.
  • Laita kesäkurpitsat uuniin ja paista niitä n. 8 minuuttia.
  • Kuutioi sillä aikaan broilerin fileet, pilko myös valkosipulinkynsi sekä chilipalko.
  • Lämmitä öljyä pannulla, lisää ensin pannulle curry tahna sekä pienitty chili ja valkosipuli.
  • Lisää nyt broilerin filepalat ja paista n. 5 minuuttia.
  • Lisää pienitty kesäkurpitsan sisus paistokseen ja anna hautua muutama minuutti.
  • Lisää lopuksi pinaatin lehdet (ei tarvitse enää paistaa) sekä muutamia timjamin oksia ja lehtiä.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita paistoksen joukkoon myös 1 dl parmesan juustoraastetta.
  • Ota kesäkurpitsaveneet pois uunista ja täytä ne nyt paistoksella.
  • Ripottele päälle loppu juustoraaste ja paista veneitä vielä n 10 minuuttia uunissa, kunnes juusto on sulanut ja hiukan rapeutunut.
  • Voit laittaa valmiiden kesäkurpitsaveneiden päälle vielä mozzarella tai fetajuustoa sekä muutaman timjamin lehden ja lorauksen hyvää oliiviöljyä.




3 kommenttia:

  1. Ihanaa kun saa satoa omasta puutarhasta. Herkullisen näköiset "veneet"

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kun saa satoa omasta puutarhasta. Herkullisen näköiset "veneet"

    VastaaPoista
  3. sanoppa muuta Jael :)....maistuukin olevinaan paljon paremmalta kuin kaupasta ostetut, keltaisia kesäkurpitsojen vielä kasvua odotellaan, paljon hitaammin kasvavat, mukavaa päivän jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista