Heissan
sinä kiireinen joulunvalmistelija. Tulin pikaisesti kertomaan sinulle näistä
herkullisista parmesanilla maustetuista silakkapihveistä, niiden perään kun niin moni kyseli.
Näitä
syödään meillä melko usein iltapalaksi, ihan vain ruisleivän päällä. Toki voihan
tuohon viereen pyöräyttää vaikka pottumuussia, jos isompi nälkä pääsee
yllättämään.
Mitään
käryä näistä ei tule, sillä paistaminen tapahtuu uunissa. Valmistus muutenkin
vie vain hetken, kun ihanaiset juustoiset silakkapihvit jo maistuvat suussa.
PARMESAN SILAKAT 4-6:lle
Raaka-aineet:
- noin kilo silakkafileitä
- Parmesan juustoa
- Gouda juustoa (tai muuta kermaista juustoa)
- tilliä tuoreena tai kuivattuna
- suolaa, pippuria, paprikajauhetta ja mangocurrya (tämän viimeisen voit korvata ihan vain currylla)
OHJE:
Laita
uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Laita
leivinpaperi uunipellille ja lado puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin.
Mausta
fileitä ripauksella suolaa, valkopippuria ja tilliä.
Raasta
parmesan juustoa fileiden päälle ja leikkaa juustoveitsellä kunnon siivut
goudaa fileille.
Laita
loput silakkafileet kanneksi ja mausta paprikajauheella, mangocurrylla ja
raasta vielä lopuksi parmesania päälle.
Paista
uunissa 15-20 minuuttia, kunnes fileet näyttävät paistuneilta, juusto kunnolla
sulaneelta ja pinta rapealta.
Jos et
vielä ole kokeillut Vaasan ohut herkku ruisleipäsiä, niin nyt viimeistään kehotan
maistamaan.
HALUAN
TOIVOTTAA SINULLE MYÖS MITÄ PARHAINTA JOULUA!