Pages

torstai 9. kesäkuuta 2016

NIIHIN PARHAIMPIIN HETKIIN SALVIA-TIMJAMIKANAA VALKOVIINISSÄ





Mun oli ihan pakko helliä eilen tytärtäni, mun muruani, ainokaistani, rakkainta ihmistä maan päällä.

Hän oli sananmukaisestikin murunen kun syntyi. Painoa oli 1,800 kg ja pituutta 47 cm. Meidän pieni Minnihiiri <3. Ensituttikin peitti tytön koko kasvot. Noista ajoista on jo 26-vuotta aikaa. Päättäväinen ja sisukas kun on, niin plakkarissa on jo kaksi ammattipätevyyttä ja kaunis oma koti yhdessä kivan kumppanin kanssa. Mitä muuta sitä voisi vanhempana toivoakkaan.




Oli kiva ilta, kun saatiin jutella kahdestaan ihan rauhassa ja tietty me tehtiin yhdessä ruokaakin.
Jännä vaikka asutaan samassa kaupungissa, ei me aina nähdä edes joka viikko. No puhelinta kyllä käytetään, mutta eihän se sama asia ole.





Mun murulla on ollut jo pitemmän aikaa vatsan kanssa ongelmia ja onneksi kävi nyt lääkärissä. Kokeita on tehty useita ja viikon päästä kuullaan, mitä niistä selviää. Tyttö itse pelkää sairastavansa keliakiaa ja murehtii siitä jo etukäteen, mutta aika näyttää.





Mutta, mutta… eilen me herkuteltiin oikein olan takaa. Pidämme kummatkin yli kaiken parmesaanilla höystetystä risotosta ja tietty kanasta. Olin itse jo unohtanutkin tämän yrteillä maustetun aterian, onneksi emailiin oli tullut muistutus eräältä lukijalta, kuinka heillä perhe vaatii salvia-timjamikanaa usein ateriaksi.




 SALVIA-TIMJAMIKANAA VALKOVIINISSÄ (4-6:LLE)



Raaka-aineet:

  • 600 G broilerinfilettä
  • 1 ½ dl raastettua kuivaa vaaleaa leipää (tai korppujauhoja)
  • 1 rkl rakuunaa (kuivattua)
  • suolaa ja pippuria
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • Liemeen:
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • ½ chilin palko siivutettuna
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl kanafondia
  • ½ limen mehu
  • n. 10 salvian lehteä
  • 8-10 timjamin oksaa


OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Nuiji broilerinfileitä ohuemmaksi.

Sekoita leipäraasteen joukkoon rakuuna, suola ja pippuri.
Paneroi fileet kummaltakin puolen siinä.

Laita voi-öljyseos paistinpannulle ja paista fileitä n. 1,5 minuuttia/puoli.

Siirrä paistetut fileet uunivuokaan.

Älä huuhtele paistinpannua

Lisää hiukan öljyä pannulle ja laita pilkotut valkosipulit sekä chilit. Ota niihin hiukan väriä (älä polta).

Kaada sekaan valkoviini ja anna kiehua hetken, niin että alkoholi palaa pois.

Lisää sekaan kuohukerma, kanafondi sekä tuoreet yrtit.

Anna kiehahtaa ja purista vielä ½ limen mehu sekaan.

Kaada liemi broilerifileiden päälle ja laita vuoka uuniin 15 minuutiksi.

Ripottele päälle vielä tuoreita yrtin lehtiä ennen tarjoilua.
Herkuttele ja nauti ateriasta vaikka risoton kera.






Itse korvasin risoton nesteestä (kanaliemi) 2 dl valkoviiniä, lopussa lisäsin 3 uuden sadon sipulia, timjamia sekä runsaasti (3 dl) parmesanraastetta. 








2 kommenttia:

  1. Voi nam mikä ohje!
    Taas yksi ruoka mitä haluan kokeilla!
    Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos kaimaseni. Tää kana on kyl ihan super hyvää, uskallan sen luvata. Kävin vierailemassa sinun blogissasi, oi miten kaunista sinulla on kotona <3. Hyvää viikonloppua

    VastaaPoista