Pages

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Broilerin fileepihvit ja lumoava hunaja-sriracha-sipulirouhe kuorrutus





Olin ostanut kotiin purkin paahdettua sipulirouhetta jo muutama kuukausi sitten. Nyt se pompsahti maustehyllyltä silmiin. Mietin hetken, mihinköhän sitä piti käyttää… no enpä muistanut. Mutta nou hätä, samalla hetkellä sainkin uuden idean ja sitä lähdin toteuttamaan.




Pitkän aikaa oli mieli tehnyt kokeilla hunajaa ja chiliä broilerin fileepihvien kanssa. Tässä olisikin nyt oiva tilaisuus lisätä reseptiin tätä ihanan maukasta, tuoksuista… juu ja rasvaista valmiiksi paahdettua sipulirouhetta.




Broilerin fileepihvit kieritellään hunaja-shiracha seoksella, kuorutetaan paahdetussa sipulirouheessa yhdessä juustoraasteen kera. Voi nam, mikä yhdistelmä tästä syntyikään. Ei ehkä ihan kevyttä ruokaa, mutta taivaalliset tuoksut täytti keittiön. Broileripihvit sulivat suuhun yhdessä keitetyn riisin ja porkkananauhojen kera. Hyvä ruoka, parempi mieli, osui ja upposi J.



HUNAJAISET-CHILI-SIPULI BROILERIN FILEEPIHVIT 6:LLE



Raaka-aineet:

  • 6 kpl Kariniemen broilerin fileepihvejä
  • 1 dl juoksevaa hunajaa
  • ½ dl sriracha maustekastiketta
  • 2 dl paahdettua sipulirouhetta
  • 2 dl juustoraastetta
  • öljyä voiteluun
  • sormisuolaa tarvittaessa






OHJE:

Ota broilerin fileepihvit huoneen lämpöön n. 30 minuuttia ennen kypsennystä

Aseta uunin lämpötilaksi 180 (kiertoilma)

Yhdistä hunaja sekä sriracha astiassa.

Yhdistä toisessa astiassa sipulirouhe sekä juustoraaste.

Voitele öljyllä uunivuoka.

Kääntele broilerin pihvit ensin hunajaseoksessa ja sitten sipulirouheseoksessa.

Aseta kuorutetut fileepihvit vierekkäin uunivuokaan, jos hunaja-shiracha seosta jäi yli, kaada se vielä pihvien päälle. Tee samoin sipulirouheseokselle.

Paista broilereita uunin alaosassa n. 20-25 minuuttia.

Tarkista 15 minuutin kohdalla ettei fileepihvit ole tummuneet liikaa, lisää foliopaperi uunivuoan päälle estääksesi palamisen.

Keitä riisi ja porkkanalastut. Keitä porkkanalastut niukassa vedessä  kera ripauksen suolaa, sokeria ja rakuunaa.

Voit tarvittaessa ripotella suolaa valmiiden broilerin fileepihvien päälle.

Kuorimaveitsellä saat helposti vedettyä porkkanasta lastuja.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti