Tuoreimman Suomi syö -tutkimuksen mukaan joka kolmas aikoo lisätä kasvisten käyttöä, noin joka neljäs haluaa syödä enemmän kalaa ja 15% tutkimukseen vastaaajista on ilmoittanut halunsa lisätä erilaisten kasviproteiinituotteiden käyttöä.
HKScan on tuonut markkinoille täysin uusia kasviproteiinituotteita, kuten HK Vihreät Jauhis, HK Vihreät Kasvisburgerpihvit, HK Vihreät Kasvispullat ja HK Vihreät Kasvisnuggetit. Osa tuotteista on paistamista tai lämmitystä vaille valmiita ja tuota Vihreät Jauhista voi käyttää jauhelihan tapaan valmistamalla siitä niitä tuttuja kotona tehtyjä jauheliharuokia, kuten bolognesekastiketta, kaalilaatikkoa, lihamakaronilaatikkoa tai vaikka lasagnea. Nämä tuotteet ovat myös 100% vegaanisia.
Nämä pullat ovat vielä paistamista vailla, mutta huomaa kuinka kauniin pyöreitä näistä saa :).
Sain tuota Vihreät Jauhis proteiinivalmistetta kokeiltavaksi ja yllätyin erittäin positiivisesti, kuinka maukasta siitä saikaan maustamalla.
Juuri tuohon maustamiseen kannattaakin panostaa, sillä oikeanlainen maustaminen takaa herkullisen lopputuloksen. Muutamalla niksillä saat siitä jauhelihan tapaan koko perheen suosikin. Kun paistat jauhista, lorauta pannulle aina tilkka öljyä ja mausta valmistettavan ruuan makumaailman mukaisesti, suolaa ei kuitenkaan tarvitse lisätä, sillä sitä löytyy jo tuotteesta. Todella helppo vinkki on lisätä pieni tilkka sienifondia, joka tuo ruokaan luontaista umamin makua, kertoo kokki Timo Torkka.
Hyvää on myös se, että paistohävikkiä ei tule lainkaan (siitä ei irtoa nestettä paistettaessa), joten pienempi määrä Jauhista riittää, 270g pakkaus vastaa suunnilleen normaalia 400g jauhelihapakkausta.
Ja sitten tuohon reseptiin, joka tuli tuotteiden mukana. Marokkolainen keittiö on syntynyt afrikkalaisista, arabialaisista ja eurooppalaisista vaikutteista ja sen ainutlaatuista sekoitusta luonnehtivat hienovaraiset tuoksut sekä herkät mutta vahvat maut. Tämän kaiken tulet maistamaan seuraavassa ohjeessa:
MAROKKOLAINEN KASVISPYÖRYKKÄPATA
Ainekset
(4-6 annosta)
- 2 pkt HK Vihreät Jauhis 270 g
- ½ ruukkua lehtipersiljaa silputtuna
- 20 mintunlehteä silputtuna
- 2 tl Ras el Hanout -mausteseosta
- 2 tl kanelia
- 2 tl jauhettua korianterinsiementä
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Kasvipata:
- 1 sipuli
- 1 punainen paprika
- 4 valkosipulin kynttä
- 1 prk tomaattimurskaa
- ½ dl kuivattua aprikoosia
- kourallinen Kalamata-oliiveja
- 3 rkl harissaa
- 2 tl jauhettua korianteria
- suolaa
Lisäksi:
- 1,5 dl bulguria
- kikherneitä paahdettuna
- turkkilaista jogurttia
- raastettua appelsiinin kuorta
Sekoita kasvispyöryköiden raaka-aineet huolellisesti ”lihapulla”massaksi. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja paista rypsiöljyssä kauniin värisiksi. Laita sivuun.
Kuutioi sipuli ja paprika. Hienonna valkosipuli ja kuivattu aprikoosi. Kuullota sipulia, paprikaa, valkosipulia ja aprikooseja oliiviöljyssä, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmenemään. Lisää mukaan harissa ja jauhettu korianteri. Jatka hetki freesaamista.
Lisää joukkoon tomaattimurska ja oliivit. Anna kuplotella kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita joukkoon kasvispyörykät.
Huuhtele ja valuta kikherneet ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Mittaa kattilaan 3 desilitraa vettä sekä 1 tl suolaa ja kiehauta ne. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita veteen bulgur. Laita kansi päälle ja anna kypsyä kymmenen minuuttia.
Tarjoa kasvispyörykkäpata bulgurin ja paahdettujen kikherneiden kera. Viimeistele annos jogurtilla ja raastetulla appelsiininkuorella.
Lisäsin hiukan maustemääriä omaan makuuni sopivaksi, mutta muuten resepti on mitä mainioin ja maistuvin, suosittelen!
Kiitos paljon HKScanFinland sekä Rianno Communications tuotetestauksen mahdollisuudesta.
Ai niin, kokeilinhan minä paistosta pinaattivohveleiden päälle ja olihan niin suunmukaista tämäkin, (Y).
Paistokseen lisäsin jauhiksen ohella, sipulia, valkosipulia, punajuurta, puolukoita sekä hiukan soijaa ja cayennepippuria. Paistoin ensin sipulia ja jauhista ja sitten lisäsin loput aineet, haudutin noin 10 minuuttia.
HUOM! Pinaattivohveleista tulee huomattavasti rapeampia, kun lisäät osan vehnäjauhoista kaurahiutaleilla.