Iloisissa merkeissä ja vähän turhankin nopeasti meni
keskikesän juhla. Juhannusta odotetaan ainakin meillä koko kevät ja siihen
halutaan panostaa.
Porukka on ollut sama jo toistakymmentä vuotta, tosin se on
pienentynyt yli puolella lapsien kasvettua.
tässä viedään vesilasia kottareilla pitkin vaikeaa rataa, voittaja on se jolla on eniten lasissa jäljellä
Leikkejä, kisoja ja pelejä pelataan yhdessä. Saunotaan, paljuillaan ja tietysti syödään hyvin.
Suloinen pikku nallemme Urho <3
Vaikka sää oli taas sateinen ja kylmä, ei se päässyt fiilistä
pilaamaan.
Tämä vuonna tervetuloa syötävänä/lounaana tarjosin vuohenjuustopiirakkaa
(vaikka itse en ole sen intohimoinen fani, oli tämä vuohenjuusto todella hyvää)
ja kesäkurpitsa gazpachoa.
Vaikka tuo kylmä keitto yleensä tarjotaan kuumalla ilmalla,
maistui se hyvin lämpimän piirakan kera.
Piirakassa on käytetty Semperin gluteenitonta kuitupitoista
jauhoseosta ja voi pojat! siitä tuli ihan paras piirakkapohja, jonka olisi
voinut syödä jo sellaisenaan :D. Jos vuohenjuusto tökkii, vaihda ihmeessä se
joko feta- tai aurajuustoon.
Molemmissa syötävissä käytetään samoja aineita ja näin ollen
se sitoo tarjottavat kivasti yhteen.
GLUTEENITON VUOHENJUUSTOPIIRAKKA JA KESÄKURPITSA GAZPACHO 6:lle
PIIRAKKA
Raaka-aineet:
Pohja:
- 150 g voita
- 3 dl Semper kuitupitoinen jauhoseos
- 3-4 rkl vettä
- 150 g emmental juustoraastetta
Täyte:
- 3 kananmunaa
- 100 g creme fraiche
- 150 g vuohenjuustoa tai fetajuustoa
- 100 g Creme Bonjour yrttitarha tuorejuustoa
- varrellista terttutomaattia
- yrttejä esim. persilja/basilika/ruohosipuli
- voiteluun vuokasprayta
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 185 astetta.
Mittaa taikinan aineet kulhoon ja sekoita joko yleiskoneella
tai käsin. Muotoile taikinasta pallo ja kääri se tuorekelmuun. Laita hetkeksi
jääkaappiin.
Pese terttutomaatit ja kuivaa ne.
Riko 3 kananmunaa kulhoon ja sekoita.
Lisää joukkoon 100 g creme fraichea ja yrttitarha
tuorejuustoa. Murustele joukkoon 150g vuohen/fetajuustoa.
Silppua tuoretta yrttiä joukkoon ja sekoita.
Ota taikinapallo jääkaapista
.
Voitele piirakkavuoka vuokaspraylla ja painele taikina
vuokaan.
Kaada päälle täyte, lisää terttutomaatit ja paista piirakkaa
uunissa noin 40 minuuttia uunin alatasolla.
Anna piirakan hetki jäähtyä ennen kuin nostat sen vuoasta.
Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa kesäkurpitsa gazpachon kera.
KESÄKURPITSA GAZPACHO
Raaka-aineet:
- 1 kesäkurpitsa n. 350g
- 100 g Creme Bonjour yrttitarha tuorejuustoa
- 100 g Creme Fraiche
- 1 prk kikherneitä (175g)
- ½ sitruunanmehu
- ¼ tl cayennepippuria
- ½-1 tl suolaa
- 10 mintunlehteä
- koristeeksi mintunlehti, hyvää öljyä, kikherne
OHJE:
Pese kesäkurpitsa ja leikkaa pieniksi paloiksi.
Mittaa tehosekoittimeen sekä creme fraiche ja tuorejuusto.
Purista sekaan sitruunan mehu.
Lisää kulhoon kesäkurpitsan palat ja aja soseeksi.
Lisää valutetut kikherneet (jätä muutama kokonainen koristeeksi), cayennepippuri ja mintunlehdet ja
jatka soseuttamista.
Maista suola.
Laita keitto jääkaappiin kylmään, jos tarjoat heti, murskaa
joukkoon muutama jääpala.
Kaada keittoa pieniin kuppeihin, koristele kikherneellä ja mintun lehdellä ja lorauta päälle tilkka hyvää öljyä.
MUKAVIA KESÄJUHLIA!