Nyt saa luumuja kaupasta vähän yli euron kilo. Luumuista
saa vaikka mitä herkkuja, mutta nyt päätin tehdä tuore luumuista kiisseliä.
Yleensähän tuota kiisseliä tulee keitettyä kuivatuista
luumuista ja viimeistään joulun tienoilla.
Luumujen on todettu vilkastuttavan aineenvaihduntaa sekä vahvistavan
vastustuskykyä. Juuri näitä olin
kaivannut.
Kiisselin maustoin perinteisen kanelin ohella myös
tähtianiksella ja juu, kiisselistä tuli super hyvää J. Tästä ohjeesta riittää isommallekin porukalle.
LUUMUKIISSELI TUOREISTA LUUMUISTA
Raaka-aineet:
- 1 kg tuoreita luumuja
- 1 l vettä
- 1,5 dl sokeria
- ½ tl kanelia
- 1 tähtianis
- 1 tl sitruunamehutiivistettä
Suurustamiseen:
- 1 dl vettä
- 4 rkl perunajauhoja
- pinnalle sokeria
OHJE:
Laita lohkot kattilaan. Mittaa vesi ja lisää sokeri, kaneli
sekä tähtianis.
Keitä 20 minuuttia.
Kaada keitto siivilän läpi ja laita pelkkä mehu takaisin
kattilaan, lisää 1 tl sitruunamehutiivistettä. Lämmitä luumumehua.
Sekoita 4 rkl perunajauhoja 1 dl vettä ja lisää se koko ajan
sekoittaen kuumaan keittoon. Kiisseli on valmis, kun se alkaa poreilla.
Kaada luumut siivilästä tarjoiluastiaan ja päälle valmis
kiisseli kattilasta.
Sirottele pinnalle hiukan sokeria, ettei kiisselin pintaan
tule kalvoa.
Halutessa voit vispata kermaa kiisselin päälle.
MUKAVAA SYKSYN JATKOA!