Pages

torstai 2. kesäkuuta 2016

Vähähiilihydraattinen kesäkurpitsa-tomaattipaistos broilerin jauhelihalla tai ilman





Lämpimät ilmat ne vaan hellivät meitä. Päivällä kuumassa ei oikein ruoka maistu, mutta sitten illalla onkin jo kiljuva nälkä.



Kaupassa käydessä tulikin mieleeni se äidin tekemänä ihana vihannespaistos.




 Sepä olisi kiva kevyempi (no vähän kevyempi, laitoinhan vuokaan myös kuohukermaa) ja vähähiilihydraattinen ruoka tänä iltana.




 Tosin koska en ollut syönyt kuin yhden leivän palan päivällä, piti minun  lisäksi ostaa broilerin jauhelihaa tähän paistokseen.




Mutta tosiaan tämän voit tehdä aivan mainiosti pelkillä vihanneksilla.




Kesäkurpitsa ja isot punaiset tomaatit sekä sipulit maistuvat mielestäni vielä paremmille, kun niitä on uunin lämmössä hauduttanut.




Ohjeessa olen käyttänyt juustoraastetta sekä mozzarellaa, mutta voit korvata ne aivan hyvin tuorejuustolla.


KESÄKURPITSA-TOMAATTI-BROILERIN JAUHELIHAPAISTOS



Raaka-aineet:

  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • öljyä
  • 1 tl kurkkumaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ¼ tl cayennepippuria
  • suolaa
  •  
  • 2 kesäkurpitsaa siivutettuna
  • 4 isoa tomaattia siivutettuna
  • 1 iso sipuli siivutettuna
  • tuoretta basilikaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa (maitoa tai kanalientä)
  • 3 dl juustoraastetta
  • 2 mozzarella palloa (a 125 g) siivuina
  • suolaa


OHJE:

Laita pannulle tilkka öljyä, lisää joukkoon kuivamausteet.

Anna mausteiden lämmetä, lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
mausta suolalla.

Aseta uunin lämpötilaksi 175 astetta (kiertoilma)

Öljyä uunivuoka.

Lado ensimmäinen kerros kesäkurpitsaa pohjalle
voit ripauttaa vähän suolaa päälle.
sitten tomaatin siivuja ja puolet sipulista sekä basilikan lehtiä.

Kaada paistettu broilerin jauheliha vuokaa.

Lisää juustoraaste.

Lado loput vihannekset samoin vuokaan.

Riko munat kulhoon ja sekoita kerman (tai valitsemasi liemen) kanssa
Kaada liemi vuokaa.

Paista noin 45 minuuttia.

Ota vuoka pois uunista ja lado mozzarellan siivut vuokaan ja paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Koristele vuoka basilikalla.

Jos käytät kanalientä ole tarkka suolan kanssa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti