Pages

tiistai 15. joulukuuta 2020

PUMPULIN PEHMEÄT KARPALO-PIPARKAKKUMUFFINIT, JOULUN MAKU HUULILLA




Viime sunnuntaina kävelylenkillä huomasimme uuden kahvilan avatun Järvenpään kävelykadulle. Kyseessä on Espresso House ketjun kahvila. Nämä kahvilat ovat kauniisti sisustettuja, hyvän palvelun ja herkullisten tuotteiden kahviloita. Oli ihan pakko pistäytyä sisään ja nauttia kupit teetä sekä karpalo-piparimuffini (huom. söimme puoliksi, eihän lenkillä sovi syödä makeaa, hah hah haa).





No siitä se ajatus sitten lähti, nimittäin tuo muffini suli suuhun ja oli mielessä vielä seuraavanakin päivänä.





Muffineja en ole leiponut ainakaan pariin vuoteen (jos ei nyt oteta huomioon suolaisia ketomuffineja), joten oli ihan pakko palauttaa mieleen niiden ohje. Netistä löysin useammankin piparkakkumuffinin ohjeen, olipa niissä muuten eroja, hain lopputulokseksi niin kuohkeaa muffinia, kuin mahdollista ja mielestäni ainakin tuossa onnistuin.






Espresso Housen muffini oli päällystetty tomusokerikuorutuksella ja se oli itsellänikin mielessä, mutta kaapista löytyneessä paketissa olikin vain 2 ruokalusikallista, joten se piti unohtaa ja vispata kermasta pursotus kuppikakkujen päälle. Tee sinä tuo kuorrutus haluamallasi tavalla.


Tässä ohjeeni näille joulunmakuisille piparkakkumuffineille


 KARPALO-PIPARKAKKUMUFFINIT 12 kpl


Raaka-aineet:


  • 150g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja (sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauho)
  • 2 tl leivinjauhoja (tai 1tl leivinjauhoja sekä 1tl ruokasoodaa, näin valmistin itse)
  • 2,5 tl piparkakkumaustetta
  • 2 dl creme fraichea
  • 1 dl kuivia karpaloita pieneksi silputtuna
  • muutama tippa vaniljauutetta
  • 12 paperista muffinivuokaa
  • 2 dl vispikermaa ja tl vaniljasokeria tai tomusokerikuorutus

OHJE:


Aseta uuninlämpötilaksi 200 astetta.

1. Vispaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi (itse vispasin n. 10 min. eli niin kauan kunnes sokeri sulaa)

2. Lisää kananmunat yksitellen.

3. Sekoita kuiva-aineet (jauhot, leivinjauhe, piparkakkumauste sekä kuivatut silputut karpalot.

4. Lisää 2 dl creme fraiche ja lopuksi jauhoseos.

5. Lusikoi taikina 12 paperiseen muffivuokaan ja paista uunissa noin 12 minuuttia.

6. Jäähdytä ja kuorruta muffinit joko vaniljasokerilla maustetulla vispikermalla tai tomusokerikuorutteella  (Annin uunissa ainakin hyvä ohje). Kuorutusta kannattaa pursottaa vähän muffinin sisäänkin.





LÄMMINTÄ JOULUN ODOTUSTA SINULLE!

maanantai 7. joulukuuta 2020

WC:n MUODONMUUTOS, SININEN VAIHTUI MODERNIIN VAALEAAN

 



Jotkut teistä varmaan muistavatkin meidän keväisen remontin kodissa. Silloin remontoimatta jäi vielä sauna sekä wc ja juuri tuon jälkimmäisen kimppuun kävimme kaksi viikkoa sitten. Aikataulu oli ehkä liian tiukkaan määrätty, sillä niin pöntöt, hanat, pesu-altaat sekä kaakelit puhumattakaan kalusteista, ovat suurelta osin tilaustuotteita ja niiden saaminen remontin alkuun vie tuon pari viikkoa. No meille noiden altaiden sekä hanojen saaminen tuotti kyllä suurta tuskaa, sillä olimme jo sopineet järjestävämme ystäville itsenäisyyspäiväetkot ja kyllähän wc:n  piti olla siihen mennessä valmis!


  
                     wc ennen remonttia, pönttöä myöden vaalean sininen


Koska tuo keväinen remontti sujui lopulta niinkin hyvin, niin uskaltauduin itse suunnittelemaan myös wc-remontin.

Alkujaanhan meillä oli allaskaappi yhdellä hyllyllä ja yksi pystykaappi tilassa, mutta nyt halusin muuttaa tuota ulkonäköä avarammaksi. Hiukan kyllä jännitti, miltä tuo yläkaappi näyttäisi valmiina, niitähän ei perinteisesti piirretä wc-tiloihin, mutta se hukkuu sinne ja koko wc-tila suureni visuaalisesti, kuitenkaan emme menettäneet paljoakaan säilytystilaa. 



Allastason alta löytyy laatikostot ja viereltä huikan matalampi kaappi. Kalusteet teetimme samassa firmassa, josta tilasimme keittiönkin, KKT-Kaluste Oy:stä.







Peileistä olen erittäin iloinen, sillä toista samanlaista tuskin löytyy, noita puolikuun muotoisia peilejä en valmiina löytänyt, joten 90 cm ja 70 cm teetettiin paikallisella lasifirmalla.

Ledivalot vaihdettiin aikasemmin olleet kruunun tilalle. Toisella sivulla roikkuvat sisustusvalot riittävät valaisemaan wc:n, silloin kun ei meikata tarvitse. Peilin yläpuolelle pitää vielä etsi joku huomaamaton ledivalaisin.




Hana ja bidee olivatkin työläitä löytää kohtuuhintaisena malja-altaalle tai no rehellisesti sanottuna, löytyyhän niitä, mutta hinnat alkavat silloin yli 500 eurosta aina pitkälle toista tuhatta maksaviin malleihin. Onneksi tuo kotimainen granon malli miellytti silmää ja hinta kukkaroa. 





Wc laattoihin olin ihastunut jo kesällä, mielestäni aaltokuvio  seinälaatoissa sekä kivet lattialla sopivat hyvin tilan tunnelmaan. Kaapiston taakse asennettiin musta SPA välitilalevy, joka toimii myös pesuhuoneissa.












Kokonaiskustannus oli noin 3000,- euroa, kun itse asennettiin ja tehtiin kaikki työt. Mutta kyllä nyt silmä lepää ja ollaan erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Sinisen wc:n oli aika vaihtua moderninpaan vaaleaan.






Aiemman remontin kuvat löydät täältä