Pages

torstai 12. toukokuuta 2016

Vaniljainen pannacotta oreokeksipohjalla ja raparperi-mansikkahillo





Aah ihana pannacotta, meidän perheen ihan ykkös jälkiruoka. 



Sitä on niin vaivaton tehdä ja varioidakin erittäin helppo. 



Tämän teossa ei tarvitse pelätä epäonnistuvansa, sillä Dan sukkerilta löytyy ihan tavattoman helppo tuote, Multi hyytelösokeri.



 Periaatteessa tarvitset vain kermaa tai maitoa lisäksi ja hetken jäähdytys kylmässä. 




Itse laitan sen aina pakkaseen tekeytymään, valmista jo runsaan tunnin kuluessa ja ihanan kylmää nautittavaksi. Tässä ohjeessa käytän oreokeksejä murennettuna, niistä tulee kiva rapea suutuntuma pannacotalle.




VANILJAINEN PANNACOTTA  OREOKEKSIPOHJA JA RAPARPERI-MANSIKKAHILLO (tämä ohje 6-8:lle silikonivuoalle)




Raaka-aineet pannacotta:

  • 1 dl Dan sukker Multi hyytelösokeria
  • 4 dl vispi- tai kuohukermaa
  • 1 vaniljatankon siemenet tai 1 tl vaniljasokeria
  • lisäksi:
  • 6 kpl oreo keksejä murennettena


OHJE:


Sekoita kerma, hyytelösokeri ja vaniljatankon siemenet kattilassa.
Kuumenna kiehuvaksi.
Keitä ½ minuuttia ja jaa silikonivuokiin. Jätä tilaa kekseille.
Lisää heti oreo-keksien murut päällimäiseksi.
Laita pannacotta pakkaseen n. 1,5-2 tunniksi.

Raaka-aineet hillolle:

  • 250 g raparperia pilkottuna
  • 250 g mansikoita
  • ½ dl vettä
  • 2 ½ dl hillosokeria


OHJE:

Kuumenna vesi,  pilkotut raparperit ja mansikat kattilassa.
Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen.
Keitä hilloa n. 10-15 minuuttia.
Kuori vaahto pois.
Kaada hillo puhtaaseen purkkiin, anna jäähtyä.
Säilytä kylmässä.


Tarjoile ihanan kylmät pannacotat raparperi-mansikkahillon kera.

Voit koristella annoksen syötävillä kukilla, mintun tai sitruunamelissan lehdillä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti