Pages

tiistai 9. helmikuuta 2021

HERKULLISET RAPEAT KINKKU-RUCOLAVOHVELIT



Sarjassamme herkullisia ja helppoja aterioita noussee tämä suussa sulava kinkku-rucolavohveli.

Se eroaa tavallisesta suolaisesta vohvelista siten, että kinkku sekä rucola pilkotaan jo taikinan sekaan ennen paistamista.






Nämä vohvelit ovat varsin ruokaisia, joten jo kaksi riittää täyttämään vatsasi.



Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomio siihen, että valitsee lihapitoisuudeltaan vähintään 85% leikkeleen, joka on aidosti lihaisa. Myös savun maku parantaa vohveleiden lopputulosta. 

Itse päädyin HK:n Aito Savusauna savukinkkuun, joka on miellyttävän mureaa sekä lihapitoisuudeltaan korkeaa luokkaa (95%) ja siinä maistuu lempeä leppäsavu. Ihastuttiin tähän kokolihaleikkeeseen kummatkin mieheni kanssa oikein todella.



Mielestäni vohveleiden pitää olla rapeita, joten lisäämällä osan kaurahiutaleilla  vehnäjauhojen tilalle, niistä tulee parempia, herkullisen rapeapintaisia.


HERKULLISET RAPEAPINTAISET KINKKU-RUCOLAVOHVELIT


Raaka-aineet:

  • 4 munaa
  • 4 dl maitoa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 25 g rucolaa
  • 150 g HK Aito savusauna savukinkku
  • paistamiseen voita/öljyä


OHJE:


1. Riko munat kulhoon, lisää maito ja suola, sekoita. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja lisää kulhoon, lisää myös kaurahiutaleet sekä öljy. Anna taikinan vetäytyä noin 20-30 minuuttia.


2. Pilko kinkku ja rucola pieneksi. Sekoita ne ennen paistamista taikinaan.


3. Lämmitä vohvelirauta, käytä tarpeen mukaan voita/öljyä. Ota kauhallinen taikinaa ja paista vohvelit kypsäksi.


Tarjoa vohvelit raastetun parmesaanin ja mieleisesi hillon kera.


Kinkku saatu tuotetestaukseen  @riannocommunication  @HKScan


 

torstai 4. helmikuuta 2021

MEKSIKOLAINEN KANASALAATTI RAPEISTA SISÄFILEISTÄ SEKÄ MEZCLA -KASTIKE


Töistä kiiruhdan äkkiä kotiin, hirveä nälkä kurnii vatsassa, joten mitä nopeammin saan lautaselle ruokaa , sen parempi. Yleensä mulla on juuri tällaisia arki-iltoja, jääkaapista on turha etsiä valmista ruokaa, jos en sitten ole tehnyt valmiiksi useamman päivän ateriaa, harvemmin kuitenkin, koska yleensä edellisillan tähteet päätyvät seuraavan päivän lounaaksi töihin.



Eilen illalla oli kyllä ruuanlaitto just niin mieleen, suht kevyttä, mutta ah niin herkullista, eikä aikaakaan kulunut,  kuin reilu 10 minuuttia.



Ja mitäs me sitten syötiin? 



Valmistin maukasta meksikolaista kanasalaattia Kariniemen kananpojan rapeista sisäfileistä, Ranch - nimeltään. Nämä gluteenittomat kvinoa-maissiruoheella leivitetyt sisäfileet on helppo paistaa rapeaksi pannulla tai uunissa. Yhdestä rasiasta löytyy 10 kpl eli noin 3-4 syöjälle.

Itse paistoin ne öljyssä nopeasti 5 minuutissa kypsiksi. Ihanan rapeita, just sopivia salaatin kera nautittavaksi. Toki voit käyttää myös naturel broilerin sisäfileitä ilman panerointia, onnistuu hyvin myös niistä.


Salaatin kruunasi Via tuoremaustetahna uutuus, MEZLA MEXICALI, nam! Lisäsin maustetahnaa majoneesin joukkoon ja JES! -salaatista tuli täydellistä. Saat sitä mausteisemman kastikkeen, mitä enemmän käytät valmis maustetahnaa. Oma versioni varsin kohtuullinen, ei siis tulinen.



Näitä tuoremaustetahnoja löytyy useita erilaisia (käy kurkkaa täältä) ja kooltaan ne ovat sopivia (riittävät 1-2 käyttökertaan), joten jääkaappiin ei jää lojumaan puolityhjiä maustepurkkeja. Sen lisäksi, että ne sopivat maustamaan erilaisia kastikkeita, niitä voi käyttää sekä marinaadeissa että grillauskastikkeissa. Kätevää vai mitä?


Herkullinen meksikolainen kanasalaatti tarvitsi enää  salaatinlehtiä, miniluumutomaatteja sekä mini mozzarellapalloja.  Se valmistui alta aikayksikön ja ilman turhia krumeluureja. Suosittelen todellakin kokeilemaan  :).











MEKSIKOLAINEN KANASALAATTI 


1 pkt kananpojan sisäfileepihvi (400g) esim ranch tai naturel
2-3 rkl Via Mezcla Mexicali Paste
1 lehtisalaattia
4-5 rkl majoneesia
1 rasia kirsikkatomaatteja
mini mozzarellapalloja  

öljyä paistamiseen

(korianteria, limeä)


OHJE:

1. Sekoita ensin muutama ruokalusikallinen  valmis maustetahnaa majoneesin joukkoon, niin että mausteet ehtivät maustua.


2. Kaada öly pannulle, kuumenna ja paista sisäfileitä noin 2-3 minuuttia ja käännä ja paista vielä toiselta puolelta noin pari minuuttia. Ota fileet talouspaperin päälle odottamaan.


3. Revi salaatti tarjoiluastiaan, pese ja leikkaa tomaatit joukkoon, kaada mini mozzarellapalloista neste pois ja lisää salaattiin. Lisää lopuksi kanafileet sekä maustettu majoneesi. Pinnalle voit lisätä korianteria sekä muutaman limelohkon.


HYVÄÄ RUOKAHALUA KAIKILLE KIIREISILLE KOKEILLE 😋


Kiitos mahdollisuudesta tuotetestaukseen HKScan, Kariniemen, Via sekä Riannocommunications.