Pages

torstai 21. joulukuuta 2017

Rapeat Parmesan juustosilakat


Heissan sinä kiireinen joulunvalmistelija. Tulin pikaisesti kertomaan sinulle näistä herkullisista parmesanilla maustetuista silakkapihveistä, niiden perään kun niin moni kyseli.


Näitä syödään meillä melko usein iltapalaksi, ihan vain  ruisleivän päällä. Toki voihan tuohon viereen pyöräyttää vaikka pottumuussia, jos isompi nälkä pääsee yllättämään.



Mitään käryä näistä ei tule, sillä paistaminen tapahtuu uunissa. Valmistus muutenkin vie vain hetken, kun ihanaiset juustoiset silakkapihvit jo maistuvat suussa.


PARMESAN SILAKAT 4-6:lle


Raaka-aineet:

  • noin kilo silakkafileitä
  • Parmesan juustoa
  • Gouda juustoa (tai muuta kermaista juustoa)
  • tilliä tuoreena tai kuivattuna
  • suolaa, pippuria, paprikajauhetta ja mangocurrya (tämän viimeisen voit korvata ihan vain currylla)


OHJE:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Laita leivinpaperi uunipellille ja lado puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin.

Mausta fileitä ripauksella suolaa, valkopippuria ja tilliä.

Raasta parmesan juustoa fileiden päälle ja leikkaa juustoveitsellä kunnon siivut goudaa fileille.

Laita loput silakkafileet kanneksi ja mausta paprikajauheella, mangocurrylla ja raasta vielä lopuksi parmesania päälle.

Paista uunissa 15-20 minuuttia, kunnes fileet näyttävät paistuneilta, juusto kunnolla sulaneelta ja pinta rapealta.



Jos et vielä ole kokeillut Vaasan ohut herkku ruisleipäsiä, niin nyt viimeistään kehotan maistamaan.





HALUAN TOIVOTTAA SINULLE MYÖS MITÄ PARHAINTA JOULUA!

maanantai 4. joulukuuta 2017

Toscanalainen kanakeitto tekee arjestakin juhlaa


Näin pimeään ja kylmään vuodenaikaan kaipaa koko kehoa lämmittäviä aterioita. Keitot ainakin meidän perheessä ovat silloin omiaan.

Muistelin erästä italialaista keittoa viime talvelta ja sitä hiukan muokkaamalla syntyi tämä Toscanalainen kanakeitto.




Aitoon Toscanalaiseen keittoon tulee tulisia raakamakkaroita, mutta korvasin ne broilerin jauhelihalla eikä muuten keitto yhtään kalvennut siihen aitoon verrattuna.




Pehmeyttä ja syvyyttä keittoon tuovat pekoni ja kerma. Lehtikaalista soppa saa ihanan vihreyden ja aavistus chiliä ja cayennepippuria tuovat sen lämmön.






Tämä on oikeastaan melko juhlava keitto, joka varmasti ihastuttaisi myös ruokavieraat.




TOSCANALAINEN KANAKEITTO


Raaka-aineet:

  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 1 pkt pekonia
  • 6 perunaa (n.800g)
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 l lehtikaalia (n.200g)
  • 9 dl vettä
  • 2 kanafondia
  • 1 pieni chilipalko
  • (1/4 tl cayennepippuria jauheena ei pakollinen)
  • ½ tl pippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 3 rkl öljyä paistamiseen
  • 4 dl kuohukermaa/ruokakermaa
  • 1 dl parmesan juustoraastetta


OHJE:

Kuori perunat ja viipaloi ne esim. mandoliinilla n. 3 mm paksuiksi viipaleiksi.

Silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet ja siivuta chilipalko.

Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista paksu lehtiruoti ja revi lehdet paloiksi.

Ota pekoniviipaleet pois paketista ja leikkaa viiteen osaan. Irroita palat toisistaan.

Laita paistinpannu liedelle, lämmitä pannu (lisää pekonipalat kylmälle pannulle) ja paista pekonit rapeiksi. Kaada valmiit kattilaan.

Paista pekonin rasvassa sipulisilppu, valkosipulinkynnet ja chiliviipaleet muutaman minuutin ajan, niin että ne hiukan pehmenevät (älä ruskista) ja kaada kattilaan.

Lisää pannulle 3 rkl öljyä ja paista broilerin jauheliha. Mausta  jauhelihaa ¼  tl suolaa ja ½ tl pippuria sekä 1 tl paprikajauhetta (1/4 tl cayennepippuria ei pakollinen). Kaada kattilaan.

Lisää perunaviipaleet kattilaan.

Lämmitä 9 dl vettä ja liuota 2 kanafondia. Kaada kattilaan.

Keitä keittoa ensin noin 5 minuuttia.

Lisää lehtikaalisilppu ja keitä keittoa vielä n. 10 minuuttia kunnes perunat ja lehtikaalit ovat kypsyneet.

Lisää lopuksi 4 dl kuohukermaa/ruokakermaa ja kiehauta.

Kun keitto on valmis, ripauta pinnalle parmesan juustoraastetta ja laita loput erillisessä astiassa tarjolle.




BUON APPETITO!!!