Pages

maanantai 9. joulukuuta 2019

IHAN PARHAAT COCTAILPALAT GLÖGIN KAVERIKSI




Näin joulun alla tulee keiteltyä glögiä melko usein ja aina ei sen kanssa tee mieli pipareita tai joulutorttuja, vaan välillä on kiva tarjota jotain pientä suolaista.

Nämä superhelpot, mutta herkulliset ja kivannäköiset torttutaikinalevyistä tehdyt cocktailpalat ovat juuri omiaan tarjoilulautaselle.


Parhaimpia ne ovat samana päivänä leivottuina.

Muottina voit käyttää oikeastaan mitä itse haluat, kunhan vaan huomioit, että oliiville saa painettua riittävän kolon sormella, johon se upotetaan ja että se myös pysyy paikoillaan paistettaessa. Itse käytin kahta erikokoista tähtimuottia sekä pientä kuusimuottia.


Käytin näissä suolapaloissa erivärisiä oliiveja, pekonisilppua, parmesan ja aurajuustoa sekä unikon- ja seesaminsiemeniä.
Toki voit tehdä vain yhtä sorttia, mutta kauniimman näköisen saat tarjoilulautasesta, kun valmistat erimuotoisia sekä erimakuisia suupaloja.


Leivoin nämä cocktailpalat yhdestä Lidlistä ostetusta torttutaikina levypaketista ja siitä tulee yksi iso pellillinen valmiita suupaloja.

Hukkataikinan voit käyttää ihan vain leikkaamalla suikaleita taikinasta ja kierittämällä ne. Voitele suikaleet kananmunan valkuaisella ja mausta ennen kierittämistä pippurilla, paprikajauheella tai vaikka suolalla/siemenillä.




JOULUISET COKTAILPALAT


  • 1 pkt torttutaikinalevyjä
  • kivettömiä vihreitä/mustia oliiveja
  • rapeaksi paistettua pekonia
  • parmesan/aurajuustoa
  • 1 kananmunan valkuainen voiteluun
  • unikon/seesaminsiemeniä
  • erilaisia piparimuotteja



OHJE:

1.Ota torttutaikinalevyt sulamaan paketin ohjeen mukaan.
Aseta uuni pakkauksessa ohjattuun lämpöön (225).
Laita leivinpaperia uunipellille.

2.Ota taikinalevyistä haluamasi muotoisia torttuja ja asettele ne leivinpaperin päälle. Yritä ottaa mahdollisimman tarkkaan, ettei ylimääräistä taikinaa jää turhan paljon.

3.Paina etusormella/pikkurillillä (riippuen torttupalojen koosta) kolo ja laita puolikkaat oliivit niihin. Jos oliivi on ontto, niin voit laittaan sen sisään aurajuustoa (ks. pieni tähtitorttu mustalla oliivilla).

4.Murusta käsin tai veitsellä rapeaksi paistettu pekoni ihan pieneksi muruksi ja raasta parmesan juustoa hienoksi raasteeksi.

5.Erottele kananmunan valkuainen keltuaisesta ja riko sen rakennetta hiukan haarukalla, lisää ihan pieni tilkka vettä. Voitele oliivitäytetyt suupalat sekä ne, jotka maustat pekonilla ja juustolla. Tämän jälkeen lisää juustoraaste ja pekonimuru halutuille tortuille ja lisää samalla unikon/seesaminsiemeniä tähtitortuille.

6.Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia (uunista riippuen), kunnes ne ovat kauniin värisiä.

IHANAA JOULUNALUSAIKAA SINULLE!

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä coctailpaloja olet loihtinut. Itsekin tykkään tehdä "leipätikkuja" lehtitaikinasta.
    Kivaa viikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Outi 😘. Nää on kyllä kivoja, helppoja ja hyviä 😋.
    Mukavaa viikkoa myös sinulle ❤️

    VastaaPoista
  3. Hyvä idea, kun taikinaa tahtoo jäädä joulun jälkeenkin! ����

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin, samasta taikinasta niin makeat kuin suolaisetkin :)
      Hyvää joulun odotusta sinulle <3.

      Poista