Pages

tiistai 17. lokakuuta 2017

Vaihtelua vihannessosekeitolle, pehmeän täyteläinen kukkakaali-päärynäkeitto


Ollaan me kans pariskunta, hah hah haa. Jos en minä päätä kevyemmästä syötävästä, niin se on talon isäntä, joka julistaa sitä vieraillekin, kuinka pitää alkaa syödä kevyemmin ja enemmän vihanneksia.

Tapani mukaan kysyn aamulla, mikä maistuisi, no vastaus on melkein aina sama, kinkkukiusausta tai lihaperunasosevuokaa, HÄH!

Missä ne suuret puheet ja päätökset kasvisten lisäämisestä?


Viime viikonlopun paljukuvat mielessäni, pidin pääni ja marssin kaupan heviosastolle. Tarkoitus oli ostaa myskikurpitsaa, mutta eipä löytynyt valikoimista,  joten nappasin sitten kukkakaalin mukaan. Eikös se ole melkein sama J.


Arki-iltaisin keitot ovat mukavan nopeita ja pienitöisiä, mutta perus kasvissosekeitot tulee jo korvista ulos. Niinpä lähdin hiukan fiilistelemään tässä keitossa päärynöiden kanssa (niiden sesonki on parhaillaan).

Ihana sekä pehmeän täyteläinen tästä keitosta sitten tulikin ja mielellään se isäntäkin sitä suuhunsa lusikoi.  Oltiin tyytyväisiä kummatkin,  vaikka vielä olisi vähän petrattavaa, nimittäin tuo juuston syönti pitäisi puolittaa.


KUKKAKAALI-PÄÄRYNÄSOSEKEITTO


Raaka-aineet:

  • noin kilo kukkakaalia
  • 2 päärynää
  • 1-2 valkosipulia
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2.5 dl kaurakermaa
  • ½-1 tl suolaa
  • ½ tl inkivääriä jauheena
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 rkl kuivattua ruohosipulia
  • 100 g aurajuustoa
  • pippuria myllystä maun mukaan

Halutessasi keittoannoksen päälle:
  • pekan- tai saksanpähkinöitä rouheena 
  • 2 päärynää kuivattuina siivuina 


OHJE:

Pilko kukkakaali pienemmäksi kattilaan.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutio.

Lisää inkivääri,  kurkuma ja silputut valkosipulinkynnet.

Keitä noin 8 minuuttia.

Kuori, poista siemenkota ja pilko päärynät. Lisää keittoon ja keitä vielä noin 5 minuuttia.

Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Laita keitto takaisin liedelle ja sekoita joukkoon kaurakerma, aurajuusto muruina sekä ruohosipuli. Anna kiehua hiljalleen niin kauan, että juusto sulaa.

Maista ja lisää sopiva määrä suolaa ja pippuria myllystä.

Annokseen voit lisätä pekan- tai saksanpähkinärouhetta.

Jos haluat koristella keiton kuivatuilla päärynäsiivuilla tee seuraavasti:

Aseta kiertoilmauunin lämpötilaksi 150-160 astetta.

Siivuta mandoliinilla pestyt päärynät (älä kuori) ohuiksi lastuiksi ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa noin 5 minuuttia. Ota pois uunista ja laita talouspaperin päälle odottamaan. Muista kurkata uuniin, sillä ohuet siivut palavat herkästi.



18 kommenttia:

  1. Herkän kaunis annos! Kaurakerma on minulle uusi tuttavuus. Kestääkö se keittämistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan ja kiitos <3. Kaurakermaa voit käyttää siinä missä ruoka/kuohukermaakin, käytän paljon kasvisruokien teossa eikä se edes maistu sen kummemmalta kuin tavallinenkaan.

      Poista
  2. Niin kauniit kuvat taas <3 Päärynää ja kukkakaalia ei kyllä itselle olisi tullut mieleen yhdistää keitoksi ja tiedät kyllä, ettei täälläkään ihan mielikuvituksettumia olla :D Mahtava idea. Tämähän pitää itsekin maistaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos ihanainen ja juu suosittelen tuli melkoisen maukas kombo ja ainahan se pikku aurajuustolisä tekee myös tehtävänsä :).

      Poista
  3. Kuulostaa kyllä hyvältä. Tykkään kovasti päärynöistä ja siksipä laitankin tämän reseptin talteen.
    Ihanaa tiistaita Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Outi ja kiitos paljon. Päärynät on yksi minunkin suosikki hedelmä ja niistä on niin moneksi. Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3.

      Poista
  4. Nyt kuulostaa ihanalta! Tämä tulee meille testiin vielä tällä viikolla. Päärynää en olisi hoksannut itse yhdistää kukkikseen mutta nyt kun sanoit niin ovat varmasti toimiva makupari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Anu ja voi miten kiva kuulla, että resepti menee myös teillä kokeiluun. Kiitos paljon ja mukavaa loppuviikkoa <3.

      Poista
  5. Oi, nami! Nuo kuivatut päärynälastut ovat muuten aivan ihanan näköisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Juulia <3 ja juu, lastuissa on jotain maagista :).

      Poista
  6. Ihanan pehmeää kukkakaalikeittoa olen joskus tehnyt, mutta enpäs ole tajunnut lisätä mukaan päärynää! Todella kauniit kuvatkin :)

    VastaaPoista
  7. Kukkakaali ja päärynä kuulostaa mielenkiintoiselta kombolta! Kuivatut päärynät on tosi kauniit, pakko kokeilla itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Minna, kukkis ja päärynä sopivat täydellisesti yhteen ja siihen vielä aurajuustoa niin a vot! ruoka maistui täydelliseltä. Kiitos kaunis sinulle ja mukavaa viikonlopun jatkoa <3.

      Poista
  8. Onpa hauska yhdistelmä, vesi ihan herahti kielelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Peggy ja mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa sinulle!

      Poista
  9. Aurajuusto ja päärynä on tuttu makupari, mutta päärynä keitossa on hauska uusi idea. Omenaa ja maa-artisokkaa olen yhdistänyt itse keitoksi.

    VastaaPoista
  10. Joo, varmasti hyvää omena ja maa-artisokkakin, nam. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista