Pages

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Ihanan aromaatinen, paahdettu paprika-juustokeitto




Meillä oli tänään kevätsiivoustalkoot pihalla.  Oksien keräilyä, haravointia ja muutamien pensaiden leikkuuta. Pihalla vierähtikin muutama tunti, joten mitään isotyölästä ruokaa ei haluttu valmistaa.
Keitot ovat kivoja ja nopeita ruokia valmistaa. Suippopaprikoita olimme ostaneet eilisellä kauppareissulla ison paketin, joten niistä sitten soppa saatiin.






PAAHDETTU SUIPPOPAPRIKA-JUUSTOKEITTO

Raaka-aineet:

  • 4 isohkoa suippopaprikaa
  • 2 sipulia
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 4,5 dl vettä
  • 1 kasvis- tai kanaliemikuutio
  • 200 g paprika-chilituorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2-3 rkl parmesan  juustoraastetta (se hienojakoinen)



OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 220.

Pese ja kuivaa paprikat. Laita ne leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista uunin ylätasolla (n.20 min) kunnes ne tummuvat melkein mustiksi.

Anna jäähtyä ja kuori mustunut kuori pois. Ota kanta ja siemenet pois. Paloittele paprikat.

Pilko sipulit ja kuullota niitä öljyssä kattilassa.

Lisää vesi , paprikajauhe ja liemitiiviste kattilaa. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

Lisää kattilaan paloitellut paprikat, tuorejuusto. Kiehauta ja soseuta keitto.


Laita kattila takaisin liedelle. Lisää kerma ja parmesanjuustoraaste. Anna kiehahtaa. Mausta mustapippurilla. 

Voit tarjoa keittoa esim. oliivigrissinien kera. Ohje löytyy tästä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti