Voi onnea ja iloa, joka johtui viime viikonlopun upeasta
auringonpaisteesta, ystävien ex tempore vierailusta mökillä sekä Kalkkisten
kyläpäivillä tekemästä kirpputorilöydöstä.
Olin jo pitkään haaveillut tästä valurautapannusta, joka
ehkä parhaiten tunnetaan tanskalaisena pannukakku ja munkki pannuna. Sen kunto
oli melkein priima ja hinta erittäin kohtuullinen. Kaverit eivät oikein ymmärtäneet mun voiton tanssia :D. Onko sinua viime aikoina onni potkinut?
Pannussa on tavalliseen lettupannuun verrattuna syvät
kuppimaiset kolot, joten sillä saa mm. varsin kivan näköisiä pallomaisia
pannukakkuja aikaan.
kuva lainattu googlesta
Meillä kun tykätään enemmän suolaisista kuin makeista
leivonnaisista, niin halusin kokeilla juustolla ja pinaatilla täytettyjä
pannukakkuja.
Juustoksi valitsin tällä kertaa tuoreen mozzarella juuston,
joka toimikin näissä hyvin.
Ohjeen määrästä tulee noin 18 kappaletta.
Jos kaipaat tällaista pannua niin googlettamalla munkkipannu valurautainen pitäisi löytyä.
Jos kaipaat tällaista pannua niin googlettamalla munkkipannu valurautainen pitäisi löytyä.
SUOLAISET PANNUKAKUT MOZZARELLALLA JA PINAATILLA
Raaka-aineet:
- 3 dl piimää
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 0,5 tl suolaa
- ¼ tl sokeria
- 2 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina)
- 4 rkl kirkastettua voita
- 1 mozzarella pallo
- reilu kourallinen pinaatin lehtiä silputtuna
- 2 puutikkua paistamiseen
OHJE:
Sulata mikrossa tai kattilassa noin 50 g voita ja anna jäähtyä. Käytä taikinassa sitä kirkasta voita, joka jää pinnalle, lopun voit käyttää paistamiseen.
Sekoita leivinjauhe, ruokasooda, suola ja sokeri
vehnäjauhoihin.
Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset.
Vispaa ensin keltuaiset vaahdoksi. Kaada joukkoon piimä ja
lisää vehnäjauhoseos vähitellen sekaan samalla vispaten.
Lisää 4 ruokalusikallista kirkastettua voita.
Vatkaa lopuksi valkuaiset vaahdoksi ja nostele taikinan sekaan kauhalla.
Vatkaa lopuksi valkuaiset vaahdoksi ja nostele taikinan sekaan kauhalla.
Anna taikinan seistä pöydällä vähintään puoli tuntia.
Leikkaa mozzarella juusto paloiksi ja silppua
pinaatinlehdet.
Lämmitä pannu ja lisää koloihin voita (käytä sitä, joka jäi
yli kirkastetusta voista).
Lisää noin ruokalusikallinen taikinaa jokaiseen kuoppaan ja
heti perään mozzarella juuston pala sekä silputtua pinaattia. Lisää päälle
vielä taikinaa, korkeintaan reunoihin asti.
Anna pannukakkujen paistua ja käännä pallot puutikkuja
apuna käyttäen ja paista myös toinen puoli. Kokeile tikulla pannukakkua ja kun
taikinaa ei jää enää siihen niin pallero on valmis (tikkua ei kannata painaa
syvälle, ettet erehdy luulemaan sulanutta mozzarellaa taikinaksi).
Jatka kunnes kaikki pannukakut ovat paistettu.
Tarjoa palleroisia hillolla tai vaahterasiirapilla.
Ensi viikonloppuna ajattelin tarjota näitä herkkuja
vanhemmilleni aamupalaksi, saas nähdä mitä pitävät.
Taidanpa vaihtaa juustonkin cheddariksi :).
Mukavia pannukakku hetkiä myös sinulle!
Ai niin ja tällä pannulla voit paistaa mainiosti (myös grillissä) vaikka pekoni-kanamuna pesiä.
Voi hyvänen aika, miten herkulliselta kuullostaa!
VastaaPoistaPAKKO kokeilla, vaikka mun tekemänä ulkonäkö olisi suoraan perunamaalta....
Ihanaa loppuviikkoa!
Kiitos paljon Taru ja varmasti onnistut, ei nää niin vaikeita ole, kunhan pannu ei ole liian kuuma, niin piece of cake koko homma. Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle ja herkullisia pannukakku juhlia :)
Poistamitä teit valkuaisille?
VastaaPoistaHei tuhannet kiitokset Kaisa, kun pistäydyit kysymään noista valkuaisista, oli jäänyt pois ohjetta kirjoittaessa. No tietty ne lisätään taikinaa vaahdotettuina. Kiitos paljon kun tulit kommentoimaan <3. Mukavaa loppuviikkoa <3
PoistaSamaa jäin minäkin miettimään....
VastaaPoistaOlipa kiva kun huomasitte tämän! Kiitos kuuluu teille ja sain reseptin kuntoon. Vaikka sitä lukee moneen kertaan, niin aina silloin tällöin tulee sokeaksi omalle kirjoitukselle.
PoistaOnnistuiskohan nämä muffinsivuoissa? Onko kukaan kokeillut?
