Pages

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Herkullinen pistaasipähkinä pullakakku, joka valmistuu tunnissa





Voiko enää helpompaa olla pullan teko tai ainakin pullamaisen kakun teko. Aikaa kuluu vain tunnin verran ja sehän sopii vallan mainiosti. Koti tuoksuu vastaleivotulta herkulta ja ennen kaikkea myös tämä pulla maistuu myös niin herkullisesta. Päällisen se saa tuorejuustosta ja pistaasipähkinöistä.





HERKULLINEN JA NOPEA PULLAKAKKU


Raaka-aineet:

4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
100 g voita
2 dl maitoa
1 iso kananmuna

Pinnalle:

200 g tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1-2 tl sitruunanmehua
n 2 dl pistaasipähkinöitä murennettuna



OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Sekoita kuiva-aineet kulhossa. Sulata voi.

 Yhdistä rikottu kananmuna, maito ja sulatettu voi omassa astiassa. Kaada se kuiva-aineiden päälle.

Sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa.

Voitele kakkuvuoka (n.18-20 cm) ja kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua n. 30 minuuttia kunnes se on kypsä.

Anna kakun jäähtyä.

Sekoita tuorejuusto ja sokerit, lisää sitruunan mehu.

Kaada kakun pinnalle.

Koristele pistaasipähkinärouheella.




1 kommentti: