Törmäsin näihin kekseihin jollain ulkomaalaisella sivulla,
etsiessäni appelsiinikakun ohjeita. Wow ! oli ensimmäinen kommentti mielessäni,
nuohan ovat aivan mielettömän upean näköisiä, kuin aurinkoja. Tämä tapahtui ennen joulua, kun ulkonakin oli
niin pimeää aamusta iltaan. No tuumasta toimeen etsin sitten ohjetta kyseisille
kekseille. Neljä kertaa olen jo kerennyt näitä keksejä leipomaan, joka
kerta on ohje hiukan muuttunut ja nyt viimeksi halusin ottaa myös muita
hedelmiä kokeiltavaksi. Ja mikä
hienointa tämän ohjeen kautta tutustuin myös luomumandariineihin.
Siis en tiennytkään,
että mandariini voi todellakin tuoksua niin hyvälle ja se maku… aah…niin
aromaattinen kokemus. Eihän niitä kyllä joka päivä raaski ostaa
(2 luomumandariinilla saa kilon tavallisia), mutta jos kekseihin päätyy
myös kuoret, niin suosittelen näitä käytettäväksi.
MANDARIINIKEKSIT (HEDELMÄKEKSIT)
Raaka-aineet:
- 150g voita (huoneen lämpöistä)
- 1l kananmuna
- 100g hienoa sokeria
- 200g mantelijauhoa
- 150g vehnäjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 2 rkl mandariininmehua
- 1 rkl mandariininkuorta raastettuna
- 4-5 kpl luomumandariini
- kananmunaa voiteluun
- hienoa sokeria
- tomusokeria
- ja lisäksi tuorekelmua
OHJE:
Mittaa kulhoon voi ja sokeri. Lisää joukkoon kanamuna.
Vatkaa voimakkaasti noin 5-10 minuuttia.
Väri muuttuu vaaleammaksi ja sokeri sulaa.
Lisää massaan mandariinin mehu ja raastettu kuori.
Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot. Lisää joukkoon
vaniljasokeri sekä ripaus suolaa ja yhdistä pienissä erissä taikinaan.
Leivo taikinasta yksi pötkö (n. 25 cm pitkä ja halkaisija n.
6 cm). Laita pötkö tuorekelmussa jääkaappiin vähintään tunniksi.
Lämmitä uuni 180 asteeseen
Pese mandariinit, kuivaa ne ja leikkaa niistä n. 25 kpl
ohutta siivua. Halutessasi voit kuoria mandariinit.
Ripottele leivinlaudalle vehnäjauhoja (taikina on helposti
rikki menevää, joten jauhot auttavat sitä pysymään kasassa) ja leikkaa pötköstä
ohuita siivuja, n. 1 cm paksuisia.
Painele keksisiivuja keskeltä joko pienellä lasilla tai
sormin.
Ripottele ”kuoppaan” hiukan sokeria ja aseta mandariinin
siivu keksin päälle (jätä keksin reunaa näkyviin).
Siirrä keksit leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele
kanamunalla ja paista n. 15 minuuttia.
Anna keksien jäähtyä. Ripottele päälle tomusokeria.
Keksit ovat parhaimmillaan 1-2 päivän päästä leipomisesta.
VINKKI:
Voit käyttää myös tuoreita luumuja, aprikooseja tai kiivihedelmiä.
Jami ihania kuvia
VastaaPoistaKiitos rakas sisko <3
VastaaPoista