VastaaPoistaJaa-a se on kyllä ihan eri tekniikka, mutta mikä estää kokeilemasta pienellä määrällä :)
PoistaVois muuten testata. Itsehän en omista tuollaista pannua, mikä luo omat haasteensa tuon reseptin kokeiluun. Kiitti ajatuksesta!
PoistaOi mitkä ihanat palleroiset!
VastaaPoistaRautapannuonnea koin minäkin pari viikkoa sitten. Maalla on kesäsunnuntaisin paikallisella kuolinpesien ostajalla kirppis, viimeksi ostin yhden kuvauslautasen ja hyväkuntoisen rautapannun yhteensä vitosella. Pienempää, rautakahvaista pannua olin kaipaillutkin jo tovin.
Kiitos paljon Tuuli ja pakko myöntää palleroiset olivat ihania. Maaseudun kirpparit ovat kyllä ihan parhaimpia aarreaittoja, joissa yleensä tekee niitä parhaita löytöjä. Mukavia paistohetkiä myös sinulle <3
PoistaEbelskivereitä! Nämä ovat ihania ja kuulema tanskalaiseen joulunaikaan kuuluva herkku.:)
VastaaPoistaHeissan kaima ja juu kävin eilen sun blogissa katsomassa, että olit myös tehnyt niitä makeita versioita ja hiukan erilaisella twistillä, hyvältä näyttivät nekin. Me kun ollaan tällaisia suolaisen ystäviä niin näistäkin tehtiin suolaisia, vaikka hillolla ja vaahterasiirapilla sitten niitä syötiinkin. Suurta herkkua ja varmasti tulee jäämään meitin listalle. Mukavaa kesän jatkoa sinulle :)
Poistamitens tuolla sitten paistetaan, siis ihan tavallisella, tasaisella liedellä? Eikös siinä kuumene vai ihan pieni osa pohjasta?
VastaaPoistaKun katsot noita kuvia tarkkaan, huomaat varmaan, että itse olen paistanut keraamiliedellä, joten sillä tai tavallisella varmasti onnistuu, induktioliedestä en tiedä, se pitäisi ensiksi selvittää.
PoistaPitää laittaa itselleni muistiin, että en tule vierailulle blogiisi toiste näin nälkäisenä. Aivan ihanan näköisiä nuo pallerot <3
VastaaPoistaHeissan Outi ja kaunis kiitos sinulle ja mars jääkaapille siitä. Aurinkoisia päiviä sinulle :)
PoistaNerokas resepti ja niin mahtava alkupala & pikkusuolainen! Tuo pannu on ehkä satava, vaikkei kaapeissa enää tilaa olekaan...; )
VastaaPoistaKiitos paljon Heli, näistä tuli kyllä huikean hyviä ja ilo on tällaista repsua jakaa. Ymmärrän hyvin tuon kaappitilan (mulla 7 neliön keittiö), mutta aina on tilaa yhdelle pannulle :).
PoistaHerkullisen kuuloinen ohje.
VastaaPoistaKiitos paljon ja juu huomenna täytyy mökillä paistaa näitä aamupalaksi porukoille. Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle <3
PoistaIhana löytö💙Mä tunnen tuon pannun tosiaankin tanskalaisena aebleskiver-pannuna,ja kiva nähdä myös herkullinen suolainen versio
VastaaPoistaIhana löytö💙Mä tunnen tuon pannun tosiaankin tanskalaisena aebleskiver-pannuna,ja kiva nähdä myös herkullinen suolainen versio
VastaaPoistaHeissan Jael, pannu tulee olemaan kovassa käytössä, niin uskoisin. Huomenna testissä eri juusto ja päälle paksulti vaahterasiirappia :D. Mukavaa viikonloppua sinulle!
PoistaAbsolutely unique and fine piece of information. I've never spent that much time reading before but this is really awesome. .
VastaaPoistaNam, näyttävät todella herkulliselta! Mitenkähän nuo onnistuisi ilman tuota pannua..
VastaaPoistaHei Minnea, onnistuu kyllä ihan lettupannullakin, laita pannulle kuitenkin vain ruokalusikallinen taikinaa/per rengas, taikina turpoaa aika tavalla. Othan kuvaa sitten miten onnistui, mukavaa maanantai-illan jatkoa sinulle :).
PoistaIhania palleropannukakkuja <3 Juuri viikonloppuna pyörittelin käsissäni munkkipannua Viini ja Ruoka -tapahtumassa Maku Kitchen Lifen osastolla. En vielä ostanut vaikka mieli teki. Pitänee varmaan käydä kuitenkin ostamassa :)
VastaaPoistaTää on kyllä mainio pannu ja meillä ahkerassa käytössä, tykkään noiden pannukakkujen mausta enemmän kuin tavallisien, suosittelen testaamaan :)
PoistaHyviä pyhiä Tinsku <3.
Onpa herkullisen näköisiä palleropannukakkuja. Jos minä niitä teen, niin tuota Minnea Murulle antamaasi vinkkiä pitää kokeilla. Munkkipannua en omista.
VastaaPoistaOlet sinä oiva kokki 💛 Mukavaa viikkoa!
Heissan Tuula ja kaunis kiitos, nämä pallerot on kyllä niin kivan näköisiä, mutta ennen kaikkea myös makuisia, suosittelen testaamaan.
PoistaHyviä pyhiä sinulle :).
How wonderful post you have published . Thank you for this post shared .
VastaaPoista