Tässä on nyt parisen viikkoa harjoiteltu upouudessa
keittiössä ja tarvikkeet sekä välineet ovat löytäneet oikeat paikkansa.
Voi mahoton miten upealta tuntuu kokkailla keittiössä,
jossa on tilaa ja liesi on nopeampi kuin ihmisen mieli (välillä vähän liiankin nopea) ja uunista löytyy joka kerta jokin uusi ohjelma, vai mitäs tuumaat esimerkiksi lautasten esilämmityksestä, hmmm melkoista hifistelyä.
Remontin aikana tuli kiloja takaisin (kiireessä syötiin
mitä kerettiin), joten on taas aika palata ruotuun, ainakin arkipäivisin.
Keittelin eilen aivan hillittömän hyvää keittoa vihreistä
vihanneksista ja chorizosta. Tämä jos
joku, on sellainen resepti, jonka takana ylpeästi seison.
Keitto valmistuu vartissa ja on erittäin
vähähiilihydraattinen.
Vihanneksia ei soseuteta, vaan ne lusikoidaan sopivina
paloina suuhun.
Raaka-aineet on helposti löydettävissä niin kaupasta kuin
torilta ja jollain onnekkaalla jopa kasvihuoneesta.
VIHREÄ CHORIZO-VIHANNESKEITTO 4:lle
Raaka-aineet:
- 100g chorizo makkaraa
- 1 parsakaali
- 1 kesäkurpitsa
- 1 puna/keltasipuli
- 1 kanafondi
- 0,8 dl vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 dl kuohukermaa
- persiljasilppua sekä pari kevätsipulin vartta
OHJE:
1. Poista makkarasta kuori ja kuutioi se varsin pieneksi, silppua
myös sipuli.
2. Huuhtele kesäkurpitsa ja parsakaali, leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi tai spiraalileikkurilla nauhoiksi. Leikkaa parsakaalin
varret pienemmiksi ja ota kukinnot erikseen kulhoon.
3. Laita kattilan pohjalle 2 rkl öljyä ja lisää chorizo- sekä sipulikuutiot sekä parsakaalin pienityt varret. Kuullota niitä muutama
minuutti ja kaada päälle 0,8 dl vettä ja lisää vielä kanafondi sekaan. Anna
kiehua 5 minuuttia.
4. Lisää sitten kesäkurpitsan suikaleet/nauhat sekä parsakaalin kukinnot, anna kiehua vielä toiset 5 minuuttia.
5. Kaada lopuksi kerma keiton joukkoon ja anna kiehahtaa. Koristele valmis keitto persiljasilpulla sekä kevätsipulin varsilla. Herkullinen keitto on valmis nautittavaksi.