Pages

perjantai 20. marraskuuta 2020

ITSETEHDYT VHH TORTILLA CHIPSIT JA TÄYTELÄINEN SALSA




Se olisi taas perjantai, viikonpäivistä paras ehdottomasti. Tänään vieläkin upeampi, sillä saan tyttäreni ja hänen jälkikasvunsa vieraaksi. Onhan se niin paljon kivempi nähdä kasvokkain ja samalla leikkiä pikku prinsessojen kanssa, kuin esimerkiksi whats upissa jutteleminen.



Tietysti pitää olla hyvää tarjottavaa ja ehkäpä syödään jotain kiinalaista, onhan se heidän mieleensä.




Kun tytöt ovat jo nukkumassa avataan varmaan viinipullo ja maistellaan jotain pientä purtavaa tai no tällä kertaa itsetehtyjä vähähiilihydraattisia tortilla chipsejä ja niin maukasta salsaa.







Tortillat valmistuvat melko helposti, mutta paistamisen jälkeen pitää malttaa odottaa hetki, että ne kerkiävät jäähtyä ennen leikkaamista.







Salsa on tehty aurinkokuivatuista tomaateista ja ehkäpä juuri sen vuoksi niin täyteläisen makuinen.






VÄHÄHIILIHYDRAATTISET TORTILLA CHIPSIT


Raaka-aineet:

  • 3 rkl philadelpihia tuorejuustoa (maustamaton)
  • 200 g juustoraastetta
  • 6 rkl mantelijauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl chilijauhetta



OHJE:

1. Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.


2. Mittaa kuppiin mantelijauho ja mausteet ja sekoita.


3. Laita taikinakulhoon 3 rkl tuorejuustoa ja 200 g juustoraastetta, sekoita hyvin keskenään ja lisää jauhoseos sekoittaen joukkoon.


4. Laita taikina leivinpaperin päälle ja aseta päälle toinen leivinpaperi, kauli taikina ohueksi, pellin (60 cm) kokoiseksi levyksi. Ota päällimmäin paperi pois, siirrä uunipellille ja paista uunissa noin 10-15 minuuttia kunnes taikina näyttää ja tuntuu rapealta (varo polttamasta).


5. Nosta paistettu taikinalevy varovasti pois uunipelliltä ja anna jäähtyä rauhassa. Leikkaa noin 5-6 cm suikale levystä ja sitten siitä kolmioita. Jatka kunnes koko levy on leikattu tortillojen muotoon. Tarjoile salsan kera.

BTW.  pyyhin hiukan paistettua tortillalevyä alapuolelta  talouspaperilla (ylimääräistä rasvaa) ennen leikkaamista kolmioiksi



TÄYTELÄINEN SALSA

Raaka-aineet:

  • 10 kpl aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2-1 tl chiliä tai cayennepippuria
  • 1/4 tl juustokuminaa
  • 1/2 limen mehu
  • 1-2 rkl tuoretta korianteria


OHJE:


1. Mittaa tehosekoittimeen kaikki aineet ja soseuta salsan raaka-aineet soseeksi.


2. Laita jääkaappiin odottamaan


maanantai 16. marraskuuta 2020

VÄHÄHIILIHYDRAATTISET BATAATTI-KYSSÄKAALI-RÖSTIT JA HERKULLINEN PEKONIMOUSSE




Heissan taas täältä kotikeittiöstä, jossa tällä kertaa paistettiin sunnuntain ateriaksi bataatti-kyssäkaaliröstejä.


Rösteistä tulikin ihan huisin hyviä vähähiilihydtaattisia lettuja, jotka saivat kaverikseen pekonimoussea sekä grillattuja herkkusieniviipaleita.



Röstit paistoin kuitenkin uunissa, sillä niin bataatissa kuin kyssäkaalissakaan ei ole tarpeeksi tärkkelystä, että ne pysyisivät kasassa paistinpannulla, ei vaikka taikinassa käytin kananmunia sekä juustoraastetta, mutta erittäin hyviä niistä tuli näinkin.



