Sain jo jonkin aikaa sitten pienen punaisen keittiön
valloittavan Peggyn uusimman ruokakirjan luettavakseni.
Kyseinen kirja on JUHLA –ruokakirja, jonka kirjoittaja on
vannoutunut juhlien järjestäjä. Juhlia järjestetään kuitenkin hymyssä suin, ilman stressiä ja välillä hiukan hupsutellen.
"Juhlat tuovat arjen keskelle ihania hetkiä ja rakkaita muistoja"
Kirja sisältää yli 100 herkullista ja helpohkoa reseptiä,
niin makeita kuin suolaisia tarjottavia, pienistä tarjottavista juhlapöydän
pääaterioihin.
Teoksen juhlat kulkevat kalenterivuoden mukaan alkaen Uuden
vuoden –juhlista ja päätyen modernin joulun monipuolisiin tarjottaviin, unohtamatta pieniä ruokalahjoja ystäville.
Kirja on jo ulkonäöltään niin vaikuttava, että se suorastaan
houkuttelee tarttumaan itseensä. Kaunis
kansi ja upeasti kuvatut tarjottavat hivelevät lukijan silmää.
"Elämän niin suuret kuin pienetkin hetket sopivat juhlan aiheeksi tuoden kuin taikahippuja kiireisen elämän keskelle"
Paitsi reseptejä, niin kirjasta löytyy myös vinkkejä
kattauksiin sekä juhlissa tarjottaviin juomiin.
Kirjasta löytyy apua myös monesti juhlien järjestäjää askarruttavat
tarjoiluiden määrät sekä iso kasa muita hyviä vinkkejä suunnitteluun ja somistamiseen.
" Ympärilläni soivat joululaulut, lapsien silmät tuikkivat ilosta. Joulu on ollut minulle jo lapsuudesta saakka vuoden tärkein juhla. Rakastan joulun tunnelmaa, sen tuoksuja sekä yhdessäoloa läheisten kanssa. Jouluisin haluan hemmotella rakkaita pienillä ruokalahjoilla"
Löysin kirjasta monen monta uutta tarjottavaa tulevia pikkujoulu
juhlia ajatellen, kuten herkulliset rapupiiraat sekä niin kauniin ja herkullisen näköisen
lohikranssin. Lämpimänä tarjottavana voisi esille laittaa täytettyä
kalkkunarullaa ja niiden seuraksi hunajaisia ruusukaaleja sekä paahdettuja
perunoita. Vesi herahti kielelle jo pelkistä kuvista, menisipä nämä kolme
viikkoa pian, että päästäisiin ystävien kanssa nauttimaan pöydän antimista. Ja
vaikka kyseessä on pikkujoulut, niin ehdottomasti haluan tarjota
hattara-sampanjaa, toivottavasti vaan löydän tuota hattaraa näin joulun alla.
Peggy ei ole unohtunut lapsiakaan tästä upeasta
juhlakirjasta, vaan heitä varten on loihdittu hauska menukokonaisuus.
Resepteissä on ajateltu myös sesongin raaka-aineita,
jolloin niitä varmasti löytyy kauppojen hyllyiltä.
Sivuilta löytyy paljon houkuttelevia leipomuksia niin
kakkuja, keksejä kuin leipiäkin.
Suosittelen tätä upeaa Juhla -ruokakirjaa sinulle, joka olet suunnittelemassa isoja tai pienempiä juhlia ja erityisesti sinulle, joka epäröit onnistumistasi. Tämän teoksen myötä myös sinä onnistut ja voit valloittaa juhlaväen oivana emäntänä tai miksi ei myös isäntänä. Kirja on varmasti toivottu ja oiva lahja pukinkonttiin.
Vaikka joudun vielä hetken odottamaan omia juhlia, niin
päätinpä juhlistaa meidän kahden saunailtaa tällä Toad in hole eli rupisammakko
kolossa makkara-pannukakulla.
Tämä hauska pannari tulee Britaniasta ja löytyy kyseisestä kirjasta Saunajuhlien alta ja luulenpa, että se
jää meillä saunailtojen parhaaksi huikopalaksi.
TOAD IN HOLE 4:LLE
Taikina:
3 munaa
2 dl maitoa
1 dl kylmää vettä
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Täyte:
4 makkaraa (oman maun mukaan)
8 pekoniviipaletta
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 rkl tuoretta timjamia
tarjoiluun makeaa sinappia
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli.
Kääri pekonit makkaroiden ympärille.
2. Kaada öljyä uunivuokaan. Asettele sipulit, timjami, ja
makkarat vuoan pohjalle. Nosta vuoka uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes pekoni
makkaroiden päällä on saanut väriä.
3. Valmista sillä välin taikina. Riko kananmunat ja sekoita
ne maidon kanssa. Lisää jauhot ja suola sekoittaen. Ota kuuma vuoka uunista ja
kaada taikina nopeasti vuokaan. Nosta vuoka uuniin noin 20-30 minuutiksi
uunista riippuen.
4. Vältä uunin aukaisemista kesken paiston, jottei
pannukakku lässähdä. Ota vuoka uunista, kun se on kauniin kullanruskea ja
kohonnut. Tarjoile lämpimänä sinapin kera.