Pages

perjantai 8. heinäkuuta 2016

Raikas sitruunainen välimeren kanapasta, kuin kesä lautasella harmaana päivänä






Kääk, mitä ihmettä on tapahtunut meidän heinäkuun helteille? Joka päivä sataa ja lämpöasteitakin nippa nappa toistakymmentä. En tiedä johtuuko se säästä ja auringon puutteesta, mutta olen ollut ihan vetämättömissä jo useamman viikon.





Aamuisin kellon soidessa sitä ihmettelee mihin yö kului, kelloa tulee torkutettua useita kertoja ja roppakin tuntuu niin väsyneeltä ja kipeeltä. Ei tämä todellakaan ole ollut minulle tyypillistä ja toivottavasti meneekin pian ohi.





Sadepäivinä ruokaa laitetaan sisällä villasukat jalassa. Pastaa meidän perheessä ei ole tullut tehtyäkään vähään aikaan.





Ihanan raikas, sitruunainen välimerellinen pinaattipasta broilerin sisäfileestä, aurinkokuivatetuista tomaateista, fetajuustosta ja pinaatista tuo kuitenkin kesän lautaselle ja piristää harmaata päivää.




 VÄLIMERELLINEN JA RAIKAS PINAATTIPASTA BROILERILLA



Raaka-aineet:

  • Barilla tagliatelli pinaatti pastaa (tai tuoretta) ohjeen mukaisesti keitettynä

  • 400 g broilerin sisäfilettä
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 6-8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 tl kurkkumaa
  • 1 dl persiljasilppua
  • tuoretta pinaattia
  • suolaa, pippuria
  • 2 rkl aurikokuivattujen tomaattien öljyä (purkista)
  • 1 sitruunan mehu
  • fetajuustoa
  • öljyä paistamiseen


OHJE:


Keitä pasta ohjeen mukaisesti.

Pilko broilerin sisäfileet kuutioiksi.

Lämmitä öljyä korkealaitaisessa paistinpannussa tai wokissa.

Lisää kurkkuma ja pilkotut valkosipulit. Anna lämmetä hetki.

Lisää kuutioidut broilerin sisäfileet ja paista n. 6 minuuttia välillä käännellen.

Leikkaa aurinkokuivatetut tomaatit 3-4 osaan ja silppua persilja.
Lisää ne nyt paistinpannulle broilerien joukkoon.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää tuore pinaatti pannulle ja sekoita (ei tarvitse paistaa)

Purista sitruunan mehu kuppiin ja sekoita joukkoon 2 rkl tomaattien öljyä.

Sekoita keitetty lämmin pasta broilereiden sekaan ja kaada sitruuna-öljyseos joukkoon.

Lisää viimeiseksi fetajuuston paloja joukkoon ja tarjoile.




6 kommenttia:

  1. Kyllä maistui koko porukalle ja tuo sitruuna antaa ihanan raikkaan säväyksen pastalle :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiva kuulla, tää sopii hyvin sinun kiiteiseen päivään eli nopea valmistaa. uskon, että maistuu myös nuorisolle 😘😋😍

      Poista