Pikawienerleivät ovat emännän helppo sekä nopea
tarjottava ja onnistuu myös lapsilta.
Ne valmistuvat runsaassa 10 minuutissa eikä
raaka-aineita tarvita huikeaa määrää.
Nyt päärynäsesongin aikaan, niistä saa
herkullisen ja kauniin wienerin niin arkiseen kuin juhlavampaakin herkutteluun.
Tarvitset vain päärynöitä (pieniä), valmiita
lehtitaikinalevyjä, mantelia ja vaahterasiirappia.
Nämä wienerleivät maistuvat hyviltä ihan
pelkiltään tai sitten voit tarjota niitä esimerkiksi jäätelön kera.
PIKAISET PÄÄRYNÄWIENERLEIVÄT
Raaka-aineet:
- 10 pakaste lehtitaikinalevyä
- 5 päärynää
- n. 20 kokonaista mantelia (kuorimattomia)
- vaahterasiirappia
- (jäätelöä)
OHJE:
Ota lehtitaikinalevyt sulamaan n 15 minuuttia
aiemmin.
Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.
Kuori päärynä, halkaise ne pituussuunnassa
kahtia ja poista siemenkota.
Leikkaa levyt kahteen osaan ja aseta jokaisen
päälle päärynänpuolikas vinottain.
Laita mantelit pussiin ja naputa esim.
lihanuijalla murusiksi (myös pullolla onnistuu) ja jaa mantelimurut wienereiden
päälle.
Paista wienereitä noin 10 minuuttia uunin
keskiosassa.
Kun tarjoat päärynäwienerleipiä, kaada
vaahterasiirappia noin teelusikallinen jokaisen päälle.
MUKAVAA VIIKONLOPPUA JA SYÖKÄÄ HYVIN!