Sunnuntaiaamut on niitä parhaita, kun ei tarvitse herätä
kukonlaulun aikaan, tosin viimeistään 8:lta olen jo telkkarin edessä katsomassa
Avaraa Luontoa.
Sen jälkeen kahvinkeitto ja jotain syötävää.
Arkisin syön aamupalan vasta töissä.
Eilen päähäni juolahti syötävä myslikuppi jogurtilla ja
siitähän tuli varsin kiva ja maukas herkku.
Noita kuppeja voi leipoa etukäteen ja säilyttää kuivassa
paikassa. Säilyvät hyvin muutamia päiviä.
Jokainen voi täyttää kupin haluamallaan tavalla.
Yhteen kuppiin menee noin 1-1,5 dl jogurttia.
Myslikupit sisältävät kauraleseitä, mantelijauhoja sekä
maapähkinöitä ja makeutta antaa hunaja.
Onnistuu myös gluteenittomana.
Onnistuu myös gluteenittomana.
SYÖTÄVÄT MYSLIKUPIT JOGURTILLA (6 kpl)
Raaka-aineet:
- 4,5 dl kauraleseitä (gluteeniton Myllärin kauralese)
- 1 dl mantelijauhoja
- 1 dl kuorittuja maapähkinöitä (suolattomia)
- 1 dl hunajaa
- 50 g voita (voi käyttää myös kookosöljyä) sulatettuna
OHJE:
Mittaa kauraleseet ja maapähkinät mixeriin
(tehosekoittimeen) ja jauha hienoksi.
Sekoita kulhossa joukkoon mantelijauho, hunaja ja sulatettu
voi.
Aseta uunin lämpötilaksi 190 astetta.
Jaa massa kuuteen osaan ja painele tartalettivuokiin, voit
käyttää myös muffinipeltiä tai tehdä yhden isomman piirasen.
Paista myslikuppeja noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat
saaneet hiukan väriä.
Täytä haluamallasi jogurtilla, marjoilla, hedelmillä,
pähkinöillä tai siemenillä.
Herkkullisia aamuhetkiä sinulle <3