Massasta paistat 8 röstiä, mutta jo 2 kpl riittää täyttämään vatsan. Mikään kevyt ruoka ei tämä ole,  sillä pekonimoussesta löytyy kaloreita, mutta hei kyllä kerran viikossa saa herkutellakin ja eihän tuota paljon yhdelle röstille laiteta, myös grillatut herkkusienet sopivat erittäin hyvin. Raikkautta saat karpaloista ja puolukoista.



Päälle voit toki valita itse mitä haluat esim. kylmäsavulohta, ilmakuivattua kinkkua, vuolukanaa, suppilovahveroita jne. 


Aloita valmistamalla ensin pekonimousse kylmään.





BATAATTI-KYSSÄKAALIRÖSTIT JA PEKONIMOUSSE

Raaka-aineet:

  • 1 bataatti 250g
  • pieni kyssäkaali 200g
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa, pippuria myllystä
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl juustoraastetta

lisäksi voita ja 200g herkkusieniä, karpaloita/puolukoita sekä vihreää salaattisekoitusta


OHJE:

1. Kuori ja raasta karkeaksi raasteeksi bataatti sekä kyssäkaali. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet ja sekoita sitten ainekset kulhossa. 

2. Lisää suola ja hiukan pippuria, sekoita. Lisää seuraavaksi juustoraaste ja riko kananmunat kulhoon, sekoita.

3. Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.

4. Jaa lusikalla 8 nokaretta kahden leivinpaperin (4 /paperi) päälle, levitä massaa lusikalla ohueksi letuksi ja paista uunissa noin 15-20 minuuttia. Anna hetki jäähtyä ennen kuin irroitat paperilta.

5. Puhdista ja viipaloi tällä välin herkkusienet. Paista ne pannulla kauniin ruskeiksi voin kera. Laita sivuun odottamaan tarjoilua.



PEKONIMOUSSE


Raaka-aineet:

  • 1 pkt pekonia
  • 1 dl vispi/kuohukermaa
  • 100g creme fraichea/smetanaa
  • halutessa 40g aurajuustoa pienenä muruna

1. Levitä pekonisiivut leivinpaperin päälle uunipellille. Aseta uuni 200 asteeseen, voit laittaa ne heti jo kylmään uuniin. Paista rapeiksi. Anna jäähtyä ja murskaa mixerillä pieneksi.

2. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon creme fraiche sekä muruksi ajettu pekoni ja aurajuusto. Laita joko jääkaappiin tai hetkeksi pakastimeen. Ennen tarjoilua maista suola, ole kuitenkin varovainen lisätessäsi, sillä pekonista ja aurajuustosta pitäisi tulla riittävä suola.

3. Ruokalusikallinen moussea riittää kahdelle röstille.


keskiviikko 4. marraskuuta 2020

MAUKAS PIKKUHERKKU, KUKKAKAALI-NAPIT , VHH, KETO




 Eilen illalla teki mieli jotain hyvää suolaista iltateen kera ja koska leipää en oikein voi syödä (vatsakivut), niin sehän oli keksittävä jotain erittäin helppoa, mutta kuitenkin maistuvaa.



Niin syntyivät nämä vähähiilihydraattiset ja samalla  ketogeeniseen ruokavalioon sopivat KUKKAKAALI-NAPIT.



Reseptissä on käytetty vain kolmea raaka-ainetta eikä ollenkaan jauhoja tai kohotusaineita.



Nämä kukkakaali-napit sopivat loistavasti myös napostelupöytään ja säilyvät hyvin parikin päivää.





KUKKAKAALI-NAPIT 12 kpl

Raaka-aineet:

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 250g raastettua kukkakaalia
  • 2 dl juustoraastetta
  • ripaus suolaa  (persilja ei välttämätön)


OHJE:

1. Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.


2. Raasta kukkakaali, jos käytät persiljaa, silppua se.


3. Erottele kulhoon valkuaiset ja vaahdota ne kovaksi vaahdoksi (vaahto on sopivaa, kun käännät kulhon ylösalaisin eikä se valu sieltä).


4. Sekoita valkuaisvaahdon joukkoon varovasti käännellen sekä kukkakaaliraaste, juustoraaste ja persiljasilppu ripauta pieni suola ja annoste lusikalla muffinivuokaan.


5. Paista n. 20 minuuttia, anna hiukan jäähtyä ja aseta tarjolle.