Sarjassamme herkullisia ja helppoja aterioita noussee tämä suussa sulava kinkku-rucolavohveli.
Se eroaa tavallisesta suolaisesta vohvelista siten, että kinkku sekä rucola pilkotaan jo taikinan sekaan ennen paistamista.
Nämä vohvelit ovat varsin ruokaisia, joten jo kaksi riittää täyttämään vatsasi.
Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomio siihen, että valitsee lihapitoisuudeltaan vähintään 85% leikkeleen, joka on aidosti lihaisa. Myös savun maku parantaa vohveleiden lopputulosta.
Itse päädyin HK:n Aito Savusauna savukinkkuun, joka on miellyttävän mureaa sekä lihapitoisuudeltaan korkeaa luokkaa (95%) ja siinä maistuu lempeä leppäsavu. Ihastuttiin tähän kokolihaleikkeeseen kummatkin mieheni kanssa oikein todella.
Mielestäni vohveleiden pitää olla rapeita, joten lisäämällä osan kaurahiutaleilla vehnäjauhojen tilalle, niistä tulee parempia, herkullisen rapeapintaisia.
HERKULLISET RAPEAPINTAISET KINKKU-RUCOLAVOHVELIT
Raaka-aineet:
- 4 munaa
- 4 dl maitoa
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 25 g rucolaa
- 150 g HK Aito savusauna savukinkku
- paistamiseen voita/öljyä
OHJE:
1. Riko munat kulhoon, lisää maito ja suola, sekoita. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja lisää kulhoon, lisää myös kaurahiutaleet sekä öljy. Anna taikinan vetäytyä noin 20-30 minuuttia.
2. Pilko kinkku ja rucola pieneksi. Sekoita ne ennen paistamista taikinaan.
3. Lämmitä vohvelirauta, käytä tarpeen mukaan voita/öljyä. Ota kauhallinen taikinaa ja paista vohvelit kypsäksi.
Tarjoa vohvelit raastetun parmesaanin ja mieleisesi hillon kera.
Kinkku saatu tuotetestaukseen @riannocommunication @HKScan