Pages

tiistai 13. marraskuuta 2018

LÄMPIMÄT TONNIKALA- KERROSLEIVÄT



Ou nou…. nythän meitin ruokavalio on menny ihan sekaisin. Viikonloppuna syötiin pannupizzaa ja heti maanantai-iltana piti saada täytettyjä kerrosleipiä iltapalaksi.


Kyllä se varmaan on niin, kun pirulle antaa pikkusormen, niin viepi se mennessään koko käden :D  :D.


No onneksi päivisin ollaan kaidalla tiellä ja suuhun laitetaan salaattia tai keittoa.

No mutta mistä ihmeestä mä sain sitten idean näihin leipiin? No instastapa tietenkin.  Vastaan tuli niin hienon nimiset leivät,  ”Croque Madame”, never heard before, ootko sä kuullut moisista ennen?


Piti oikein googlettaa näiden leipien perään ja sieltähän se sitten selvisi. Leivät ovat alun perin saaneet nimensä ranskalaisten kahviloiden ja baarien tarjoamana pikaruokana eli vähän kuin toastit, grillatuja kinkku-juustoleipiä.


Eipä löytynyt jääkaapista kinkkua eikä ollut niin väliksikään, sillä meille maistuu tonnikala melkein paremmin. Ei se kinkun vaihtuminen tonnikalaksi kylläkään tehnyt näistä yhtään sen terveellisempiä, sillä juustossa löytyy :D.


Mut arvaat varmaan….. nää kerrosleivät sulivat suuhun!

GRILLATTU TONNIKALAKERROSLEIPÄ  (kolme isoa leipää)


  • 6 siivua hyvän kokoista esim. maalaisleivän siivua
  •  210 g Mutti tomaattimurskaa
  • 1 prk tonnikalaa öljyssä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g tuorejuustoa (itseltä löytyi ruohosipulin makuista)
  • 70 g pinaattia
  • 1 pussi  mozzarella juustoraastetta
  • suolaa, pippuria ja sitruunamehutiivistettä sekä voita
  • 3 kananmunaa



OHJE:

Valmista ensin täyte.

Valuta tomaattimurska siivilässä (liika neste pois) ja laita kulhoon.

Lisää silputtu sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Valuta tonnikalapurkista öljy pois ja lisää kulhoon.

Lisää lopuksi 100 g tuorejuustoa sekä 1,5 dl mozzarella juustoraastetta.

Sekoita täyte ja mausta ripauksella suolaa, pippuria sekä 1-2 tl sitruunamehutiivistettä.

Laita kattilaan vajaa litra vettä, kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatinlehdet. Ryöppää nopeasti ja kaada siivilään. Purista vielä kämmenessä ylimääräinen vesi pois ja leikkaa pienemmäksi, lisää sekoittaen täytteeseen.

Aseta uunin lämpötilaksi 180-200 astetta.

Laita (parila) pannu lämpiämään, nokare voita pannuun ja paahda leivän siivut, riittää kun paahdat vain toiselta puolen.

Laita paahdetut leipäsiivut leivinpaperin päälle uunipellille.

Voitele leivät  ohuelti paistamattomalta puolelta ja jaa täyte  kolmelle siivulle.

Laita kanneksi jäljelle jääneet leipäsiivut.

Ripottele lopuksi päälle mozzarella juustoraastetta.

Paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juustoraaste on sulanut ja leivät näyttävät kullankeltaisilta.

Paista tällä välin kananmunista häränsilmät.

Lisää paistetut kananmunat leipien päälle ja laita leivät tarjolle.

BON APPETIT!

Kommenttisi ilahduttaa minua kovasti ja aina voi myös toiveita esittää <3

12 kommenttia:

  1. Siis mä en kestä! Nyt kun tiedän, että sulla on ollut se lounaspaikka niin harmittaa etten ikinä päässyt käymään. Tällaisia herkkuja jos siellä oli niin mut olisi pitänyt potkia ulos :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Anni, ihanasti kirjoitat, mut oikeesti kyllä meillä oli muutama asiakas, joka saattoi syödä kaksikin ateriaa yhdeltä seisomalta ja tilasi vielä ruokaa mukaan :D :D... voi niitä muistoja.

      Poista
  2. Oi nam, kuola valuu poskella. Täytyy varmaan laittaa kokeiltavien herkkujen listalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos sinulle <3 ja kiva kuulla, että testiin menee teilläkin. Mukavaa loppuviikkoa sinulle :).

      Poista
  3. Mies tuossa vieressä heti huikkasi, että nyt saat kyllä kestää joku ilta tonnikalan hajun, koska pojan kanssa tehdään näitä toasteja :) Kiitos siis ohjeesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Outi, etkö pidä kalan halusta vai? Tosi ihana kuulla, että miehesi ihastui myös näihin leipiin :).
      Mukava loppuviikkoa teidän koko perheelle <3.

      Poista
  4. Kylläpä taas maistui hyvälle😋 ihanaa olla apparina ja päästä herkuttelemaan👍😚😁

    VastaaPoista
  5. Hyvän tähe mitä herkkuja, jo on pikapuoliin päästävä tekemään näitä leipiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan ja kaunis kiitos sanoistasi, ei muuta kuin leivät tulille.
      Mukavaa loppuviikkoa sinulle :).

      Poista
  6. Rakastan voikkuleipiä, ihan parasta huikopalaa. Nämä näyttää ihanan syntisen herkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Peggy, ja juu voileivistä valmistaa nopeasti herkulliset eväät niin isoon kuin pienempään nälkään. Kieltämättä nää oli syntisen hyviä :).
      Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3.

      Poista