Pages

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Teriyaki kanaa, inkiväärihillokkeella ja nuudelisalaatilla. Super maukasta ja kevyttä.




Terveisiä vaan keväisestä Hollannista. Mangolia ja kirsikkapuut kukkivat täysin rinnoin. Samoin kaikki sipulikukat, tulppaanit, narsissit ja hyasintit, niin kaunista. Eikä varmaan mene viikkoakaan, kun puiden lehdet puhkeavat.



Pikku siskon luona vierailtiin. Hän on ehtinyt asua siellä jo reilut 25 vuotta. Ihana maa, joka on yhtä pieni kooltaan kuin meidän uudenmaan lääni ja kuitenkin tänä päivänä populaatiota jo 17 miljoonaa. Sieltä löytyy lähes kaikki, mitä ihminen tarvitsee. Suosittelen lämpimästi vierailemaan maassa.
Hollantilaiset ovat erittäin ystävällisiä ja mukavia, mutta myös varsinaisia herkkupeppuja. Menet sitten syömään tavalliseen pubiin (eet cafè`), etniseen- tai hienompaan ”pöytäliina” ravintolaan tai haet take a way paikasta ruokaa kotiin, et tule pettymään koskaan. Ruoka on aina ensiluokkaista ja hyvistä raaka-aineista tehty



Lähtöpäivänämme kävimme lounaalla juuri tällaisessa ruokapubissa. Jokainen tilasi vähän erilaista syötävää ja niitä sitten maisteltiin yhdessä. Äidin lautaselta löytyi se aarre, Teriyakilla ja inkiväärihillolla maustettua härkää. Reseptiä ei tietenkään saatu, mutta maistelemalla tein muistiin panoja ja sain mielestäni hyvin vangittua reseptin ytimen. Lihaksi omassa ohjeessa valitsin broilerinfileen, mutta joku viikonloppu täytyy kokeilla tätä myös naudan sisäfileeseen.



TERIYAKILLA JA INKIVÄÄRIHILLOLLA MAUSTETTUA BROILERINFILETTÄ (4:lle) 

Raaka-aineet:

  • 1 pkt broilerinfilepihvejä (n.450 g)
  • ½ dl teriyakikastiketta
  • 1 limen kuori ja mehu
  • öljyä paistamiseen


Inkiväärihilloke:

  • 3-4 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 dl vettä
  • 1 dl muscovadosokeria
  • 1-2 valkosipulinkynttä raastettuna


OHJE:

Tee ensin inkiväärihilloke.

Mittaa kattilaan raastettu inkivääri, vesi, sokeri ja valkosipuli.

Keitä hilloa noin 15-20 minuuttia niin, että se sakeutuu ja nestemäärä pienenee.
Anna hillokkeen jäähtyä.

Leikkaa broilerinfileistä suikaleita ja laita astiaan.

Mittaa samaan astiaan teriyakikastike sekä limen kuori ja mehu.

Kaada jäähtynyt hilloke astiaan ja anna suikaleiden marinoitua vähintään ½ tuntia.

Laita pannu kuumenemaan liedelle ja lisää hiukan öljyä pannuun.

Paista marinoituneet broilerinfileet kuumalla pannulla ja kaada myös kaikki marinointikastike pannulle. Käännä fileitä puolessa välissä paistoa.

Paistoajaksi riittää n. 3-4 minuuttia. Laita broilerinsuikaleet omaan astiaan ja kaada päälle myös kaikki kastike pannulta. Tarjoa esim. nuudelisalaatin tai riisin kera. Ripottele päälle salaatista jäänyt ½ dl mantelirouhetta.



Nuudelisalaatti

  • n 100 g riisinuudelia
  • nippu kevätsipulia
  • 1 punainen ja keltainen paprika
  • 1 porkkana
  • 1 napolitana mix salaattisekoitus
  • 1 ½  dl kokonaisia kuorimattomia manteleita


OHJE:

Keitä riisinuudelit ohjeen mukaan ja jäähdytä ne. Pätki jäähtyneet nuudelit saksilla.
Pilko kevätsipulit ja paprikat.
Kuori porkkana ja suikaloi se lastuiksi kuorimaveitsellä.
Murskaa mantelit esim. muovipussissa rouheeksi.
Yhdistä nuudelit, salaattisekoitus ja pilkotut vihannekset.
Lisää sekoitukseen 1 dl rouhittuja manteleita ja sekoita.

Salaatinkastike:

  • ½ dl öljyä (voit käyttää puolet seesaminöljyä ja puolet tavallista)
  • 4 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • suolaa ja pippuria
  • Yhdistä kaikki kastikkeen aineet ja sekoita se salaatin joukkoon.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti