Pages

tiistai 18. heinäkuuta 2017

Vähähiilihydraattinen kesäkurpitsaspagetti juusto-pepperonikastikkeella



Kaunis ja lämmin kesäilta, joten tänään syötiin terassilla ja nautittiin illan viimeisistä auringonsäteistä töiden jälkeen.

Sain muutama viikko sitten kokeiltavaksi todella kätevän vihannesleikkurin, jolla tekee helposti vihanneksista spagettia. Voimia tähän spiraalileikkuriin ei tarvita eikä se vie liioin tilaa kaapista, mahtuu hyvin kauhojen kanssa samaan laatikkoon.



Koska lempivihannekseni näin kesäisin on kesäkurpitsa (sitä on varmaan joka ruoassa) niin siitä valmistui tämän iltainen ateria.

Löysin kaupasta uutta Tammisen ilmakuivattua pepperonia, olipa se maukasta, mutta voit toki käyttää jotain muuta tai vaihtaa sen vaikka salamiin.


Ateriasta tuli ihan huikean hyvää ja vain vaivoin pystyin lopettamaan syömisen.



KESÄKURPITSASPAGETTIA JA JUUSTO-PEPPERONIKASTIKE (4:lle)


Raaka-aineet:

2 isoa kesäkurpitsaa (n. 650g)

Kastike:

  • 2 dl juustokermaa/kuohukermaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ aurajuusto palasta (n. 85g)
  • 100 g pepperoni makkarasiivuja (Tamminen ilmakuivattu)
  • raastettua parmesani tai pecorino juustoa


OHJE:

Pese ja kuivaa kesäkurpitsat.

Raasta kesäkurpitsa keittiöliinan päälle ja ripottele hiukan suolaa, että ylimääräinen vesi irtoaa spagettinauhoista (anna olla noin 15 minuuttia), purista nauhoja hiukan.

Kaada juustokerma kattilaan ja raasta sekaan valkosipulinkynnet.

Suikaloi pepperonisiivuja pienemmäksi ja lisää kattilaan yhdessä murennetun aurajuuston kera. 

Kuumenna kastike ja anna kiehua noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, niin että juusto on kokonaan sulanut. 

Itse en kaivannut suolaa tai pippuria, koska raaka-aineista tuli riittävät mausteet. Toki yrttejä esim. ruohosipulia tai persiljaa voit laittaa sekaan.


Voit tarjota kesäkurpitsaspagettia kylmänä tai lämmittää sitä tilkassa öljyä pannulla.

Sekoita juusto-pepperonikastike kesäkurpitsaspagettiin ja laita halutessasi päälle parmesan tai pecorino juustoa raasteena.

Hyvää ruokahalua!

Jos haluat tutustua tarkemmin käyttämääni HAND-HELD SPIRALIZER vihannesleikkuriin, niin löydät sen helposti täältä.





Seuraavaksi taidan kokeilla bataatin ja porkkanan raastamista tällä. Kiitos Kitchentimelle.

6 kommenttia:

  1. Aika magee leikkuri. Meillä varmaan tehtäisiin heti kierteitä bataatista ja perunasta.
    Herkullisen näköinen annos sinulla, en yhtään ihmettele, että syömisen lopettaminen on ollut vaikeaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Outi, leikkuri on kyllä niin mun tämän hetken suosikki, olin jo puoli vuotta siitä haaveillutkin. Tuolla leikkurilla on nyt kiva odotella tämän vuoden satoa ja miettiä mitä kaikkea sillä tekisi. Mukavaa tiistai-iltaa sinulle :)

      Poista
  2. Hei kitti vinkistä tuon vihannesleikkurin suhteen, ja tietty reseptinkin. Mutta minulla on ollut hetken listalla hankkia tuollainen. Espanjassa myytiin valmista kesäkurpitsaspagettia ja siitä innostuneena päätin hankkia leikkurin. Ihanaa alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sari :) ja juu tuo spiraalileikkuri on ihan hurjan kätevä keittiöväline ja just kivan kokoinen (pieni) säilyttää.
      Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

      Poista
  3. 😋 Laittakaahan valmistusohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HMMM..... Kysymys kuuluu, mihin tarvitset ohjetta? Ylle olevan aterian ohje löytyy postauksesta :).

      Poista