Pages

lauantai 12. maaliskuuta 2016

Puikulaperunaa herkkusienillä, suurenmoinen ateria jo sellaisenaan


Aah, ihanat puikulaperunat….Uskaltaisin väittää, että ne ovat talven ”uusia perunoita”,  ainakin maku on niin herkullinen.
Tämä mainio perunalisuke sopii niin kalan, kanan tai lihan kumppaniksi.
Ja voihan näitä nauttia ihan sinällään, kasvisruokana.
Näitä on muuten pakko kokeilla kesällä siikliperunoilla ja kanttarelleillä!


PUIKULAPERUNAA HERKKUSIENILLÄ


Raaka-aineet:

  • n. 600g puikulaperunoita (varaa 4-5kpl/ruokailija)
  • 200g tuoreita herkkusieniä  (yksi rasiallinen)
  • 350g pieniä salottisipuleita  (pussillinen)
  •  1 kasvisliemikuutio
  •  4 dl kuohukermaa       
  • pippuria, tuoretta timjamia ja ruohosipulia                              
  • öljyä tai voita paistamiseen                               
  • suolaa keitinveteen 




OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 200
Pese puikulaperunat harjalla hyvin. Älä kuori.
Laita perunat kiehuvaan suolalla maustettuun keitinveteen. Keitä 5 minuuttia.
Kaada keitinvesi pois ja jätä perunat kattilaan odottamaan.
Kuori sipulit ja halkaise vain jos ne ovat isoja. Tee samoin herkkusienille, jos ne ovat isoja.
Laita rasva paistinpannulle ja paista sipuleita ja herkkusieniä niin, että ne saavat väriä.
Siirrä ne uunivuokaan. Paista myös perunoihin paistopinta ja siirrä vuokaan.
Kaada lopuksi kerma paistinpannulle ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio sekä muutama timjaminoksa.
Kun liemikuutio on sulanut, kaada kerma kasviksien päälle uunivuokaan.
Ripottele päälle pippuria.

Laita vuoka uuniin ja paista noin 20 minuuttia.


Lisää tuoretta timjamia ja ruohosipulia

VINKKI:

Halutessasi voit lisätä valkosipulia ja aurajuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti