Pages

lauantai 10. joulukuuta 2016

GLUTEENITTOMAT PERUNAVOHVELIT ja kylmäsavulohta smetakastikkeella




No pakkohan se on heti kokeilla myös suolaisia versioita vohveleista, nyt kun tuo rauta kerran löytyy kotoa.

Tällä kertaa valmistettiin perunavohveleita ja voi hitsit, miten hyviä niistä tulikin.

Perunan virkaa toimitti Mummon pekonin makuinen perunamuussi (gluteeniton). Kivaa ja täyteläistä makua antoi tuo pekoni vohveleihin.

Semperin Fin Mix jauhoja sekä muutama lusikallinen juustoraastetta ja avot siinä maidon ja kananmunien kanssa tuo taikina suurin piirtein on.








Viikonlopun alun kunniaksi vohvelit tarjottiin kylmäsavulohella ja smetanakastikkeella, mutta voit yhtä hyvin tarjota näitä, vaikka pelkästään puolukkahillolla.

GLUTEENITTOMAT PERUNAVOHVELIT 


Raaka-aineet:

  • 5,5 dl maitoa
  • 1 ps Mummon pekonin makuista muussia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl Semper Fin Mix gluteeniton hieno jauhoseos
  • ½ dl juoksevaa margariinia
  • 3 kanamunaa
  • 4 rkl juustoraastetta


OHJE:

Kaada maito ja Mummon muussi kulhoon. Sekoita.

Mittaa gluteenittomat jauhot ja sekoita suola sekä leivinjauhe niihin. Lisää maito-muussi seokseen.

Lisää juokseva margariini massaan.

Riko kananmunat joukkoon yksitellen, sekoita hyvin.

Lisää Lopuksi juustoraaste.

Anna taikinan seistä noin 30 minuuttia.

Taikina on melko paksuhkoa älä pelästy.

Lämmitä vohvelirauta kuumaksi.

Käytä tarvittaessa hiukan rasvaa (itse en käyttänyt)

Annostele kauhalla taikina vohveliraudalle (pienennä hiukan lämpöä) ja paista vohveleita noin 5 minuuttia.

Tarjoa vohveleita haluamallasi täytteellä tai pelkästään puolukkahillolla.


SMETAKASTIKE

  • 2 dl Deliciest smetanaa
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 1 pieni sipuli silppuna
  • 2-3 rkl sitruunan mehua
  • ripaus suolaa ja valkopippuria
  • tilliä
  • Sekoita kaikki kastikkeen aineet yhteen


LISÄKSI:

  • kylmäsavulohisiivuja
  • kokonaisia kapriksia
  • tuoretta pinaattia silputtuna




Mukavia herkutteluhetkiä J


2 kommenttia:

  1. Oi, nuo ovat varmaan herkullisia.
    Helmikuussa kokeilin tehdä ihan kasvis"pihvit" vohvelin muodossa ja sekin toimi tosi hyvin. Juuressosetta pohjaksi ja selvittiin myös ilman maitoa ja jauhoiksikin pistettiin vain hitusen perunajauhoja eli gluteenitonta myös :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa niin hyvältä myös nuo. Tässä taitaa olla vain mielikuvitus rajana 😊

      Poista