Olen jo muutaman vuoden seurannut erittäin taitavaa ja arvostettua italialaista bloggaria Tiziana Ricciardia, Deliziosa Virtu blogista.
Hänen uskomattomat ruokakuvat herättävät aina veden kielen päälle. Muutamia reseptejä olen kokeillut, tosin harmikseni en osaa italiaa,
joten käyttämällä google kääntäjää, ne jäävät hiukan erikoisiksi. Välillä vaan
pitää arvata, mitä hän on mahtanut tarkoittaa.
Viikolla näin hänen leipomastaan Hokkaidon leivästä kuvan
ja se näytti niin täydelliseltä, joten päätin ryhtyä toimeen. Leipä kiinnosti kovasti myös siksi, että se oli nimeä myöden ihan vieras minulle.
Ohje oli taas ihan
kummallinen suomeksi käännettynä, joten teinpä sitten oman versioni tästä
ihanan rapeakuorisesta ja kuohkeasta leivästä.
Ja voi pojat, tämä ohje toimii!
Melkein ahmimme mieheni kanssa koko leivän kahdestaan.
Täytyy laittaa uusi leipä alulle J.
Jos haluat tehdä gluteenittoman Hokkaidon leivän siirry tänne.
Jos haluat tehdä gluteenittoman Hokkaidon leivän siirry tänne.
MUKAELTU RESEPTI HOKKAIDON LEIVÄSTÄ
Raaka-aineet:
- 1,5 dl maitoa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl sokeria
- 1 kuivahiivapussi (7 g Lidl Belbake)
- 2 rkl kakkuvehnäjauhoa (esim. Sunnuntai)
-----
- ½ tl suolaa
- 1 dl kakkuvehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 4,5 dl karkeita vehnäjauhoja
- 60 g voita kuutiona ja huoneenlämpöisenä
-----
Tilkka maitoa leivän voiteluun
OHJE:
Kaada maito ja kerma kattilaan ja lisää sekaan sokeri sekä
vehnäjauhot.
Lämmitä seos liedellä 45-47 asteiseksi ja kaada taikina kulhoon.
Sekoita käsin vispaten kuivahiiva joukkoon ja anna seoksen seistä noin 5-10
minuuttia, kunnes se alkaa käymään (poreilla).
Kun leipäpohja on valmis siirrä kulho yleiskoneeseen ja
jatka leivän alustusta.
Lisää ensin kakkujauhot ja suola (vatkaa keskinopeudella
tai pienemmällä).
Lisää seuraavaksi kananmuna ja jatka vaivaamista.
Lisää lopuksi karkeita vehnäjauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa
koko ajan.
Lisää lopuksi huoneenlämpöiset voi nokareet. Vaivaa niin
kauan, että voi on täysin sulanut taikinaan ja taikina irtoaa kulhosta.
Ota kulho ja peitä se liinalla tai tuorekelmulla ja aseta
lämpimään ja vedottomaan paikkaan (esim. uuniin).
Kohota leipätaikinaa noin 50 minuuttia.
Ota leivinlauta esille ja ripottele sen päälle hiukan
jauhoja.
Tee taikinasta n. 20 cm pötkö ja jaa se neljään osaan.
Pyöritä palloiksi ja kauli pallot suorakaiteen muotoisiksi.
Taita pidemmät reunat keskelle ja rullaa pituussuunnassa.
Katso kuvat yllä.
Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.
Ota leipävuoka esille ja laita leivinpaperia vuokaan.
Aseta kaulitut ja rullatut leipäpallot vuokaan peräkkäin
leivinpaperin päälle.
Voitele pintaa tilkalla maitoa.
Laita vuoka uuniin (melko alas) ja paista noin 40-50
minuuttia, kunnes leipä on saanut väriä ja on kypsä.
Nosta leipä leivinpaperista kiinni ottaen vuoasta ja anna hiukan
jäähtyä.
Tämä leipä ei oikeastaan tarvitse kuin siivun voita tai
hilloa.
Mukavia leivontahetkiä sinulle!
Niin herkullisen näköistä💜
VastaaPoistaKiitos paljon Tuuli, aikkas ihanaa höttöö kyllä oli :)
PoistaHei Sari,näyttääpä hyvältä! Luuletko, että taikinanteko onnistuisi ihan käsintehden?
VastaaPoistaHeissan Satu, varmasti onnisttuu myös käsin, mutta ranteita se vähän taitaa vaatia, sehän käy sitten salin käsitreeneistä. Mä vaivasin koneella varmaan 10 minsaa.
PoistaOnpa ihanan näköinen leipä,oli varmaankin herkullista:) Okein hyvää pääsiäistä sinulle:)
VastaaPoistaKaunis kiitos Jael, valkoinen höttö leipä, ei ehkä niin terveellinen, mutta maistuu kyllä niin hyvältä :). Lankalauantain jatkoa myös sinnepäin maailmaa <3
Poistaoioi tämä näyttää niin hyvältä suu jo nappasee :)
VastaaPoistaVoi kiitos ihanainen, herkku höttööhän tämä onkin, taidan leipasta tänään uudelleen :)
PoistaHieno kuohkea rakenne, kelpaisi :)
VastaaPoistaKiitos paljon Alexander :)... tuli kyllä hyvä leipä, kiva rapea ulkokuori ja ihanan höttö sisältä.
PoistaTämä kyllä menee ehdottomasti testiin. Kiitos <3
VastaaPoistaKiva kuulla Tiina :)
PoistaAivan hykerryttävän herkullinen leipäresepti! Rakastan tuoretta ja itsetehtyä leipää, pitää ehdottomasti testata : )
VastaaPoistaKaunis kiitos Heli, tuoretta itseleivottua leipää ei kyllä voita mikään :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKiitos reseptistä, mullakin menee kokeiluun 👍👍👍 iloa viikkoon!
VastaaPoistaHeissan ihanainen ja kiva kuulla, iloisiin leipomisiin siis ja mukavaa uutta viikkoa myös sinulle <3
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista