Pages

tiistai 9. kesäkuuta 2020

HERKULLINEN VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN/KETO VIHREÄ CHORIZO-VIHANNESKEITTO



Tässä on nyt parisen viikkoa harjoiteltu upouudessa keittiössä ja tarvikkeet sekä välineet ovat löytäneet oikeat paikkansa.

Voi mahoton miten upealta tuntuu kokkailla keittiössä, jossa on tilaa ja liesi on nopeampi kuin ihmisen mieli (välillä vähän liiankin nopea) ja uunista löytyy joka kerta jokin uusi ohjelma, vai mitäs tuumaat esimerkiksi lautasten esilämmityksestä, hmmm melkoista hifistelyä.


Remontin aikana tuli kiloja takaisin (kiireessä syötiin mitä kerettiin), joten on taas aika palata ruotuun, ainakin arkipäivisin.

Keittelin eilen aivan hillittömän hyvää keittoa vihreistä vihanneksista ja chorizosta. Tämä jos joku, on sellainen resepti, jonka takana ylpeästi seison.

Keitto valmistuu vartissa ja on erittäin vähähiilihydraattinen.
Vihanneksia ei soseuteta, vaan ne lusikoidaan sopivina paloina suuhun.



Raaka-aineet on helposti löydettävissä niin kaupasta kuin torilta ja jollain onnekkaalla jopa kasvihuoneesta.



 VIHREÄ CHORIZO-VIHANNESKEITTO 4:lle



Raaka-aineet:

  • 100g chorizo makkaraa
  • 1 parsakaali
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 puna/keltasipuli
  • 1 kanafondi
  • 0,8 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl kuohukermaa
  • persiljasilppua sekä pari kevätsipulin vartta


OHJE:

1. Poista makkarasta kuori ja kuutioi se varsin pieneksi,    silppua myös sipuli.

2. Huuhtele kesäkurpitsa ja parsakaali, leikkaa           kesäkurpitsa suikaleiksi tai spiraalileikkurilla     nauhoiksi. Leikkaa parsakaalin varret pienemmiksi ja ota   kukinnot erikseen kulhoon.

3. Laita kattilan pohjalle 2 rkl öljyä ja lisää chorizo-   sekä sipulikuutiot sekä parsakaalin pienityt varret.   Kuullota niitä muutama minuutti ja kaada päälle 0,8 dl   vettä ja lisää vielä kanafondi sekaan. Anna kiehua 5   minuuttia.

4. Lisää sitten kesäkurpitsan suikaleet/nauhat sekä   parsakaalin kukinnot, anna kiehua vielä toiset 5   minuuttia.

5. Kaada lopuksi kerma keiton joukkoon ja anna kiehahtaa.   Koristele valmis keitto persiljasilpulla sekä   kevätsipulin varsilla. Herkullinen keitto on valmis   nautittavaksi.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa helpolta valmistaa👌 ja herkulliselta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin helppoa kuin olla voi ja ihan mielettömän makuista, varmasti tykkäisit.
      Mukavaa illan jatkoa sulle ihku <3.

      Poista
  2. Onpa ihanan näköistä keittoa <3 Chorizon varmaan voisi korvata jollain muullakin makkaralla? Sopisikohan tuohon merguez makkara? Mietin tässä sianlihatonta vaihtoehtoa siis meille :)
    Herkullista iltaa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Outi 😘, tuon Chorizo voit korvata vaikka pienellä määrällä lampaan jauhelihaa, poron makkaralla tai jollain muulla hiukan maustetulla lihalla, oispa kiva kulla miten sinä tätä teet.
      Mukavaa illan jatkoa sinulle ❤️

      Poista