Voi miten onkaan luonto hemmotellut meitä tänä syksynä
kauniilla loistollaan. Ei ole tarvinnut pohjoiseen matkustaa, sillä ruskan eri väreistä
on saanut täällä etelässäkin nauttia.
Koska kaiken valoisan ajan olen ollut töissä, niin olen
ihaillut FB kaverini Mairen kuvia hänen seinältään, niistä on nähnyt päivittäin
lehtien värien muuttumisen, upeat maisemat on hänellä muutenkin tehdä
päiväkävelyitään.
lainattu Mairen luvalla
Mutta tosiaan voihan sen ruskan tuoda sisälle vaikka ruoan
muodossa. Maukkaita porkkanoita saa nyt pilkkahintaan, alle euron kilo ja
niistä keittää niin suun mukaisen keiton.
Eikä voi vähätellä tuota Koskenlaskijan ruoka cheddarin
vaikutusta keittoon, siitä tuli varsin täyteläinen. Tämä keitto sopii hyvin
myös lokakuun –lihaton teemaan.
JUUSTOINEN PORKKANAKEITTO
Raaka-aineet:
- 800 g porkkanoita (toki voi käyttää koko kilon)
- 15 cm pala purjoa (noin puolikas purjoa)
- 2 valkosipulinkynttä
- 1,2 l vettä
- 2 vihannes liemikuutiota
- ¼ tl cayennepippuria (tai veitsen kärjellinen)
- 1 prk ruoka koskenlaskija cheddar 250g
- iso nokare voita
OHJE:
Kuori porkkanat ja viipaloi ne melko ohuiksi siivuiksi.
Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
Huuhtele purjo ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.
Laita voi kattilaan ja anna sulaa.
Lisää seuraavaksi kattilaan porkkana- ja purjosiivut sekä
valkosipulimurska.
Hauduta hetki samalla sekoittaen.
Kaada sitten 1,2 dl vettä kattilaan ja lisää samalla
liemikuutiot.
Anna keiton kiehua noin 15-20 minuuttia kunnes vihannekset ovat
pehmenneet.
Soseuta keitto ja laita kattila takaisin liedelle.
Kaada joukkoon koskenlaskija cheddar ja lisää tilkka
cayennepippuria. Sekoita ja maista.
Päälle voit ripotella purjotuhkaa (sitä valmistat purjon lehdistä uunissa grillaamalla ne melkein mustiksi) tai pähkinöitä sekä yrttejä.
HYVÄÄ RUOKAHALUA!
Näin kauniisti kuivuivat äidiltä saamaani syyshortensian
oksat, niistä on iloa koko talvikauden.
Oi miten kauniin väristä ja varmasti herkullista porkkanakeittoa <3 Näin syksyisin tulee ihan himo juureksiin ja värikkääseen ruokaan <3
VastaaPoistaKaunis kiitos Tiina ja samaa mieltä olen sun kanssa, juurekset on parasta syksyllä 😋
PoistaNams, kyllä täytýy testata😋👍
VastaaPoistaKiitos Sirkku ja tuu äkkiä hakemaan Maistiaisia 😊
PoistaIhana ohje! Meillä tehdään paljon sosekeittoja, nyt tätäkin <3 Ja nuo syyshortensiat on niin kauniita! Itsekin kuivatin niitä koristeeksi eri vaiheissa.
VastaaPoistaSosekeitot on kyllä arkiruokailun parasta antia, niin nopeita valmistaa ja kuitenkin maistuvat herkullisilta.
PoistaMukavaa lokakuun viimeistä viikkoa sateesta huolimatta <3.
Ihanan värikäs keitto! Lämmittää varmasti myös mukavasti, kun tulee sisään haravointihommista. Ilma on jo aika viileä.
VastaaPoistaHei Maria ja kaunis kiitos <3. Keitot sopii niin hyvin arkeen, helppouden ja nopeuden vuoksi ja voi miten ne maistuvatkaan.
Poista