Pages

sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Broilerin koipinuijat appelsiinilla ja rosmariinilla maustetussa smetanassa


Mikäs se mukavampi yllätys kuin huomata kaupassa, että lempi broilerin palat ovat tarjouksessa ja tällä kertaa vielä varsinaisen edulliseen hintaan. Saakohan mitään muuta lihaa 2,5 euron kilohintaa? Siis ilman sitä punaista tarraa.





Koipinuijat ja koipireidet ovat muutenkin kiva ruoka, sillä silloin saa syödä sormin. Minussa elää ilmeisesti vielä pieni luolamies J.




Näin appelsiini aikaan niitä tulee käytettyä myös ruoanlaitossa. Broileri ja sitrushedelmät muodostavatkin hyvän makuparin. Siihen kun lisätään vielä rosmariinia ja smetanaa, niin a vot! ruuasta ei voi tulla muuta kuin herkullista.



 APPELSIINI-ROSMARIINI NUIJAT  SMETANASSA



Raaka-aineet:

  • reilu kilo broilerin koipinuijia
  • suolaa, mangocurrya, garam masalaa
  • 2 appelsiinia
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipuoinkynttä
  • 2,5- 3 dl vettä
  • 1 kanafondikuutio
  • 2 dl smetanaa
  • 2-3 oksaa rosmariinia
  • öljyä/voita paistamiseen


Ohje:

Ota broilerin koipinuijat huoneenlämpöön ja mausta niitä suolalla, mangocurrylla ja garam masalalla.

Kuori ja pilko sipuli sekä kynnet.

Pese hyvin appelsiinit . Leikkaa toisesta appelsiinista kuorta lastuina ja lopuksi purista siitä mehu. Viipaloi toinen appelsiini .

Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.

Lämmitä vesi ja liuota siihen kanafondikuutio  ja lisää joukkoon  appelsiinin mehu sekä smetana.

Laita öljyä paistinpannulle ja paista koipinuijia noin 2 minuuttia/puoli, siirrä uunivuokaan.

Kuullota sipulit pannulla ja lisää vuokaan.

Laita appelsiinit kuoret sekä viipaleet vuokaan ja kaada liemi päälle.

Lisää lopuksi rosmariinin oksia.

Laita vuoka uuniin noin 45 min – 60 min. Sekoita välillä, laita folio päälle tarvittaessa.


Nauti koipinuijat esimerkiksi salaatilla, kuskusilla tai riisillä.  MUISTA PATONKI TAI MUU VAALEA LEIPÄ, sillä liemi on herkullista dipattavaa.



16 kommenttia:

  1. Mmm, nam💛 Helppoa ja herkullista.

    Eilen tein maidossa ja sitruunassa haudutettua kanapoikaa padassa. Kuulostaa oudolta, mutta lopputulos oli herkullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas jotain uutta minulle, maidossa en ole hauduttanut kuin jänistä, varmasti hyvää :).

      Poista
  2. Mä niin rakastan kaikkea missä on smetanaa ja sormiruokaa, mitä saa syödä rouheasti ja hyvässä seurassa. Näyttää just mun lempparilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen siis kohdannut sielun siskoni, mitä tulee herkutteluun :).

      Poista
  3. Sormiruoka on ihan parasta. Meillähän aika paljon syödäänkin käsin, johtuen tuosta miehen kotimaasta. Broileriruoat on koko perheen herkkua ja kyllä tällainen ruoka varmasti täälläkin tekisi kauppansa. Herkullisen näköistä. Ihanaa sunnuntai-iltaa Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin Outi, teillä nautitaan siis päivittäin syömisen vapaudesta. Muksaa uutta viikko Outi <3.

      Poista
  4. Jumalainen pata, taidan soveltaa tätä kastikepohjaa mm. linsseille, joita kokkausvuorossa seuraavaksi! Rakastan yli kaiken ruokia, jotka maustettu ja pehmennetty smetanalla =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, smetana saa ruoasta kuin ruoasta monin verroin parempaa!

      Poista
  5. Oi nam. Kuulostaa ja näyttää niin herkulliselta. Aivan ihania kuvia taas muuten <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tiina <3... ruoka maistui kyllä kaikille ja liemikin lusikoitiin viimeiseen pisaraan :)

      Poista
  6. Tässä on ihan parhaat ainekset, joten ei voi olla kuin järisyttävän hyvää ja aivan ihanan näköistäkin :) Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Johanna ja juu smetanalla varsinkaan ei voi mennä pieleen :)

      Poista
  7. Ihana saada ideaa koipinuijien käyttöön. Meillä niitä aina välillä ostellaan, mutta yleensä paahdetaan vain sellaisenaan. Tämä vaikuttaa oikein makoisalta reseptiltä ja muistan etsiä tämän käsiini seuraavalla kerralla, kun on koipinuijia tarjolla. Jo ainesosalistan alku saa veden kielelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mukava kuulla, että resepti herätti mielenkiintosi. Aurinkoista loppuviikkoa sinulle Taru <3.

      Poista
  8. Appelsiini sopii kyllä broilerin kanssa hurjan hyvin. Minä olen tykästynyt yhdistämään siihen vielä (laadukkaita!) vihreitä oliiveja, jolloin makuun tulee lisää syvyyttä. Sama toki hoituu tuolla rosmariinilla, mutta se ei jotenkin ole minun lempparini ollenkaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Minna ja juu mullakin blogissa samanlainen ohje, jossa olen käyttänyt sitruunaa ja oliiveja, tosi hyvän makuisia tulee niinkin, tämä ohje on smetanalla ja se lisää pehmeyttä. Iloa päiviisi <3.

      Poista