Pages

keskiviikko 23. marraskuuta 2016

PAAHDETTU PERSIMON JA PIPARKAKKURAHKAA





Persimonit ovat saapuneet hedelmä tiskeille. Tämä maukas hedelmä muistuttaa maultaan ehkä eniten luumua. Sopii mianiosti niin ruoanlaittoon, leivontaan, smootheihin kuin jälkiruokiin. Tulipa viime vuonna tehtyä siitä hilloakin.

Persimonin kerrotaan sisältävän varsin paljon A-vitamiinia ja se on hyvä kuidun lähde.

Ulkolaisilla sivuilla surffatessa näin persimonia myös paahdettavan. Tästä innostuneena oli myös minun pakko laittaa oma lusikka soppaan.







Näin joulun alla halusin yhdistää piparit reseptiin ja niin syntyi tämä uunissa paahdettu jälkiruoka.



PAAHDETTU PERSIMON JA PIPARKAKKURAHKA 6:lle


Raaka-aineet:

  • 3 kpl persimoneja
  • 200 g piparkakkurahkaa (Arla)
  • 100 g turkkilaista jogurttia
  • vaahterasiirappia/tavallista siirappia
  • sitruunan lohko
  • piparkakkumurua (4-6 piparkakkua)
  • voita vuoan voitelemiseen


OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.

Pese hyvin persimonit ja poista kanta.
Halkaise persimonit.

Rasvaa uunivuoka ja aseta persimonin puolikkaat siihen leikkauspinta ylöspäin.

Kaada siirappia persimonien päälle ja paista niitä uunin keskiosassa noin 20-30 minuuttia.

Ota uunista ja lusikoi vuokaan valunut siirappi persimonien päälle ja käännä uuni grillaus asentoon. Ota hiukan väriä hedelmille.

Sekoita piparkakkurahka ja turkkilainen jogurtti, purista joukkoon myös sitruunan lohko.

Pieni piparkakut pussissa muruiksi.

Annostele piparkakkurahkaseos annoslautaselle. Aseta päälle persimonin puolikas. Lusikoi vielä päälle rahkaseosta ja koriste annos piparkakkumuruilla.


Jos kaipaat jälkiruoan vielä makeampana, niin laita vaahterasiirappia tarjolle pöytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti