Pages

tiistai 22. maaliskuuta 2016

RAPEAT GLASEERATUT BROILERINPALAT






Voi ihanuutta, meillä oli taas SE ilta, nimittäin kun saa grillattua broileria.  Me ollaan ihan hulluina hurahdettu broilerin siipiin, koipiin ja rintaleikkeisiin. Niitä on siis pakko saada ainakin kerran viikossa. Toisille tuo pakko on pizza tai tortillat ja ymmärrän hyvin.  Sormin ja käsin syötävät ruoat maistuvat vaan niin herkullisilta.



Kauppa reissulla tällä kertaa herätti kiinnostuksen broilerin koipi- ja rintapalat. Aikaisemmin on tullutkin ostettua jo niitä grilliboxeja ja tietty niitä siipiä. Pakkauskokokin oli meille sopiva 1,5 kg. Tuosta riittäisi meille neljälle juuri sopivasti, kylkeen toki piti keittää hiukan nuudeleita sekä vihreää salaattia.




Glaseeraus sopii kuin nenä päähän broilerin paloille. Paahdettuun nahkaan tulee maukas rapea ja tahmea pinta, mitä on sitten kiva imeskellä myös sormista.

Tällä kertaa glaseerauskastike on aasialaissävytteinen, jonka voimakkuutta on helppo säätää chilikastikkeen määrällä.




 GLASEERATUT BROILERIN KOIPI- JA RINTAPALAT



RAAKA-AINEET:

1,5 kg broilerin koipi- ja rintapaloja

glaseerauskastike:

  • 0,5 dl riisiviinietikkaa
  • 0,5 dl ketjap manis soijaa (makea soijakastike)
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 3 rkl sambal oelek chilikastiketta
  • 3 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 3 rkl tummaa sokeria (voit käyttää myös fariinisokeria)
  • 1 tl inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 limen mehu


öljyä paistamiseen



OHJE:

  • Aseta uunin lämpötilaksi 200 (kiertoilma 170)
  • Sekoita kaikki glaseerauskastikkeen  mausteet kattilaan ja keitä seosta noin 5-10 minuuttia.
  •  Maista glaseerauskastiketta ja lisää sambal oelek kastiketta, jos haluat vahvemman chilin maun. Ota kastike syrjään.
  • Jos käytät valmiiksi marinoituja paloja, pyyhi tai pese nopeasti viileällä vedellä kaikki marinadi pois. Kuivaa hyvin.
  • Paista broilerinpaloihin pinnat paistinpannulla tilkassa öljyä. Siirrä  broilerinpalat uunivuokaan.  Rintapalat nahkapuoli ylöspäin.
  • Sivele pullasudilla glaseerauskastiketta ohuelti kunkin palan yläpinnalle.
  • Laita broilerinpalat uuniin. Paista niitä uunin alatasolla 30 minuuttia, ota pois uunista.
  • Käännä broilerinpalat ja sivele jokaisen palan yläpintaan glaseerauskastiketta.
  • Paista noin 20-25 minuuttia uunin alatasolla. Ota pois uunista.
  • Käännä uuni grillaustoiminnolle ja asteet noin 240.
  • Käännä broilerinpalat vielä kerran ja katso, että rintapalat ovat nahkapuoli ylöspäin.
  • Sivele nyt glaseerauskastiketta reilusti palojen pinnalle. Nosta uuniritilä ylös, vähintään keskiosaan uunia.
  • Laita broilerinpalat grillivastuksen alle noin 3-6 minuuttia, niin että kastike paahtuu palojen päälle. Varo polttamasta.
  • Laita valmiit glaseeratut broilerinpalat tarjolle. Ota uunivuoasta jäänyt liemi talteen pieneen kannuun ja laita tarjolle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti