Pages

perjantai 2. syyskuuta 2016

ITÄMAINEN KVINOA-BROILERIVUOKA, GLUTEENITON JA RAVINTORIKAS







Kvinoa (Quinoa) on vanha viljelty ruokakasvi, jonka perinteet juontavat jo 5000 vuoden taakse etelämerikkaan.





Tänä päivänä sitä saa myös kotimaisena luomuna.



 (kuva netistä)

Se on varsin monipuolinen ja terveysvaikutteinen ruokakasvi, joka on myös luontaisesti gluteeniton sekä runsas proteiinipitoinen.





Tiesitkö, että kvinoa sisältää kaikkia ihmisen tarvitsemia aminohappoja oikeassa suhteessa. Kasvi on myös ravintokuitu rikas ja siitä löytyy paljon kivennäisaineita, kuten fosforia, rautaa ja magnesiumia.





Oma tutustuminen kvinoaan alkoi muutama vuosi sitten, kun vatsani alkoi oireilla milloin milläkin tavalla. No lääkäriin asti vatsakivuista en ole vieläkään päässyt, tosin niitä on ollut nykyään onneksi vähenevässä määrin.




Kvinoaan meillä rakastui koko perhe.





Se on maukas lisuke niin salaatteihin, kasvispihveihin kuin laatikkoruokiin.




Tässä meidän perheen ihan ykkössuosikki, joka on tullut makaronilaatikon tilalle.



 ITÄMAINEN KVINOA-BROILERIN JAUHELIHALAATIKKO



Raaka-aineet:

  • 2 dl kvinoaa
  • 4 dl vettä
  • ½ tl garam masalaa
  • 1 kanaliemikuutio


  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 1-2 valkosipulinkynttä paloiteltuna
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl kurkkumaa
  • ½-1 tl chilijauhetta
  • 5 rkl öljyä
  • 2-3 tomaattia paloiteltuna
  • 3 tomaattia puolikkaana
  • 2 dl kaura- tai tavallista kermaa
  • 1,5 dl juustoraastetta
  • 1 mozzarellapallo
  • basilikaa (jos haluaa)



OHJE:

Huuhtele kvinoa suurimot hyvin kuumalla vedellä lävikössä.
Keitä vesi kiehuvaksi, lisää huuhdellut suurimot ja mausteet.
Keitä hiljakseen noin 15 minuuttia.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Tee jauhelihapaistos sillä aikaan kun kvinoa kiehuu.

Mittaa öljy paistinpannuun.
Lisää laakerinlehdet sekä kuivamausteet.

Anna mausteinen kuumeta ja lisää seuraavaksi sipulisilppu ja valkosipulinkynnet sekä jauheliha pannulle.

Lisää hetken päästä myös paloitellut tomaatit.
Paista kypsäksi.

Ota laakerinlehdet pois ja lisää keitetty kvinoa sekä kerma paistokseen.

Sekoita ja maista, lisää tarvittaessa suolaa.

Kaada paistos uunivuokaan ja ripottele juustoraaste ja asettele tomaatin puolikkaan laatikon päälle, paista 20 minuuttia.

Leikkaa mozzarellapallo 6 osaan.

Ota vuoka uunista ja laita mozzarellasiivut tomaattien päälle ja paista laatikkoa vielä sen aikaa kunnes juusto sulaa (n. 10 minuuttia)

Tarjoa kvinoa-broilerilaatikkoa vihreän salaatin ja sämpylöiden kera.





Tunnistatko tämän yrtin, hopeanhohtoinen curry, aika ihana vai mitä, kiitos naapurin Katin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti