Minulla on pyörinyt mielessä ja maistunut kielen päällä nuo meren elävät
koko viikon. Ja ihmekkö tuo, kun sairaslomalla on tullut katsottua jos
jonkinlaista kokkiohjelmaa.
Kokkiohjelmien parasta aatelia on mielestäni Australian MasterChef.
Ihan uskomattomia taidonnäytteitä kilpailijat siellä työstävät ja kokkaavat. Ja ne raaka-aineet ihan mielettömiä. Kuola vaan valuu ja pitää pitää huoli, ettei jääkaapin ovi ole yhtenään auki :).
Kerroin jo alkuviikosta miehelleni
mielihalustani ja olipa sattuma, kun Lidl:n tarjouskirjeessä oli valmiiksi
pestyjä sinisimpukoita tarjolla.
Pakkauskoko oli sopiva 1,5 kiloa ja hinta
sopiva, mutta joo…. valmiiksi pestyjä? En ole kuuna päivänä noin hiekkaisia
sinisimpukoita käsitellyt, joten veitsi kauniiseen käteen ja pesemään ja
puhdistamaan simpukat.
Aasialaisen keittiön ystävänä päädyin tällä
kertaa valmistamaan simpukat curryyn. Oi, oi, oi! Pakko hehkuttaa, näistä
simpukoista tuli ihan taivaallisia, nam.
AASIALAISET CURRY SIMPUKAT
Raaka-aineet:
- 1,5 kg sinisimpukoita
- 1 pieni sipuli (n. 1 dl sipulia silputtuna)
- 2 tomaattia (n. 1 dl tomaattia silputtuna, ilman siemeniä)
- 3 varsisellerin vartta
- 2 tl valkosipulitahnaa (3-4 valkosipulinkynttä)
- 1 tl inkivääritahnaa (n. 1,5 cm pala raastettuna)
- 4 tl red curry pastea
- 1 prk kookosmaitoa (400ml)
- 1 pkt GO-Tan kookoskermaa (50g) tai 1 prk tavallista kookosmaitoa vain valkoinen osa ilman kookosvettä
- 2-3 rkl kalakastiketta
- 2-3 limeä
- thaibasilikaa
- 4 rkl (seesami) öljyä
OHJE:
Pese ja huuhtele simpukat kylmän veden
(juoksevan) alla sekä poista ”parta”.
Leikkaa tomaatit neljään osaan, poista
siemenet ja silppua tomaatin lihat kuutioiksi.
Silppua sipuli ja varsisellerit.
Silppua valkosipulinkynnet sekä inkivääri,
jos et käytä valmiita tahnoja.
Mittaa öljy korkeareunaiseen pannuun ja
kuumenna.
Lisää sipuli- ja varsisellerisilppu sekä
valkosipuli ja inkivääri. Hauduta 1-2 minuuttia.
Lisää silputut tomaatit (jätä noin 2 rkl
sivuun) sekä 4 tl red curry pastea.
Sekoita ja jatka hauduttamista vielä pari
minuuttia.
Kaada joukkoon kookosmaito sekä kerma, anna kiehua muutama minuutti.
Mausta liemi 2-3 rkl kalakastiketta
ja purista 2 limen mehu. Maista currya.
Lisää lopuksi sinisimpukat, laita kansi
päälle ja keitä noin 3-5 minuuttia välillä sekoittaen.
Silppua valmiiden simpukoiden päälle Thai
basilikaa, lisää sivussa olleet tomaatinkuutiot ja leikkaa limestä lohkoja.
Aseta curry tarjolle tuoreen patongin tai vaalean leivän kera, lientä on kiva dipata leivän kanssa.
Herkuttele hyvässä seurassa <3 . Lasillinen valkoviiniä sopii mainiosti
ruokajuomaksi. Tämä satsi riitti mainiosti kolmelle.