Pages

maanantai 31. heinäkuuta 2017

KINKKU-PEKONIPIIRAKKA KESÄKURPITSALLA



Ihana viikonloppu takana niin säiden kuin seurankin ansiosta. Rakas opiskeluaikainen ystäväni puolisoineen tuli mökille vieraaksi. Edellisestä tapaamisestamme olikin jo kulunut hiukan aikaa, peräti 22 vuotta.



Jutun aiheita ei tarvinnut miettiä, tarinaa riitti ja niin kuin hyvän ystävän kanssa, ei tuo 22 v ollut meitä mitenkään vieraannuttanut, ihan kuin olisimme olleet vain muutaman viikon erossa. Toki paljon oli tapahtunut, mutta kuitenkin elämä on meitä kumpaakin sillä välin hyvin kohdellut eikä mitään hirvittävän traagista ollut tapahtunut.




Saunottiin, paljuiltiin, syötiin ja laulettiin karaokea pikku tunneille asti. Hauskaa oli myös huomata, että kummankin puolisot viihtyivät hyvin yhdessä ja ralliradio Neste rallin ansiosta oli aika ajoin päällä.


Tervetuliaiskahville leivoin suolaisen piirakan kinkusta ja pekonista. Päälle halusin tavallisuudesta poiketen kesäkurpitsasta ”punotun” kannen. Kivan näköinen piirakasta tulikin, vaikka itse sen sanon eikä maussakaan ollut mitään huomauttamista. Herkullinen ja kaunis piirakka laittaa esille niin arkeen kuin juhlaankin.


SUOLAINEN KINKKU-PEKONIPIIRAKKA KESÄKURPITSALLA (iso vuoka 24 cm)


Raaka-aineet:

POHJA:
  • 170 g huoneenlämpöistä voita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl juustoraastetta
  • 3 rkl kylmää vettä


TÄYTE:
  • 300 g kinkkusuikaleita
  • 1 pkt pekonisiivuja
  • 150 g tuorejuustoa (itse laitoin valkosipulilla maustettua)
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 iso vähintään 24 cm pitkä kesäkurpitsa
  • Lisäksi vuokasprayta (voita) piirakkavuoan voiteluun.



OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Laita leivinpaperi uunipellille ja laita pekoninsiivut päälle. Voit laittaa jo heti kylmään uuniin, paista kunnes pekonit ovat rapeita. Laita talouspaperin päälle niin liika rasva imeytyy pois.

Valmista ensin pohja.

Paloittele voi kulhoon ja lisää sekaan vehnäjauhot.

Sekoita hyvin joko koneella tai käsin.

Lisää sekaan juustoraaste ja sekoita.

Lisää lopuksi 2-3 rkl kylmää vettä.

Pyöritä palloksi ja laita tuorekelmuun ja hetkeksi jääkaappiin odottamaan.

Ota kulho ja kaada kinkkusuikaleet sinne sekä revi tai leikkaa pekonisiivut pieneksi sekaan.

Kaada kuohukerma ja riko kananmunat kulhoon, sekoita.

Lisää lopuksi tuorejuusto sekä juustoraaste.

Pese kesäkurpitsa ja kuivaa se.

Ota juustohöylällä siivuja kesäkurpitsasta. Leikkaa leveät siivut kahtia.

Puno kesäkurpitsa siivuista piirakkavuoan kokoinen ristikko leivinlaudan päällä. Ripottele päälle hiukan suolaa, kun neste irtoaa, niin kuivaa ristikko talouspaperilla.

Voitele piirakkavuoka ja painele taikina pohjalle ja reunoille.

Kaada täyte piirakkavuokaan.

Nosta kahta lastaa apuna käyttäen kesäkurpitsa ristikko piirakan päälle. Leikkaa ylimääräiset suikaleet pois saksilla.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia uunin alatasolla. Katso uuniin 30 minuutin jälkeen ja laita foliopaperi piirakan päälle, ettei se liikaa tummu.


Piirakan lisänä voi tarjota vihersalaattia. 


4 kommenttia:

  1. Tulipa kaunis piirakka ja varmasti myös herkullinen.
    Ihanaa heinäkuun viimeistä päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Outi ja kaunis kiitos. Kääk onko kesä nyt loppu? Ei uskota, vaan jospa se nyt oikeesti alkaisi kun elokuu alkaa :)

      Poista
  2. Ihanan näköinen ja reseptin luettuani myös herkullisen kuuloinen piirakka. Menee kyllä kokeiluun!

    VastaaPoista
  3. Voi miten arvostankaan tällaista näperrystä! Niin herkullisen ja kauniin näköinen piirakka <3

    VastaaPoista