Viikonlopun jälkeen on taas kiva keventää. Ja vaikka olen pyrkinyt syömään vähähiilihydraattisesti, niin viime viikonlopun isännän synttärit pakottivat myös minut herkuttelemaan. Olihan sitä synttärikakkua pakko päästä maistamaan.
Keitot ovat helppoja ja suhteellisen nopeita valmistaa ja niin on tämäkin kaaleista keitetty soppa.
Raaka-aineita ei ole paljon, riittää kun ostat kaalia, broccolia ja koskenlaskija savuporojuustoa, muut aineet löytyvät varmasti kotoa.
Tästä keitosta riittää vähintään 6-8 hengelle, joten siitä riittää myös seuraavaksi päiväksi.
Ja mikä parasta tämän keiton hiilihydraattinen määrä on erittäin alhainen, alle 5 g/annos.
KAALI-BROCCOLIKEITTO
Näitä tarvitset:
- 600 g valkokaalia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g broccolia eli parsakaalia
- 1,4 l vettä
- 1,5 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- veitsenkärjellinen muskottipähkinää (ei tarpeellinen)
- 150 g koskenlaskija savuporojuustoa
- öljyä/voita
OHJE:
1. Suikaloi valkokaali sekä sipulit. Kaada pannulle öljyä ja nokare voita. Kuullota kaaleja sekä sipuleita reilu 5 minuuttia. Pilko broccoli pieneksi, lisää pannuun ja jatka vielä hetki kuullotusta, älä paista.
2. Kaada kaalipaistos kattilaan ja lisää 1,4 litraa vettä, 1,5 tl suolaa, mustapippuria myllystä sekä veitsenkärjellinen muskottipähkinää. Anna keiton kiehua 20 minuuttia.
3. Soseuta keitto tehosekoittimessa ja lisää 150g savuporojuustoa. Kuumenna keitto uudelleen jos tarpeen.
4. Voit koristella annoksen yrtein, parmesanjuustolastuin, tilkalla hyvää öljyä.
KIVAA PÄÄSIÄISVIIKKOA 🐣💚🐣
Onpa ihanan näköistä keittoa. Tykkään sosekeitoista ja tällä tavalla saattaisin saada miehenikin syömään kaalia :)
VastaaPoistaMukavaa pääsiäisviikkoa sinulle Sari <3
Kiitos paljon Outi ja mukavaa pääsiäistä myös sinulle <3.
VastaaPoistaOi miten helpon ja herkullisen kuuloinen keitto <3 Niin ja jälkionnittelut isännälle.
VastaaPoistaKiitos paljon Tiina <3.
Poista